sreda, 9.marec.2011 - 16:26

Politiki medijem servirajo neumnosti

Mediji bi se morali posuti s pepelom in si priznati, da so se skomercializirali in občasno objavljajo čiste neumnosti, ki jim jih servirajo politiki. Sami smo glede tega postali isti in nismo zavodovoljni s tem, če podamo precej samokritičnosti.

Da bi odvrnili pozornost od pomembnejših tem, znajo politiki kdaj pa kdaj izpeljati razne manevre, katerih edini cilj je ustvarjanje dimne zavese pred resnejšimi temami.

Žalostno je, da mediji takšne teme poberejo.

Izjemno razočarani nad nedelovanjem pravne države v Sloveniji, kjer lahko nekateri počnejo svinjarije in zaradi namerne neagilnosti ljudi na položajih ne odgovarjajo za svoje svinjarije in tako povzročijo še dodaten bes, gnev in trpljenje žrtvam, smo se odločili vse teme, ki so trivialne in nespametne odstraniti.

Določene teme so, kot smo opazili, zelo brane (npr. spor Jelinčič – Slapnik), ampak gre za načrtno plasirane neumnosti, ki odvračajo pozornost z resnejših tem.

Mediji so zato, ker se te stvari pač berejo, postali napol tabloidni. To je žalostno.

Tudi sami smo podlegli tovrstni tabloidnosti v posameznih primerih, ampak potem smo si rekli, zakaj se slepiti pred resnimi problemi z nekimi zrežiranimi bedarijami.

Marta Kos, ki obravnava medijsko podobo politikov, je zelo prav rekla, ko je rekla, da bi morali mediji določene stvari preprosto ignorirati in se posvetiti pomembnejšim zadevam, ne pa da dajejo krila politikom, ki živijo od plasiranja bedarij v javnost, in posledično vsem drugim prek slabih zgledov za izvajanje še več neumnosti.

Predvsem SDS in SNS zelo radi sproducirata neumnosti za neumno rajo, mediji pa to pograbijo, ker se bere.

Komercializacija je nekaj, kar dolgoročno povzroča totalno izprijenje medijskega prostora.

Na koncu tudi mediji ugotovijo, kako zelo poneumljeni so postali.

Ravno zato bomo sami odslej objavljali samo še teme, ki držijo vodo, ne pa neke manj pomembne zadeve, ki se jih načrtno potencira, da bi se prikrile hujše stvari.

Prav sram nas je, da smo tudi sami podlegli tovrstni skušnjavi potenciranja neumnosti, obenem pa ugotovili, da nam realno življenje polzi iz rok zaradi nepravilnosti, grdobij in pokvarjenosti, ki se dogajajo okoli nas in jih drugi veselo servirajo, potem pa skrbno prikrivajo.

Enako pa počne Slovenija. Polna je problemov, ukvarja se pa s čistimi bedarijami in preusmerjanji pozornosti s pravih problemov in ji zato situacija polzi iz rok.



Značke prispevka:

Odgovorite