sreda, 2.februar.2011 - 01:36

Ker je v vseh pogledih inferiorna Mirna postala občina, bi morali poslanci dati zeleno luč tudi za ustanovitev občine Ankaran

Bo z ozkimi interesi obremenjena slovenska politika prižgala zeleno luč tudi za občino Ankaran? Bo Ankaranu posijalo sonce?

V precej ostrem komentarju smo že rekli, da če Ankaran ne dobi svoje občine, potem si le te ne zaslužijo niti v primitivnem podeželskem dolenjskem mestecu Mirna, saj ima Ankaran veliko več argumentov za ustanovitev občine kot ruralna Mirna.

To, da je Mirna dobila svojo občino, je dalo nov pravni moment. In sicer. Če so podeželski Mirnčani dobili svojo občino, potem bi jo lahko dobili tudi primorski Ankarančani.

Če se to ne zgodi, bo to pomenilo čisto krnitev pravne države.

Nekateri sicer govorijo o tem, da v primeru Ankarana nočejo ustanoviti občine, ker so proti drobitvi.

Prosimo. Občina Mirna bo štela okoli 2600 ljudi, občina Ankaran pa bi štela okoli 3200 ljudi, občina Ankaran pa bi dodatno imela velika finančna sredstva za lastno financiranje.

Slovenija se je že sicer zaradi pogoltnosti politike totalno zaštrihala pri ustanavljanju občin.

Na Primorskem so le te še kolikor toliko velike, drugod pa se je vse spremenilo v občinski prah.

Ampak če so že bili takšni drobiteljski drugod in so še vedno z ustanovitvijo še ene in to zelo majhne (in tudi zelo primitivne občine, kjer je prostaštvo ljudem očitno v krvi), potem pa ima Ankaran, ki bi zagotovo v vseh pogledih prekašal inferiorno občino Mirna, zagotovo pravico do lastne občine.

Tu se je ustvarila krivica, ki je tako zelo pereča, da je to grozno. In to zaradi ustanovitve občine Mirna.

Če so že ustanovili neko tako banalno občin(ic)o kot je Mirna, potem pa dejansko nimajo nobene pravice ne narediti isto pri občini Ankaran. Če bi Mirna imela vsaj 5000 prebivalcev, kar je pogoj za nastanek občine, pa jih ima komaj malo več od polovice tega števila, 2604).

Tu je tako zelo očitno prikazana nedoslednost slovenske politike, da je to naravnost žalostno.

Ankaran je postal evidentna žrtev slovenske politike. Upamo pa, da takšen ne bo tudi ostal. Argumenti na strani Ankarana so močni.

S tem, ko je občina postala nebodijetreba Mirna, so se močno znižali kriteriji za ustanovitev občin, zatorej smo mnenja, da imajo vso moralno pravico za ustanovitev lastne občine tudi marsikateri drugi prebivalci v Sloveniji.

Če se Slovenija že drobi v občinski prah, potem pa naj se zdrobi v celoti, bo politika vsaj dosledna sami sebi v tem drobljenju. 

RTV Slovenija: Slovenci smo dobili 211. občino – Mirno



Značke prispevka:

Odgovorite