sobota, 30.april.2011 - 11:33

Romi trdijo, da naj bi občina Škocjan naročila nove bombne napade na Rome v Dobruški vasi

Romi iz Dobruške vasi Jožetu Kaplerju očitajo organizacijo prihodnjih bombnih napadov, katerih cilj bo pregon vseh Romov z območja občine Škocjan.

Pred nekaj leti se je v romskem naselju pri Dobruški vasi zgodil bombni napad na romsko družino z ročnimi bombami tipa M 75 – kašikara (gre za podatke policije). V bombnem napadu sta umrli dve Romkinji.

Po sodni sagi, ki je sledila, so storilce dejanj kaznovali z dolgoletnimi zapornimi kaznimi, domnevni naročniki dejanj (osumljen je bil eden od škocjanskih podjetnikov) pa so bili oproščeni naročila bombnega napada.

Pred kratkim so Romi povedali, da je njihovo naselje polno smeti in da so se v njem zaredile podgane, dodatno pa nimajo pitne vode, saj jo zajemajo iz onesnaženega potoka.

Romska družina Novak se je izpostavila pri izpostavljanju težav Romov.

Sedaj je novomeška romska svetnica povedala, da so tej romski družini grozili s smrtjo, z novimi bombnimi napadi.

Romi pravijo, da se po vasi širijo govorice, da naj bi nove bombne napade na Rome naročila občina Škocjan. Informacije o tem naj bi jim prenesel tudi škocjanski župnik Damijan Štih. V občini Škocjan so očitke, da bi stali za grožnjami s smrtjo omenjeni romski družini, zavrnili. Sicer je znano, da občina Škocjan ne priznava obstoja Romov na svojem področju, čeprav naj bi na območju občine živelo od 200-300 Romov.

Zanimivo je, da so na ekslociranem zemljišču v Dobruški vasi Romi naseljeni tudi na zemljišču, ki je v lasti novomeškega podjetja CGP (gre sicer za podjetje, ki ima vsaj po našem mnenju do določene mere mafijske vzorce obnašanja in kot takšno predstavlja resen varnostni problem v novomeškem okolju).

Novomeška policija je povedala, da nove grožnje s smrtjo zoper Rome jemlje resno. V ta namen bodo poostrili varnost v romskem naselju Dobruška vas in opravili pogovore z zaposlenimi na občini Škocjan, da bi ugotovili, ali so res ravno zaposleni na občini Škocjan naročili nove bombne napade na Rome.

Dnevnik: Romi iz Dobruške vasi se bojijo ponovnega bombnega napada

Dolenjski list: Grozilno anonimno pismo in strah pred bombnim napadom v Dobruški vasi

Dossier korupcija: Tema o bombnem napadu, v katerem sta bili ubiti dve Romkinji iz Dobruške vasi – tema datira v leto 2006



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Informacije o novih bombnih napadih na Rome naj bi Romom posredovali nekateri občani občine Škocjan in celo škocjanski župnik. Bombni napadi naj bi bili tako siloviti, da bodo v beg pognali vse Rome.

    Radio Krka: FOTO: Romom grozijo z bombnim napadom

  2. admin pravi:

    Grozilno pismo Romom je napisano v srbskem jeziku.

    Siol: Romom v Dobruški vasi znova grozijo

  3. admin pravi:

    Zanimivo je, da so Romi iz Dobruške vasi skeptični tudi do policista, ki svoje delo opravlja v Tacnu. To je policist Damjan Skender, ki naj bi v prostem času zahajal v romsko naselje Dobruška vas in tam razkazoval svojo pištolo (orožje). Skender sumi, da ga bodo Romi obtožili, da je ravno on avtor grozilnega pisma.

    Nam je sicer čudno, zakaj bi nekdo v svojem prostem času sploh hodil v romsko naselje.

    Siol: Za bombnimi napadi naj bi stali policisti in občina

Odgovorite