četrtek, 25.marec.2010 - 06:06

Politične razsežnosti afere Prijatelj – Kdo blati ministrico Kresalovo?

V afero Prijatelj so nekateri vmešali mistričino desno roko, Gorana Klemenčiča, sicer soproga “Janševe odvetnice”, ki je znan tudi po tem, da mnogi njegovo ime Goran zamenjujejo z imenom Gorazd. Lahko bi rekli, da ga spremlja prekletstvo imena Gorazd.

 

Na Pozareportu so v povezavi z afero Prijatelj podali izrazito neprimerne e-maile, ki naj bi “dokazovali” češ da je ministrica Kresalova vplivala na afero Prijatelj tako, da je pisala Goranu  Klemenčiču in mu naročila, da se mora speljati afera, da bo škodovala komu.

Gre za zelo nenavadne očitke, ki so že izrazito bedni.

Zanimivo je, da se v primeru Gorana Klemenčiča pojavlja ime Gorazd. Sami ne vemo, zakaj se njegovo ime tako zamenjuje. Tudi sami smo ga večkrat omenili kot Gorazda Klemenčiča in se moramo prav popraviti, ko pomislimo na to osebo. Brez razloga ga ne bi zamenjevali. Očitno ga še nekdo zamenjuje za Gorazda. Po sledi te zanimivosti smo šli pogledat in ugotovili, da ga tudi drugi zamenjujejo. Recimo v Mediaspeed, podjetju, ki slika slavne in znane osebnosti, so tudi pod njegovo sliko, kjer sta on in njegova soproga, “Janševa odvetnica” Nina Zidar Klemenčič, najprej napisali Gorazd Klemenčič, potem so se popravili, a napaka je ostala v Googlovem Cache-ju, kar smo tudi shranili, kot dokaz. Torej. En razlog je. Očitno je bil omenjan kot Gorazd Klemenčič v preteklosti, kar je vodilo do zamenjave pri več ljudeh, iskreno priznamo, da tudi pri nas, še vedno se nam ob pomisli nanj prikrade ime Gorazd in si moramo reči, on ni Gorazd, on je Goran. Očitno pa se ime Gorazd ne prikrade samo nam, ampak marsikomu. Kot smo že rekli, verjetno je v preteklosti bil kdaj predstavljen kot Gorazd in od tod ta napaka pri več ljudeh.

Ravno ta zamenjava imena je pa zanimiva. Katarina Kresal je rekla, da Goran Klemenčič nima emaila z imenom Gorazd in da ona njega ne kliče Gorazd, ampak Goran.

Pisanja so zelo neprimerna, saj želijo prikazati politično delovanje Katarine Kresal.

Ravno zaradi dejstva, ker prihaja do neverjetnega pogroma nad ministrico Kresalovo zadnje čase, verjetno s strani desničarskih strank, bi bilo dobro, da se te zadeve raziščejo. Nekdo želi na vsak način diskreditirati ministrico Kresalovo. Očitno gre za neko propagandno igro, katere namen je ustvariti slab glas o Kresalovi pri Borutu Pahorju, za katerega nekateri menijo, da ga lahko prepričujejo, če so dovolj tečni. Podobna stvar kot pri Isajloviću, svetovalcu Križaniča, ko so mu verjetno toliko težili zaradi Isajlovića, da mu je enkrat počil film in je rekel, dovolj imam teh vprašanj, Isajlović mora iti, če ne gre Križanić.

Mogoče podobno želijo storiti z ministrico Kresalovo, ki speljuje pomembne projekte v okviru pregona gospodarskega kriminala in korupcije.

Očitno nekoga moti. 

Na Pozareportu so podali celo sliko računalnika na Ministrrstvu za notranje zadeve, od koder naj bi prihajali e-maili z domnevno korespondenco med Goranom Klemenčičem in Katarino Kresal.

Kot smo rekli. To bi bilo potrebno preiskati, ker to pa je blatenje z namenom političnega škodovanja, tudi škodovanja ugledu določene osebe. Če to ni res, je to potrebno sankcionirati, sploh sedaj, ko je toliko pozivov s strani določenih strank (SDS in SNS) k odstopu Kresalove. Lahko da gre za neko stopnjevanje pritiskov zoper ministrico, ki je za nas kriminalno. Prikazujejo jo kot največjo moralno izprijenko, ki da deluje škodoželjno zoper vse. Upamo, da temu ni tako, ampak takšne zadeve pustijo slab vtis o ljudeh v smislu, kaj pa če je kaj res, in posledičen strah, in zato je to potrebno raziskati.

No. V Pozareportu so poleg vsega omenili tudi to, da je ministrica Kresalova v družbi partnerja Mira Senice in njunega prijatelja Lovšeta jedla preste in pila šampanjec v restavraciji v okolici Šmarne gore.



Značke prispevka: , ,

Odgovorite