ponedeljek, 28.marec.2011 - 07:01

SAMOMORILSKA DEFENESTRACIJA: V Sloveniji v kratkem času dva samomora s skokom skozi okno

Policist v Dallasu samomorilko prepričuje naj ne skoči v smrt 

 

Vir: Wikipedia 

Primer samomora z višine 

V Sloveniji se je zadnji čas zgodilo kar precej tragičnih dogodkov, zanimiva pa sta predvsem dva. 

Gre za dva domnevna samomora s skokom skozi okno. In sicer je v enem primeru prišlo do tragičnega dogodka, ko je 17-letno dekle skočilo v smrt z okna svoje sobe v dijaškem domu Poljane v Ljubljani. Sicer policija ni potrdila, ali gre za samomor, čeprav obstaja močan sum, da je šlo ravno za to, je pa zagotovila, da zagotovo ne gre za kaznivo dejanje. 

Nedolgo zatem je na podoben način svoje življenje končal tudi slovenski državljan iz Zaloške ceste v Ljubljani, ki je storil samomor s skokom iz devetega nadstropja stolpnice. Pred samomorom je najprej skozi okno vrgel svojega mladoletnega otroka, ki so ga reševalci prepeljali na urgenco v ljubljanski Klinični center, nato je skozi okno skočil še sam in podlegel poškodbam. Zanimivo je, da so bili o samomorilskem početju slovenskega državljana obveščeni pristojni organi, zato je na kraj nesreče prišla tudi ekipa gasilcev, ki je pod nebotičnik postavila zračno blazino za ublažitev padca, a to ni preprečilo tragedije. 

Eden bolj znanih samomorov s skokom z višine se je v Sloveniji zgodil lani, ko je v smrt skočil nekdanji športnik Sašo Robič. Za zadnjo postajo svojega življenja si je izbral viadukt Peračica, od koder se je pognal v smrt. 

Viadukt Peračica – Skoki 

 

Spomladi se pojavnost samomorov poveča, med drugim tudi zato, ker se s prebujanjem narave in družbene aktivnosti poveča občutek življenjske stiske ljudi, ki zato pogosteje posežejo za samomorom kot zadnjo in dokončno rešitvijo iz stiske, v kateri so se znašli.



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Opomba. V članku smo predstavili videoposnetek skoka z višine, kjer je aamomorilec skočil s stolpa, visokega okoli 120 metrov.

    Tega videoposnetka na prvotnem naslovu Metcafe ni več, se pa zato sedaj nahaja na YouTube-u.

    Isti videoposnetek smo sedaj dali iz vira YouTube.

Odgovorite