torek, 1.marec.2011 - 22:42

HOMOFOBIJA NA SODIŠČU?: Obtoženi umora je stavil na homofobnost sodnikov kranjskega sodišča in uspel. Oprostili so ga krvoločnega umora.

Homofobnost v Sloveniji je močno razširjena. Pred njo niso imune niti državne inštitucije, saj tudi tam uradujejo ljudje, ki imajo svoje nazore in svoje predsodke.

To, da je homofobija močno razširjena v Sloveniji, ni nobena skrivnost. Dejstvo je, da je homoseksualnost označena za nekaj sramotnega, za nekaj, od česar se je potrebno ograditi za vsako ceno, tudi za nekaj, kar opravičuje dejanja zoper homoseksualno usmerjene ljudi.

Mnogi pri doseganju svojih ciljev diskreditirajo posameznike tudi skozi upravičene ali neupravičene obtožbe o njihovi homoseksualnosti. Mnogi tudi svoje sovraštvo in potrebo po sprostitvi agresije in hudobije mnogokrat preusmerijo v ljudi, ki so, ali se o njih sumi, da so homoseksualci.

Očitno pa se nekateri, ki izvajajo nasilje, tudi branijo s tem, da nasprotno stran obtožijo homoseksualnosti, upajoč da so nekateri sodniki homofobni.

Ker je Slovenija močno obremenjena s homofobijo, pa nekateri v tem tudi uspejo.

Tako je obsojeni umora na kranjskem sodišču stavil na homofobnost tamkajšnjih sodnikov, pa tudi na neprištevnost.

Če na kratko opišemo dejanje, zaradi katerega je bil obtožen.

Medtem ko je žrtev, Tadej Pust, v prisotnosti prijatelja odhajala iz lokala za hitro prehrano, je v lokal prišel tudi morilec. Zagledal je nož na pultu, ga vzel v roke, povedal žrtvi, da morata razčistiti stare račune, in žrtvi najprej dal nož za vrat. Najprej je žrtev zabodel v hrbet. Nato je morilec začel žrtev neusmiljeno klati. Žrtev je zabodel 11-krat, eden od vbodov v bližino srca je bil usoden.

Tožilka je za morilca zahtevala 16 let zaporne kazni, vendar morilec se je skliceval na vinjenost, na neprištevnost in na to, da naj bi ga znanec v preteklosti spolno nadlegoval in da naj bi bil to razlog za njegovo maščevanje.

Očitno je imel srečo pri tem, da je primer prišel v roke sodnikom, ki so imeli razumevanje do morilca, saj je resda krvoločno umoril človeka, a človek je bil homoseksualec, zatorej je oprostilna sodba upravičena.

Kljub temu, da je morilec na sojenju zatrjeval, da mu je žal kaznivega dejanja in staršev žrtve, pa ob obrazložitvi sodbe ni kazal nobenih čustev, oče umorjenega pa je v sodni dvorani tiho jokal, saj je smrt njegovega sina ostala nekaznovana.

Tožilka Marija Marinka Jeraj se bo na oprostilno sodbo sodnega senata pod vodstvom Marjete Dvornik pritožila.

No. Očitno se bodo morilci poleg tega, da se pred ali po umoru napijejo in se sklicujejo na neprištevnost, ponekod, vsaj v sredinah, ki so bolj homofobne, lahko sklicevali tudi na istospolno usmerjenost žrtev, saj umoriti homoseksualce ne pomeni nič spornega, še več, to je družbeno koristno dejanje po mnenju nekaterih znotraj nekaterih sredin (ali tudi znotraj nekaterih oddelkov sodnih institucij?). Vse se samo mora dati v nek pedofilski okvir ali okvir spolne zlorabe (mnogi namreč vse to kar povezujejo skupaj in mečejo v isti koš, celo nekateri vrli slovenski politiki) in pa poudariti omamljenost storilca s pijačo in zato manjšo prištevnost in zadeve na sodiščih v homofobnih sredinah stečejo kot po maslu. Še več. Morilci postanejo celo heroji, saj uspešno zatirajo mrčes. To je pač miselnost v posameznih sredinah v Sloveniji, ki ni ravno miselnost na nekem visokem nivoju, če smo iskreni.

No. V nekaterih državah so glede umorov homoseksualcev še bolj odprti. Recimo v Iranu, kjer homoseksualce celo javno linčajo.

Javni linč dveh iranskih najstnikov, ki sta priznala istospolno nagnjenost.

Delo: Srečanje je prebudilo spomin na spolno zlorabo

Delo: Maščevanje za spolno zlorabo iz otroštva?

Slovenske novice: Ga je zabodel, ker ga je posilil?



Značke prispevka: , ,

Odgovorite