ponedeljek, 5.april.2010 - 11:58

Župan Janković v Ljubljano uvaja brezžični internet. Mu bo uspelo?

Zoran Jankovič je eden najboljših županov, ki jih je kadarkoli imela Ljubljana in Slovenija. Njegovo delovanje je lahko marsikakšnemu županu za zgled. Ker je sposobni Zoran Janković, ki sicer ni član nobene leve stranke, odkriti pristaš politične levice in nekdanji manager največjega slovenskega trgovca, Mercatorja, pa je v nemilosti desnih strank, ki so ga v svojem fanatičnem sovraštvu do njega začeli dojemati malodane kot neko ideološko relikvijo, proti kateri je potrebno voditi ideološki boj.

Zoran Jankovič je povedal, da razmišljajo, da bi na področju celotne Ljubljane uvedli brezplačen brezžični internet na podlagi javno-zasebnega partnerstva. Mnogi načeloma projekt podpirajo, ampak jih skrbi nedorečenost le tega. Pričakujejo rešitev, ki ne bo pripeljala do monopolnega položaja izbranega ponudnika, ampak hočejo, da bi lahko pod enakimi pogoji k projektu pristopili vsi ponudniki.

Zoran Jankovič, eden najboljših županov, kar jih je kadarkoli imela ne le Ljubljana, ampak celotna Slovenija, se je odločil za projekt, ki spominja na projekt v Estoniji, kjer je na področju celotne države internet zastonj.

 

Zoran Jankovič

(Vir: http://www.ljubljana.si, Foto: Stane Jeršič, objava na podlagi ZASP, členi 48, 49, 51)

Bo Ljubljana dobila “brezplačni” brezžični internet

 

Internet bi bil brezplačen, a ne vse, ampak samo osnovne storitve, to je brskanje po internetnih straneh in pošiljanje pošte, torej osnovne stvari, ki so pomembne za delo, študij ali druge oblike komunikacije.

Sami menimo, da je ta projekt dober in bi ga bilo vredno izpeljati. Zato odločitev Zorana Jankovića pozdravljamo. Verjetno jo bo pa moral nekoliko dodelati, da bo sprejemljiva za vse internetne ponudnike in politične stranke, brez žegna katerih se v Sloveniji itak ne da nič izpeljati.

Še več. Tudi druge mestne občine (Maribor, Celje, Koper, Murska Sobota, Novo mesto in druge) bi se lahko čez čas podale v podobne projekte, vsaj kar zadeva uporabo interneta na javnih mestih.

Če se malo pošalimo, lahko Zorana Jankoviča spodbudimo z besedami Ne daj se, Zoki. No, te besede so naša parafraza znane hrvaške nadaljevanke Ne daj se, Floki, katere priredbo si lahko ogledate spodaj.

Jimmy Stanić – Ne daj se, Floki



Značke prispevka: , ,

Odgovorite