sreda, 9.marec.2011 - 06:22

Policija preučuje, ali je potrebno zavarovati poslanca Tadeja Slapnika pred agresivnimi in maščevalnimi privrženci Zmaga Jelinčiča

Policija preučuje, ali je potrebno zaščititi Tadeja Slapnika pred privrženci Zmaga Jelinčiča. Obstaja namreč strah, da bi se privrženci Zmaga Jelinčiča utegnili maščevati Tadeju Slapniku z brutalnim pretepom ali celo umorom poslanca.

Ali je poslanec Tadej Slapnik postal življenjsko ogrožen?

Pred kratkim se je na preiskovalni komisiji, katero je uvedla SDS, da bi preiskala sume, ali so stranke leve koalicije ustvarile afero Patria za sklatitev stranke SDS z oblasti, zgodil incident, kjer je nekaj poslancev želelo odvzeti besedo Tadeju Slapniku, ko je ta začel govoriti o orožarskih poslih v devetdesetih letih.

Pri tem je prišlo do zanimivega verbalnega boja med Zmagom Jelinčičem in Tadejem Slapnikom.

O zadevi si preberite tukaj.

Ker je v omenjeni zadevi Tadej Slapnik na besede Zmaga Jelinčiča, da ga bo udaril (rekel je, da ga bo po “pi.ki”), če ne preneha govoriti, odgovoril, da ga bo vrgel čez okno, potepuha, pred tem pa povedal, da mu je Jelinčič že večkrat grozil z nasiljem, se je policija na podlagi zapisov dela magnetograma, s katerega je bila odstranjena oznaka zaupnosti, odločila preučiti, ali je potrebno zaradi objave magnetograma zavarovati telo in življenje Tadeja Slapnika pred volilnim telesom stranke SNS.

Policija preučuje, ali bi lahko zapisi sprožili bes privržencev Zmaga Jelinčiča nad Tadejem Slapnikom, ki bi se mu lahko utegnili maščevati z agresivnimi dejanji proti njemu (morda se bojijo, da bi kdo od Jelinčičevih pristašev utegnil brutalno pretepsti Tadeja Slapnika, ali ga morda celo umoriti).

Bodo pristaši Zmaga Jelinčiča izvedli maščevanje nad Tadejem Slapnikom?

Namreč. Zmago Jelinčič je rekel, da je podal kazensko ovadbo zoper Tadeja Slapnika zaradi Slapnikove “grožnje z umorom” (ko je ta na Jelinčičeve besede, da ga bo udaril, odgovoril, da ga bo v tem primeru zabrisal skozi okno, potepuha). Policisti se bojijo, da bi lahko takšno dejanje Zmaga Jelinčiča utegnilo sprožiti pri privržencih Zmaga Jelinčiča potrebo po “varovanju” Zmaga Jelinčiča. Svojega političnega idola bi zavarovali z odstranitvijo Tadeja Slapnika.

Če smo iskreni. Ta zadeva je dobila pretirane dimenzije. Gre za pretiravanje, morda tudi za pretiravanje medijev.

24ur.com: Bodo Slapnika varovali policisti?



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    SDS: “Slapnik je Jelinčiču grozil z defenestracijo”

    Defenestracija Jezebela

    V stranki SDS so Slapnikov odgovor na Jelinčičevo izjavo, da ga bo po “pi.ki”, ko je ta na Jelinčičeve besede izjavil “te zabrišem skozi okno, potepuh”, imenovali z učenim izrazom “defenestracija”.

    Torej. Slapnik naj bi Jelinčiču zagrozil z defenestracijo.

    Sami se sprašujemo, kakšen bi bil učen izraz za stanje duha v slovenskem parlamentu. Morda infantilnost?

    RTV Slovenija: Slapnika bo varovala policija. Jelinčič: Ga bodo varovali možje v modrem ali v belem?
    Delo: Defenestracija

Odgovorite