sreda, 6.april.2011 - 22:14

Žiga Debeljak, predsednik uprave Mercatorja, je opozoril na trende, ki bodo vplivali na poslovno okolje

Na Študentski borzi je predsednik uprave Mercatorja opozoril na trende, ki bodo vplivali na poslovno okolje. Omenil je 5 trendov.

Razvoj in uporaba digitalne tehnologije. Tu je omenil predvsem to, da bodo ljudje kupovali prek elektronskih naprav, ki omogočajo digitalno komunikacijo.

Omenil je trajnostni razvoj podjetja in odgovorno ravnanje do okolja. Opozarja na povečevanje okoljskih stroškov, zaradi česar bodo podjetja morala več postoriti na tem področju in o tem ne le blebetati.

Opozarja na nihanje cen surovin zaradi različnih kartelov na trgu surovin.

Debeljak meni, da mora biti država energetsko samozadostna, kar pomeni, da mora večino energije pridelati sama.

Omenja tudi demografske spremembe, staranje prebivalstva, zato priložnost vidi v razvoju storitev in proizvodnje, ki bi zadovoljevala starejšo populacijo. Posebej je poudaril zdravstvene storitve, saj so starejši ljudje bolj bolni.

Več o tem si preberite spodaj.

Dnevnik: Žiga Debeljak na Študentski borzi o trendih za oblikovanje poslovnega okolja

Finance: Debeljak: Konkurenčnost bo določala energetska samozadostnost

No, to je Debeljak povedal na Študentski borzi. V realnem življenju pa Debeljak že kuje načrte za širitev dejavnosti Mercatorja. Tako je Mercator S prevzel trgovinsko dejavnost skupine Coka v Srbiji, prav tako se zavzeto bori proti prevzemu s strani Agrokorka. Tu mu bo na pomoč priskočila država, ki bo pomagala dokapitalizirati Pivovarno Laško, ki tako ne bo rabila prodati deleža Mercatorja Agrokorju.

Žiga Debeljak pa se je povezal tudi z razvpitim finančnim manipulantom Darijem Južno, s katerim sta sklenila posel izgradnje novega Mercator Centra v Novem mestu na območju nekdanje stavbe podjetja CGP – pri bršljinskem rondoju.

Žiga Debeljak je v dobrih odnosih z belokranjskim tajkunom Darijem Južno. Zato bo gradil Mercator Center na območju nekdanje stavbe CGP.



Značke prispevka: , ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    V članku predstavljene zgornje stavbe ni več. Delavci CGP-ja so jo zravnali z zemljo. Na tem mestu bo stal meganakupovalni center Mercator.

Odgovorite