četrtek, 24.februar.2011 - 04:47

Janša naj bi za vsako pošiljko orožja, ki je šla prek Luke Koper na Hrvaško, prejel 250.000 USD (DEM ?!) podkupnine

Hrvaško-francoski trgovec z orožjem je povedal, da sta tudi Janez Janša in Igor Bavčar sodelovala v preprodaji orožja na Hrvaško. Hrvatje naj bi slovenskim politikom plačevali podkupnino za vsako pošiljko orožja, ki je prišla v Luko Koper.

Slovenski mediji so objavili novico, da naj bi Janez Janša za vsako pošiljko orožja, ki je šla skozi Luko Koper prejel 250.000 ameriških dolarjev (po določenih informacijah naj bi šlo za nemške marke) podkupnine. Podkupnino naj bi mu dajali politični vrhovi na Hrvaškem.

Gre za čas, ko je na Hrvaškem bil prisoten embargo na dostavitev orožja, zaradi česar je Hrvaška orožje pridobivala na črno.

Informacije so zelo zanimive, saj naj bi po določenih informacijah tudi država Francija bila seznanjena s pošiljkami orožja, ki so potekale tudi prek Slovenije in sicer prek Luke Koper.

Zadeve naj bi bile izpeljane s posebnim trikom. V zgodbi naj bi sodelovali dve ladji. Ena naj bi prevažala legalno blago za Hrvaško, druga pa orožje za ČAD. Ladji sta imeli podobno ime. V izraelskem pristanišču Haifa sta bili ladji zamenjani. V času, ko so jadransko morje nadzorovali francoski vojaki (ki naj bi bili tudi vpleteni v to trgovino), so le ti spustili zamenjano ladjo, ki je prevažala orožje in jo prepustili v vode Jadrana, tedaj sta bili tako Slovenija kot Hrvaška pod embargom uvoza orožja (zato je bil tovor na ladji ilegalen). Ladja je prešla francosko vojaško kontrolo pod pretvezo, da gre za ladjo z legalnim blagom. Ladja je prispela v Luko Koper, ker je bila luka Rijeka pod nadzorom JLA in ne Hrvatov. Tovor je nato po slovenskem kopnu prepeljan s tovornjaki do slovensko-hrvaške meje, kjer so ga prevzeli Hrvatje.

Knjigo, kjer je omenjeno trgovanje z orožjem (naslov knjige je Kraj zločina: Hypo Alpe Adria), je napisal avstrijski preiskovalni novinar Richard Schneider, kateremu je zgodbo povedal francosko-hrvaški preprodajalec orožja Marin Tomulić (Hrvat, ki živi v Franciji).

Janša je v knjigi omenjen zgolj posredno, saj je novinarja zanimala predvsem vpletenost hrvaškega političnega vrha v trgovino z orožjem, v tej zgodbi pa se je mimogrede pojavil tudi Janez Janša, pa tudi Igor Bavčar (oba sodita v skupino slovenskih osamosvojiteljev – ki pa imajo že sicer bolj sumljiv sloves).

Janez Janša je celotno zgodbo označil za izmišljotino.

Marin Tomulić je sodelovanja v trgovini z orožjem obtožil tudi

Janeza Janšo in Igorja Bavčarja

Po sledi navedb v knjigi avstrijskega preiskovalnega novinarja, so prišli v stik s prekupčevalcem z orožjem Marinom Tomulićem tudi na novomeškem lokalnem radiu Krka (Radio je trenutno precej znan predvsem po nedavnem streljanju, ki ga je izvedel nek novomeški podjetnik nad Romkinjo, katero je ubil, in Romom, katerega je zgolj obstrelil, in nato storil samomor, v zgodbi pa se je znašel tudi župnik katoliške cerkve Anton Marinko, ki je obstreljenemu Romu posodil 190.000 evrov. Radio Krka je zelo odkrito poročal o tem primeru in si nakopal kazensko ovadbo novomeške romske svetnice), kjer je ta opisal postopek predaje orožja iz Luke Koper Hrvatom.

Povedal je, da je v času embarga na trgovino z orožjem na Hrvaškem v času hrvaške osamosvojitvene vojne trgovina z orožjem na črno potekala tudi prek Slovenije in sicer prek Luke Koper. Povedal je, da je bil prisoten pri eni izmed teh predaj orožja, na kateri je sodeloval Ivan Čermak, gre za sedaj upokojenega generala hrvaške vojske, ki je bil ena najpomembnejših figur v času hrvaške osamosvojitvene vojne, sedaj mu sodijo zaradi vojnih zločinov v Haagu, potem tudi tedanji namestnik notranjega ministra Republike Hrvaške Željko Tomljenović, na slovenski strani pa sta pri predaji orožja v Luki Koper sodelovala tedanji obrambni minister Janez Janša in notranji minister Igor Bavčar.

Sam je povedal, da so pri primopredaji orožja Čermak in Janša ter Bavčar šli v poseben ločen prostor, ko so prišli ven, se je Čermak hudoval in v jezi rekel, da mora ob vsaki predaji orožja na havbo slovenskega avtomobila dati 250.000 nemških mark (ali dolarjev, avstrijski novinar sicer piše o dolarjih, čeprav so  marke sicer bolj razumljiva valuta, saj gre za splošno uporabljano valuto v tistem času na področju nekdanje SFRJ – v pogovoru za Radio Krka je Tomulić omenjal marke) podkupnine slovenskim posrednikom.

Do primopredaj orožja naj bi prišlo v Luki Koper, torej večkrat, in vsakič so Slovenci za to prejeli četrt milijona mark podkupnine. Kasneje se je trgovina z orožjem preselila iz Luke Koper v Luko Rijeka na Hrvaškem, ko so Hrvatje pridobili nadzor nad tem hrvaškim pristaniščem.

Marin Tomulič je Slovencem hvaležen za pomoč Hrvatom v času hrvaške osamosvojitvene vojne, je pa razočaran nad vojnim zaslužkarstvom nekaterih politikov.

Pogovor z Marinom Tomulićem lahko poslušate v spodaj omenjenem članku novomeškega Radia Krka. Pogovor z njim je vodil novinar in voditelj na radiu Robert Erjavec.

RTV Slovenija: Janša prejemal podkupnino v poslih z orožjem za Hrvaško?

Dnevnik: Trgovec z orožjem obtožuje Janšo

Delo: Leta 1991 Janši 250.000 USD provizije za vsako ladjo z orožjem, trdi posrednik

Radio Krka:  EKSKLUZIVNO: 250.000 mark na “haubo”



Značke prispevka: , ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Janša želi, da se objavi celovito poročilo iz leta 1993, katerega je zahteval nekdanji premier, sedaj že pokojni Janez Drnovšek o trgovini z orožjem v Sloveniji.

    Tudi če bi poročilo prišlo v javnost, je zelo dvomljiva njegova verodostojnost. Namreč. V interesu Slovenije je bilo prikriti vse zadeve, ki bi jo povezovale z določenim dogajanjem v času balkanskih vojn, zato je vprašanje, če bi bilo to celovito poročilo res tako zelo celovito, pa tudi iskreno.

    Nekateri so pa že itak nagnjeni k potvarjanju ali prirejanju dokumentacije. Se ne bi čudili, če bi do tega prišlo tudi v “celovitem poročilu” Janezu Drnovšku.

    RTV Slovenija: Od Janše in Peterleta do Bavčarja in Brejca: Vlada ni “požegnala” tranzita orožja

  2. admin pravi:

    Minister “6 procentov”
    Podkupnine (lepše povedano provizije) niso bile le v denarju, ampak tudi v odstotku orožja od vsake pošiljke orožja, ki je prišla v Slovenijo (za nadaljnjo pot na vzhod – Hrvaška, BIH).

    Rudolf Moge, predsednik preiskovalne komisije za preiskavo slovenske trgovine z orožjem je povedal, da naj bi v času Demosove vlade nekega uslužbenca v vladi klicali minister 6 procentov, saj da naj bi od vsake pošiljke orožja, ki je prišla v Slovenijo, zahteval provizijo, tudi v naturalijah, recimo ob vsaki pošiljki orožja je za en tovornjak orožja ostalo v Sloveniji.

    Janša je še povedal, da če bi bil v Luki Koper, bi ga nekdo videl.

    No, ni nujno, da bi ga kdo opazil. Marin Tomulić je namreč povedal, da naj bi poleg Janše in Bavčarja na mesto prevzema orožja prišla še specialna enota slovenske policije (Igor Bavčar je bil notranji minister), ki je zavarovala področje.

    RTV Slovenija: Moge: Pri trgovini z orožjem so vedno ‘zraven’ kakšni dodatki v denarju

  3. admin pravi:

    Janez Janša: “Marin Tomulić je zblojen kriminalec, ki je pred roko pravice pobegnil iz Hrvaške v Francijo, ko je bil obsojen zaradi gospodarskega kriminala.”

    Janez Janša: “Obrambno ministrstvo naj odstrani oznako zaupno iz poročila o slovenskem trgovanju z orožjem iz leta 1993”.

    Janez Janša: “Miran Potrč in Ciril Ribičič sta veleizdajalca, saj sta italijanskega ministra prosila, naj Italija ne prizna vlade v času Demosove vlade”.

    Janez Janša: “Rudolf Moge pred kamerami govori eno, ko so kamere ugasnjene pa drugo”.

    Janez Janša: “Slovenska levica je namerno uničila 25 odstotkov arhivov nekdanjih represivnih organov”.

    RTV Slovenija: Moge: Pri trgovini z orožjem so vedno ‘zraven’ kakšni dodatki v denarju

  4. admin pravi:

    Za 24ur na POP TV je Marin Tomulić povedal, da je bilo v kovčku 250.000 ameriških dolarjev. Kot je znano, je za Radio Krka govoril o nemških markah. Enkrat se je očitno zmotil pri omembi valute, vendar vprašanje kdaj. Namreč. Nemške marke so bile splošno vzporedno plačilno sredstvo na področju nekdanje SFRJ, marke dosti bolj kot ameriški dolarji. Morda se je tudi zato zmotil, ko je govoril o valuti. Namreč v nekdanji SFRJ se je v tistem času, kar zadeva denar, pretežno govorilo o dinarjih (kot domači valuti) in markah (kot prevladujoči tuji valuti). Dobro bi bilo, da se ta stvar pojasni, ali gre torej za marke ali dolarje, ker to povzroča nekoliko zmede.

  5. admin pravi:

    Opravičujemo se zaradi napake pri povzemu zgodbe o triku z dvema ladjama. Napaka je bila res zelo neprimerna in velika. Sedaj je sanirana. Zgodba v zvezi z ladjama je sedaj pravilna.

  6. admin pravi:

    Marin Tomulić je v pogovoru za novinarko Televizije Slovenija povedal, da je bil Franjo Tuđman besen nad skorumpiranostjo Janeza Janše in da je morda tudi to razlog za to, da so bili odnosi med Hrvaško in Slovenijo pogostokrat slabi.

    Franjo Tuđman naj bi se zelo razburjal, ker so slovenski politiki za transfer orožja čez slovensko ozemlje zahtevali plačilo podkupnine

    Marin Tomulić je z več slovenskimi mediji opravil pogovore v zvezi s trgovino z orožjem, ki je potekala prek ozemlja Republike Slovenije.

    Odzval se je tudi na očitke Janeza Janše, ki je rekel, da je zblojeni kriminalec, ki je zaradi obsodbe v primeru gospodarskega kriminala pobegnil iz Hrvaške v Francijo. Povedal je, da razmišlja, da bi zaradi žaljivih izjav tožil Janeza Janšo.

    V zvezi s tem je Marin Tomulić povedal, da je bil 100 dni v priporu zaradi domnevnega organiziranega kriminala v povezavi s podjetjem PIK Vrbovec, a da je bil na intervencijo francoske vlade, katero je tedaj vodil predsednik Jacques Chirac, izpuščen, vendar so mu hrvaške oblasti rekle, da mora nemudoma zapustiti Hrvaško, kar naj bi tudi storil in odšel v Francijo.

    Kar zadeva samo trgovino z orožjem, pa jo je potrdil. Rekel je, da so se v hotelu v bližini Luke Koper sestali on (Marin Tomulić), potem nekdanji namestnik ministra za notranje zadeve Željko Tomljenovič, nekdanji general Ivan Čermak in Vladimir Zagorac na hrvaški strani in pa Janez Janša in Igor Bavčar na slovenski strani. Pri tem je Čermak Janši in Bavčarju izročil torbo, v kateri je bilo 250.000 dolarjev podkupnine, kar mu je povedal tudi Ivan Čermak, ki se je po sestanku v ločenem prostoru z Janšo In Bavčarjem hudoval, da mora vedno za vsak transfer orožja plačati podkupnino slovenskim politikom.

    Marin Tomulić je še povedal, da je bil nad zahtevo za dajanjem podkupnin s strani slovenskih politikov ogorčen tudi prvi hrvaški predsednik Franjo Tuđman, ne samo ogorčen, ampak naravnost besen, dodal je, da je verjetno ravno skorumpiranost slovenskih politikov pripeljala do zahladitve odnosov med Slovenijo in Hrvaško, kar je vodilo v kasnejše spore med državama, to pa zato, ker naj bi Franjo Tuđman bil zelo razočaran nad tem, da so Slovenci za transfer orožja zahtevali podkupnine (kot je sedaj jasno 250.000 dolarjev na vsako prispelo ladjo v Luko Koper). Marin Tomulić je povedal, da jeza ni bila zaradi 250.000 dolarjev, saj da to za državo (ki je financirala nakupe orožja), ni predstavljalo veliko denarja (v Luko Koper je namreč prihajalo že plačano orožje, katerega vrednost je bila veliko večja od plačane podkupnine Slovencem za transfer orožja skozi ozemlje Republike Slovenije), ampak je bilo samo dejstvo, da je bila zahtevana podkupnina s strani Slovencev, tisto, kar je prizadelo hrvaški politični vrh, predvsem Franja Tuđmana, pa tudi njega (Tomulića) osebno. Meni, da so na ta način nekateri Slovenci (očitno je imel v mislih Janšo in Bavčarja) osramotili svojo državo.

    RTV Slovenija: Tomulić vztraja: Videl sem predajo denarja Janši in Bavčarju
    24ur.com: Tomulić premišljuje, da bi tožil Janšo

  7. admin pravi:

    POROČILO, NA KATEREGA SE SKLICUJE JANEZ JANŠA, DA BO DOKAZALO VSE O SLOVENSKI TRGOVINI Z OROŽJEM, JE UKAZAL NAPISATI SAM JANEZ JANŠA. GRE ZA T.I. JANŠEVO POROČILO.

    Jelko Kacin dvomi v točnost “Janševega poročila” iz leta 1993. Janša obtožuje Kacina, da ima bujno domišljijo in da je trgoval z nekakovostnim izraelskim orožjem, ki je med slovenskimi vojaki sejalo smrt in jih pohabljalo.

    Kacin meni, da je poročilo o trgovini z orožjem necelovito in da so izjave Ministrstva za obrambo, ki so šteli denar, postavile na laž samo vsebino poročila, obstajale naj bi tudi velike razlike v vsotah denarja in dejanskemu obsegu gotovinskih tokov.

    Janša je povedal, da bi Kacin, če bi bilo vse res, sprožil postopke, če bi ugotovil, da je bilo kaj narobe. Kacin je na to odgovoril, da so bile ovadbe podane.

    Janez Janša je Kacina označil za trgovca z izraelskim orožjem, ki ima bujno domišljijo. Rekel je še, da je Kacin kupoval slabo izraelsko orožje, ki je ubijalo in pohabljalo slovenske vojake, ki so ga uporabljali na poligonu.

    RTV Slovenija: Janša Kacinu: Bujna domišljija trgovca z izraelskim orožjem
    RTV Slovenija: Jelko Kacin: Ovadbe so bile podane

  8. admin pravi:

    Janez Janša: “Marin Tomulić je kverulant. Zalarjeva sodišča so zelo počasna.”

    Janez Janša je Marina Tomuliča označil za kverulanta. Kverulant je oseba, ki ima bolesten občutek, da jo preganjajo in ji želijo škodovati, zaradi česar uporablja pravna sredstva (prijave, tožbe in pritožbe), ki jih vlaga na različne institucije. Kverulanti ponavadi trpijo za paranojo, to je preganjavico, gre za duševno bolezen, za katero je značilna blodnjava motnja.

    Janša o tem, da bi tožil Marina Tomulića, dvomi, saj pravi, da so Zalarjeva sodišča (pravosodni minister v Sloveniji je Aleš Zalar) tako počasna, da bi do razsodbe prišlo šele leta 2026.

    Novinarji imajo težave pri iskanju ljudi, ki bi lahko potrdili Tomulićeve navedbe. Namreč. Vladimir Zagorac in Ivan Čermak sta v zaporu in nedosegljiva, na voljo sta samo njuna odvetnika (besede odvetnikov pa ponavadi niso najbolj zanesljive, saj odvetniki nikoli ne dajejo izjav, ki bi lahko kakorkoli škodovale njihovim klientom, v tem primeru pa celo državi, zaradi česar so izjave odvetnikov ponavadi neuporabne za razkrivanje prave resnice). Za tretjo osebo, ki bi lahko potrdila Tomulićeve navedbe (gre za Željka Tomljenovića, namestnika hrvaškega notranjega ministra v času transferja orožja prek Luke Koper), pa se je izgubila vsaka sled.

    24ur.com: Tomulićevih navedb ne more potrditi nihče

  9. admin pravi:

    Marin Tomulič je v preteklosti podal kar nekaj zelo neverodostojnih izjav, ki močno majejo njegovo kredibilnost. V svojih izjavah je močno obremenil predvsem nekdanjega hrvaškega predsednika Stjepana Mesića, katerega je povezoval z umori in balkansko heroinsko mafijo.

    Razkrila se je prava zgodba o tem, zakaj je bil Marin Tomulić preganjan v Republiki Hrvaški. Šlo je za podjetji Jadrankomerce in podjetje JK Maloprodaja. V sodišču v Crikvenici je bil leta 2002 obsojen zaradi goljufije, zato je pobegnil v Francijo.

    Kot je znano, je Janez Janša Marina Tomulića označil za kverulanta.

    Marin Tomulić je v preteklosti resnično podal nekaj zelo nenavadnih obtožb. Tudi sami smo jih zasledili pred dnevi, verjetno pa tudi drugi mediji.

    Marin Tomulič: “Ivano Hodak je dal umoriti Stjepan Mesić. To je znano vsem francoskim politikom in novinarjem”.

    Marin Tomulić: “Organizacijo in priprave umora Ivane Hodak so podpisale hrvaške tajne službe, ki že od 60-ih let sodelujejo z balkansko mafijo”.

    Te izjave ne držijo. Ivana Hodak je bila umorjena zaradi 20-letne zamere nekega človeka, ki se je odločil maščevati Zvonimirju Hodaku (sicer razvpitemu hrvaškemu odvetniku, ki brani tudi Vladimirja Zagorca). Maščeval se je tako, da je umoril njegovo hčer, odvetniško pripravnico. Zvonimir Hodak in njegova soproga Ljerka Mintas Hodak, svoj čas tudi ministrica v Vladi Republike Hrvaške, sta imela samo Ivano Hodak.

    Mesič se je zaradi obtožb Marina Tomulića zelo razjezil in ga označil za kriminalca svetovnega slovesa.

    Marin Tomulić: “Stjepan Mesić je sodeloval z največjim hrvaškim tihotapcem heroina, Žarkom Pavlinom”.

    Marin Tomulić: “Stjepan Mesić je hrvaški mafijski boter, ki naj bi sodeloval v ropu vdove Ane Jendriš Jelesić. Ugrabiteljem je posodil registrske tablice službenega avtomobila predsednika Hrvaške”.

    Marin Tomulič: “Balkanska mafija je financirala Mesičevo kampanjo leta 2000, s katero je prišel na oblast”.

    Marin Tomulič: Francoske tajne službe pomagajo skrivati Anteja Gotovino v Franciji”. (Gotovino je iskalo haaško sodišče, na koncu so ga s pomočjo hrvaške vlade tudi ujeli.).

    Marin Tomulič: “Francoske tajne službe so sodelovale v nezakonitih igrah na srečo v Republiki Hrvaški prek posrednika Hrvoja Petrača”.

    Tu je potrebno dodati še nekaj. Hrvoja Petrača je po umoru Ivane Hodak sumil njen oče Zvonimir Hodak umora njegove hčere. Hrvoja Petrača (ki je bil leta 2006 obsojen zaradi ugrabitve sina Vladimirja Zagorca), je, mimogrede povedano, Zvonimir Hodak svoj čas branil, saj je bil njegov odvetnik, zanimivo je tudi, da je bila Ivana Hodak v ljubezenskem razmerju z Ljubomirjem Pavasovićem, ki je prav tako bil odvetnik Hrvoja Petrača. Prek te naveze je Zvonimir Hodak obtožil Hrvoja Petrača, da je umoril Ivano Hodak, kar se je na koncu izkazalo za neresnično. Hodak se je nato Petraču opravičil zaradi tega, ker ga je po krivem obtožil. No. Več kot očitno je, da je bila Ivana Hodak umorjena zaradi zamere Mladena Šlogarja do njenega očeta Zvonimirja Hodaka. Šlogar je bil v času umora brezdomec, v njem se je pa vsa leta kuhala zamera, ker mu ni pomagal glede zaposlitve, katero mu je obljubil. Šlogar je namreč pred veliko časa bojda izgubil službo v teniškem klubu Mladost, v katerem se je takrat še čisto majhna Ivana Hodak učila igrati tenis. Ko je izgubil službo, naj bi mu na zaprosilo Zvonimir Hodak obljubil, da mu bo pomagal najti novo službo, a je na obljubo pozabil. Mladen Šlogar je v življenju nazadoval in postal celo brezdomec, Ivana Hodak pa je veljala za pripadnico zagrebške zlate mladine, zagrebškega jet seta. To se mu je zdelo nepošteno in se je odločil maščevati tako, da je umoril Ivano Hodak.

    Marin Tomulič: “Cilj procesov proti Gotovini v osemdesetih letih prejšnjega stoletja zaradi ropov in izsiljevanja je diskreditacija francoske konservativne opozicije in strah bolnega paranoičnega predsednika Francoisa Miteranda pred državnim udarom oziroma atentatom”.

    RTV Slovenija: Tomulić pred leti Mesića obtožil poskusa umora

  10. admin pravi:

    Jelko Kacin: “Janez Janša ni sposoben soočiti argumente z dialogom, ampak diskvalificira in napada, da bi preusmeril pozornost od obravnavane teme.

    Marin Tomulić vztraja pri tem, da sta Janša in Bavčar prejela podkupnino. Pravi, da so dokumenti v uradu hrvaškega predsednika in na hrvaškem finančnem ministrstvu. V uradu hrvaškega predsednika trdijo, da dokumenti o trgovini z orožjem obstajajo, a da so jih že predali v Arhiv Republike Hrvaške.

    Slovenski novinarji še pričakujejo dovoljenje za vpogled v dokumente.

    RTV Slovenija: Kacin: Janša ni sposoben dialoga in soočenja argumentov
    24ur.com: Pingpong med Janšo in Kacinom
    Dnevnik: Spor med Janšo in Kacinom zaradi poročila o trgovanju z orožjem

  11. admin pravi:

    Ivan Čermak: “Janši nisem dal podkupnine”

    Ivan Čermak je povedal, da Janši ni dajal podkupnine za prevoz orožja skozi Slovenijo.

    Tomulić pa še vedno vztraja pri svojem. Dvomi, če so besede Čermakove, če pa so, pa meni, da ni povedal resnice.

    RTV Slovenija: Čermak: Nisem dal podkupnine Janši

  12. admin pravi:

    Josip Manolič: “Spomnim se, zgodb, da je Janša prejemal podkupnine v trgovini z orožjem in da so bili hrvaški politiki nad tem zelo razočarani.”

    Josip Manolić, nekdanji hrvaški premier, trdi, da se spomni, da so svoj čas po hrvaški vladi krožile informacije o nezadovoljstvu hrvaške oblasti nad dejstvom, da je Janez Janša zahteval podkupnine za prevoz orožja prek Slovenije.

    Dodatno trdi, da je Marin Tomulić hrvaški domoljub in ne kriminalec. Prav tako tudi on dvomi, da so Čermakove besede zanikanja resnica.

    RTV Slovenija: Manolić: Spomnim se zgodb o podkupninah za Janšo. In našega razočaranja nad tem.
    Mladina: Bivši hrvaški premier: “Verjemite Tomuliću”

  13. admin pravi:

    Oddaja Pogledi Slovenije na temo trgovine z orožjem je postregla še z vrsto zanimivih informacij.

    RTV Slovenija: Pogledi Slovenije: Trgovina z orožjem – posnetek oddaje

    RTV Slovenija: Pogledi Slovenije: Trgovino z orožjem so vodili Lovšin, Pajnkiher in Cimerman

Odgovorite