torek, 8.marec.2011 - 00:57

Branka Grimsa iz SDS-a primerjajo z Josephom Goebbelsom, nacističnim ministrom za propagando. Gregor Golobič, predsednik Zaresa, je osupel.

Branka Grimsa nekateri zaradi določenih podobnosti primerjajo z nacističnim ministrom za propagando, Josephom Goebbelsom.

Gregor Golobič je nad tem osupel.

Branko Grims je zaradi določenih podobnosti v delovanju pogostokrat primerjan z nacističnim ministrom za propagando. Goebbels je v svojih govorih pogostokrat napadal Jude in ustvarjal antisemitsko atmosfero, ki je vodila v pogrom nad Judi. Goebbels se je ukvarjal predvsem s propagando in mediji.

Branko Grims je v svojem dosedanjem delu prav tako večino svojega časa posvetil propagandi oziroma medijem.

Joseph Goebbels se je rad slikal s svojo ženo in otroki in tako prikazoval podobo družinskega človeka. Joseph Goebbels je bil zelo ploden. Imel je kar 6 otrok, torej pol ducata otrok. 

Joseph Goebbels z ženo in tremi od svojih šestih otrok

Enako je počel Branko Grims.

Branko Grims na proslavi na Brezjah s tremi otroki (slika, objavljena v reviji Mladina v rubriki Mladinamit – obrazi Grimsovih otrok, žene in drugih ljudi so zakriti zaradi slovenske zakonodaje)

V Mladini so v rubriki Mladinamit prikazali vzporednice med Brankom Grimsom in Josephom Goebbelsom in pri tem podali sliki njunih družin eno do druge. Gre za zgornji dve sliki.

Gregor Golobič se je pritožil. Rekel je, da ne glede na to, kako slab je kakšen človek ali politik, se ne sme v politiko povezovati njegovih otrok, zato se mu zdi Mladinina primerjava pretirana.

Revija Mladina bi najbrž morala, če že podaja primerjavo, podati le slike Josepha Goebbelsa in Branka Grimsa brez družine.

Grega Repovž, odgovorni urednik Mladine, se je že oglasil in povedal, da niso zlorabili Grimsovih otrok, ampak da jih je zlorabil sam, ko se je kot pomemben politik pojavil na enem izmed javnih dogodkov. In sicer gre za dogodek, ko je 15.8.2008 na praznik Marijinega vnebovzetja Franc Rode govoril o razpetosti med Zemljo in Nebesi. Mimogrede. Grims se je s svojimi otroci pojavljal na več priložnostih. Tudi Goebbels se je rad pojavljal v javnosti s svojimi otroki. Morda so v Mladini opozorili ravno na to dejstvo, zato so podali sliki z otroki in ne zgolj sliki dveh politikov.

Ne smemo pozabiti niti dejstva, da SDS-ovi politiki občasno častijo pronacistična dejanja. Nenazadnje. France Cukjati je v slovenskem parlamentu bral domobransko prisego v čast tretjemu rajhu.

RTV Slovenija: Golobič o Mladinini primerjavi družinskih fotografij otrok Grimsa in Goebbelsa: Škandal

Žurnal: Repovž: Zlorabil jih je Grims



Značke prispevka: , , ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Tudi druge politike v Sloveniji so mediji že povezovali s tretjih rajhom, tako je recimo časopis Dnevnik v povezavi z dogajanjem v Ambrusu potegnil vzporednice med Janezom Janšo in Adolfom Hitlerjem, prav tako pa je revija Reporter objavila karikaturo Mikija Mustra, kjer je Zorana Jankovića prikazala kot Hitlerja na stadionu Stožice. Janković je Mustra zaradi tega tožil.

    Mimogrede. Na karikaturo Zorana Jankovića v vlogi Hitlerja smo bili nehote opozorjeni že oktobra lani na enem izmed precej bizarnih predavanj o neetičnosti poročanja v multimedijskih sredstvih (predavanje je bilo med drugim bizarno zaradi naravnost nenavadnih izjav neke predavateljice), kjer so se problematizirale tudi nekatere karikature v naši rubriki Politične karikature, ki pa so čisto benigne.

Odgovorite