sreda, 2.februar.2011 - 02:16

Je Lafarge Cement rakasta tvorba mesta Trbovlje?

Prebivalci Trbovelj so zaskrbljeni zaradi škodljivih emisij v zrak iz tovarne Lafarge Cement.

Mesto Trbovlje je najbolj znano po tovarni Lafarge Cement, ki je predmet številnih razprtij zaradi emisij onesnaženega, ki jih ta spušča v zrak in ga tako onesnažuje.

Tudi sami lahko potrdimo, da je zrak na tistem področju precej nečist. Ko smo šli enkrat mimo (sicer mesta ne poznamo), smo si rekli, kaj to smrdi, se je morda kaj prismodilo v avtomobilskem ventilatorju ali kaj? No, po nadaljnji vožnji pa se je začelo razkrivati, kaj povzroča neprijeten vonj. Prišli smo namreč do bližine tovarne Lafarge Cement.

Gre za mogočno tovarno, ki grozeče spominja na prizore iz kakšnih tretjerazrednih držav, kjer je skrb za okolje na minimalni ravni.

Res šokantno.

Prebivalci Trbovlja že dalj časa bijejo bitko s tovarno Lafarge Cement, katero obtožujejo onesnaževanja njihovega zraka, zaradi česar prihaja do večje obolevnosti tamkajšnjega prebivalstva. A zaman.

Lafarge Cement ščiti politika.

Zadnje dejanje v Lafarge Cementu je izbris podatkov o emisijah nečistoč v okolje. V Lafarge Cementu so rekli, da so podatke odstranili zato, ker “so že stari in preveč obremenjujejo računalniške sisteme podjetja, zaradi česar so jih po zakonsko predpisanem roku odstranili”. Pa četudi gre za podatke, ki so eni najbolj relevantnih z vidika spora z lokalnim prebivalstvom.

Če smo iskreni, takšno delovanje Lafarge Cementa nas spominja na film o Erin Brockovich. Na Yotube-u smo malo pobrskali in našli videoposnetek filma o Erin Brockovich, ki zelo dobro prikazuje paralelo.

 Zanimiv izsek filma o Erin Brockovich

No. Spodaj pa podajamo nekaj slik podjetja Lafarge Cement.

Lafarge Cement

   


Značke prispevka:

Komentarji

 

Odgovorite