sobota, 16.april.2011 - 20:46

Izbris celotne vsebine Dossier korupcija

Na Dossier korupcija smo izbrisali celotno vsebino (gre za veliko količino gradiva, ki smo ga imeli na več različnih delih spletne strani), ki zadeva obravnavo nepravilnosti v Republiki Sloveniji in širše.

Gre za našo osebno odločitev. Odločitev je nepreklicna.

Na strani bodo še vedno na voljo sindicirane povezave na dnevno aktualne članke drugih medijev.

Če podamo še tekst z dne 12.4.2011 ob 18:43.

Spletno stran smo do nadaljnjega zaprli. Bralcem se opravičujemo za nevšečnosti.

Slovenija mora stremeti k poštenju in dobrobiti za vse državljane. Tega bi se morali zavedati vsi, a pogostokrat temu ni tako. Zato je potrebno ljudi spodbujati k poštenju, dobrodelnosti in k osebni integriteti. To še posebej velja za politike in gospodarstvenike.

Korupcija lahko uniči ljudi, sisteme in tudi države, zato je boj proti korupciji nujen, četudi so ljudje, ki se borijo proti njej, pogosto tarče kritik in zamer ter posledičnega šikaniranja.

Le s poštenjem je moč ustvariti državo, ki je vredna življenja in obstoja. Lep pozdrav.

korupcija@hotmail.com



Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Država bo kljub razpadanju vladne koalicije, kar nas izjemno skrbi, morala določene zadeve izpeljati do konca.

    Ena izmed zadev, ki jo bo potrebno pripeljati do sodnega epiloga, je afera CGP.

    Opažamo izjemno neagilnost slovenskih tožilskih organov v konkretni zadevi, zaradi česar je naše zaupanje v slovensko pravno državo močno omajano, predvsem zaupanje v tožilstvo.

    S spremembo vodstva na vrhu tožilstva bodo morale biti izvedene v celotnem tožilskem sistemu velike spremembe s ciljem izboljšanja dela tožilcev, ki je sedaj pod nivojem. Preveč truda vlagajo v čisto nepomembne zadeve, tudi takšne, ki temeljijo na lažnih prijavah in so politično motivirane, zaradi česar ne obravnavajo pomembnih kršitev. Posledica je rapidno slabšanje stanja pravne države.

    Dejstvo je, da neagilnost tožilstva močno maje ugled drugim inštitucijam, recimo organu NPU, katerega delo povečini izzveni v prazno, ker ne doživi nadaljevanja v tožilskih vrstah.

    Z željo spodbuditi postopke v aferi CGP, ki je za nas še posebej pomembna tudi zaradi osebnih razlogov, smo ponovno odprli nekaj člankov o tej aferi, katero smo začeli obravnavati lansko leto marca, po odmevnih policijskih preiskavah.

    Ta zadeva mora doživeti sodni epilog, takšen ali drugačen.

Odgovorite