sobota, 5.marec.2011 - 09:52

Jelinčič je rekel, da bo Slapnika po “razpočnici”, Slapnik pa mu je odvrnil, da ga bo vrgel čez okno, potepuha.

Spodnji članek bomo dali v rubriko bizarno. Ko ga preberete, boste izvedeli zakaj.

Poslanca Zmago Jelinčič in Tadej Slapnik sta se pošteno skregala. Zmago Jelinčič je rekel, da bo Slapnika po razpočnici.

Pred zaslišanjem Antona Ropa v komisiji, ki naj bi preiskovala, kako so stranke levice bojda ustvarile afero Patria, da bi SDS sklatile z oblasti, se je v parlamentu zgodil dogodek, ki je precej neprimeren za poslance. In sicer je prišlo do spora.

Bojda naj bi poslanec Tadej Slapnik precej zagnano govoril o določenih stvareh (orožarski aferi), drugi poslanci pa so ga želeli ustaviti. Franc Pukšič (ki je z Jelinčičem pred kratkim bil na obisku pri iranski oblasti), je Slapniku celo ugasnil mikrofon, ta pa ga je spet prižgal in ponovno začel govoriti.

Mimogrede povedano. Pri Francu Pukšiču je zanimivo, kot smo opazili iz posnetka novinarske konference po dogodku, da ima na obeh prstancih prstan. Tako na levi kot na desni roki. Zanima nas razlog, zakaj nosi dva prstana.

Poslanec Pukšič ima na obeh prstancih prstan

Tudi Jelinčič se je hudoval zaradi Slapnikove gostobesednosti. Jelinčič naj bi Slapniku povedal, da naj preneha, sicer ga bo po “razpočnici”, uporabil je besedo “pi.ka” (Jelinčič je uporabil besedo “pi.ka”, sami bomo v članku uporabili milejši izraz “razpočnica”).

Nato mu je Slapnik odvrnil, da ga bo v tem primeru on vrgel čez okno, potepuha. Jelinčič je zaradi dogodka obvestil policijo in Slapnika kazensko ovadil, češ da ga je želel umoriti.

Sicer se je Zmago Jelinčič nekoliko sprenevedal, ko je govoril o “razpočnici”, češ da Slapnik nima razpočnice, da pa je zraven njega na seji sedela Eva Irgl, ki jo ima, in se spraševal, ali je Slapnik aludiral, da je grozil Evi Irgl.

Zmago Jelinčič je medijem povedal, da ima poslanka Eva Irgl “razpočnico”.

Dejansko je razpočnica novodobni izraz za žemljo, a ima tudi drugačne pomene.

Jelinčič je povedal, da je izjavil le figurativno, ko je rekel, da bo poslanca Slapnika po “pi.ki”. Dodal je, da verjetno Slapnik nima razpočnice in da so moški in ženski spolni organi drugačni. Rekel je, da moški nimajo ženskih spolnih organov, razen hermafroditi, ki da imajo oba spolna organa. Prišlo je do pogovora med novinarji in politiki o pomenu besede razpočnica. Novinarka je namreč Jelinčiču nato odvrnila, da beseda “pi.ka” nujno ne pomeni vagine, ampak je lahko izraz za obraz (ne vemo, zakaj nam je pri tem prišla na misel Urška Čepin), zato so Jelinčičeve besede, da bo Slapnika po razpočnici, dejansko pomenile, da ga bo udaril v obraz.

Jelinčič se je začudil, kako so novinarji izvedeli, kaj je izjavil (da bo Slapnika po “razpočnici”), saj da je bila parlamentarna seja zaprta za javnost, Branko Grims (kateremu so nekateri dali ne ravno prijeten vzdevek “Goebbels stranke SDS”) pa je dodal, da gre očitno za kaznivo dejanje vpogleda v tajni magnetogram. Branko Grims sicer vodi komisijo, na kateri je prišlo do takšnega cirkusa.

Branko Grims se sprašuje, kako je magnetogram, ki potrjuje, da je Jelinčič izjavil, da bo Slapnika po “razpočnici”, prišel v javnost. Opozarja, da gre za kaznivo dejanje.

 

Zmago Jelinčič je sicer povedal tudi, da so ga besede Slapnika spomnile na grozilno pismo, ki so ga prejeli on, poslanec Magajna, Janez Janša in Radovan Žerjav. V pismu, namenjenem njemu, naj bi mu nekdo grozil, da bo ubil njega in pa njegovo golazen, v smislu njegovo družino. Jelinčič je opozoril, da gre za uporabo besed, ki so podobne Slapnikovim besedam.

No. Čeprav je res, da je tudi sam Zmago Jelinčič besedo golazen že uporabil. In sicer je Jelinčič rekel, da so vsi volivci nekdanjega politika iz vrst Nove Slovenije, Jožefa Bernika, golazen, češ, da so domobranci in zato narodni izdajalci, ki bi jih morali borci NOB pobiti že leta 1945. Zoper Jelinčiča je bil sprožen sodni proces, a je bil oproščen. Jožef Bernik je bil zaradi oprostilne sodbe zelo žalosten

Poslanec Levanič (iz stranke SD) je poslance Jelinčiča, Pukšiča in Grimsa označil z besedno zvezo orožarska koalicija.

Oglejte si videoposnetek spletnega časopisa Dnevnik z novinarske konference po incidentu.

Grims, Jelinčič in Pukšič o incidentu z razpočnico

Dnevnik: Cirkus v Grimsovi komisiji: Jelinčič noče več sedeti blizu Slapnika



Značke prispevka: ,

Komentarji

 

Odgovorite