petek, 18.marec.2011 - 06:37

Dossier korupcija prihaja nazaj

Bralcem se opravičujemo zaradi nevšečnosti glede spletne strani Dossier korupcija. Zaradi precejšnjih težav v določenem zelo obremenjujočem okolju smo se odločili zapreti stran, saj smo potrebovali premor za razmislek in počitek. Razlogi za to so precej zapleteni in osebni, zato jih ne bomo natančneje razlagali.

Naj pa povemo, da smo se odločili, da bomo določene stvari pri poročanju spremenili.

Čeprav smo še pred časom mislili drugače, pa smo se tokrat odločili, da člankov o podjetju CGP, ki so bili ključni za naš premor, ne odstranimo, ampak bomo to tematiko še dodatno izpostavili, saj nas zanima razplet afere CGP, to pa zato, ker se nam zdi delovanje nekaterih oseb, povezanih s tem podjetjem, pod vsakim profesionalnim nivojem. Zaradi tega zadev ne bomo dajali pod preprogo, pa četudi utrpimo škodo, ki smo jo mimogrede že.

Afero CGP bomo imeli izpostavljeno na strani vse do končnega epiloga te afere.

Slovenija se sicer mora lotiti reševanja pomembnih zadev, v to ni dvoma, vendar določene primere pa je potrebno dokončati že zavoljo tega, da se z njimi država več ne obremenjuje.

Kljub temu, da sami pišemo pretežno o aferah, pa smo mnenja, da za državo niti pod razno ni pametno, da se ukvarja samo z aferami. Potrebno se je ukvarjati s pomembnimi stvarmi. Vendar to ne pomeni, da je potrebno afere pometati pod preprogo, le skrbno jih je potrebno reševati poleg ukvarjanja z drugimi pomembnimi zadevami. Škoda je, da ima Slovenija tako neučinkovit pravni sistem, ki zadeve ni sposoben izpeljati hitro in zato v korist vseh.

Afere je torej potrebno reševati.

Poglejmo samo orožarsko afero, ki se toliko let ni rešila in še vedno obremenjuje slovenski prostor, ter se vedno znova odpira.

Celo Janez Drnovšek je odgovoren za to, da se je afera v določenem obdobju pometla pod preprogo (najbrž zaradi zaščite Igorja Bavčarja, ki je bil tedaj član njegove stranke).

Vse nerazčiščene zadeve vedno znova in znova prihajajo na površje in povzročajo slabo atmosfero.

Na koncu še opomba. Najnovejši članek o Srečku Prijatelju smo zaščitili z geslom.



Odgovorite