ponedeljek, 12.september.2011 - 22:15

Policisti prijeli heroinsko mafijsko združbo, v kateri je sodelovala tudi mati Kristijana Kamenika

Opomba: Spodnji članek smo delno prenovili. Odstranili smo en del članka zaradi nerelevantnosti.



Slovenska organizirana kriminalna združba je heroin tihotapila v zadnjicah.

 

Slovenska policija je pred kratkim izvedla obsežno kriminalistično akcijo, v kateri je ujela organizirano združbo, ki je preprodajala heroin.

Med prijetimi je tudi mati Kristijana Kamenika, Marija Kamenik. Prijeli pa so tudi njenega mlajšega sina Konrada. Kristijan Kamenik je bolj znan kot osumljenec še nepojasnjenega štirikratnega umora v Tekačevem. Kristijan Kamenik se trenutno nahaja v hrvaških zaporih, saj so ga na Hrvaškem prijeli zaradi vpletenosti v preprodajo mamil. Po njegovi aretaciji je posle s prekupčevanjem z mamili prevzela njegova mati.

Zanimivo je tudi dejstvo, da so preprodajalci z drogo mamila prenašali v manjših količinah do pol kilograma. Prenašali so jih v telesnih odprtinah. To je v zadnjici, za ženske članice organizirane kriminalne združbe pa ni izključeno, da so drogo prenašale morda še kje drugje.

*** UMIK DELA ČLANKA ***

24ur.com: FOTO: Drogo skrivali v telesnih odprtinah

Novi tednik: Prekletstvo krvave skrivnosti Tekačevega

Slovenske novice: Uro po večerji obležali mrtvi



Značke prispevka: ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Policisti so malo pred akcijo, v kateri so ujeli mater Kristijana Kamenika, prijeli tudi preprodajalce mamil s področja Štajerske in Ljubljane. 3 ženske in 4 moške. Ti so preprodajali kokain. Ena od članic mafijske združbe je bila tudi prostitutka, ki je prodajala spolne usluge, da bi dobila denar za nakup droge.

    Ponavadi mafija in prostitucija gresta z roko v roki. Sami bi zato ponovno kriminalizirali prostitucijo, policija pa bi morala iskati povezave med prostitutkami in mafijskimi združbami. Mnenja smo, da se prostitutkam preveč gleda skozi prste zavoljo nekih človekovih pravic, tako se pogosto ščiti tudi organizirani kriminal. Nad tem bi se morali zamisliti predvsem na Uradu varuha človekovih pravic, kjer pogosto ščitijo predvsem organizirane kriminalce.

    Za obstoj pravne države je zelo problematično, če neka državna inštitucija ščiti predvsem posameznike in populacije, ki sodijo v kriminalni milje, še več, ki so povezani z organiziranimi kriminalnimi združbami. Na žalost je v Sloveniji takšen organ predvsem Urad varuha človekovih pravic, ki je naredil ogromno škodo na področju varnosti v Republiki Sloveniji. Žal. Sami smo zagovorniki človekovih pravic, vendar ne, če to pomeni zagovarjanje kriminala ali nasilja, ali celo organiziranega kriminala. Urad varuha je zašel s poti v svojem delovanju, kar se kaže na slabšanju varnosti v državi. Ne vemo, kako ljudi na tem uradu ni sram, pošteno sram, kaj počnejo in kakšne kriminalce ščitijo in jim dajejo potuho za nadaljnji kriminal. To je sramotno.

    RTV Slovenija: Zaradi preprodaje mamil priprli štiri moške in tri ženske

  2. admin pravi:

    Več o sodbi Kristijanu Kameniku, ki so ga hrvaške oblasti obsodile na osem let zapora, si preberite v naslednjih člankih:

    Dnevnik: Kamenik na ponovnem sojenju pravnomočno obsojen na osem let zapora
    24ur.com: Kameniku osem let zapora
    Delo: Kameniku osem let zapora in dosmrtni izgon s Hrvaškega

  3. admin pravi:

    KRISTIJAN KAMENIK – SLOVENSKI ARKAN

    Kristijana Kamenika na Hrvaškem kličejo slovenski Arkan po vzoru na srbskega vodjo paravojaške formacije Tigri, ki so ga povezovali s srbskim podzemljem in ki je bil poročen s srbsko turbofolk pevko Svetlano Ražnatović Ceco. V mladosti postavni Kristijan Kamenik je bil nekaj časa poročen s slovensko pevko Mašo Medik iz skupine Turbo Angels.

    Maša Medik, nekdanja (so)pevka Turbo Angels – A si mislil name?

    Skupina Turbo Angels se je sedaj preimenovala v T’Angels. Znana je po izjemno dobrih pesmih, ki jih ustvarja predvsem frontman skupine Aleš Vovk Raay. Nova (so)pevka je Kataya.

    Kataya – To je moj dan

    Index.hr: “Slovenski Arkan” optužen u Rijeci za šverc heroina

  4. admin pravi:

    Kot zanimivost. Po ločitvi od “slovenskega (heroinskega) narkokralja” Kristijana Kamenika, se je Maša Medik začela gibati v drugih, estradno-političnih krogih. Tako je v javnost prišlo njeno druženje z lobistko Tino Gaber in prometnim ministrom Patrickom Vlačičem. Skupaj naj bi celo hodili na zabave (predvsem v vodnih premičninah primorskega bogataša Rajka Hrvatiča). Tini in Patricku so očitali celo intimno razmerje, kar je Tina Gaber zanikala. Patrick Vlačič je Mašo Medik zaposlil v svojem kabinetu v okviru njene študijske prakse, v prostem času pa naj bi Maša Patricka prevažala naokoli v njenem avtomobilu.


    Po ločitvi od “slovenskega Arkana” Kristijana Kamenika je Mašo Medik pod svoje okrilje vzel prometni minister Patrick Vlačič

    Prometni minister Patrick Vlačič

    Da ne bo pomote. Prijateljevanje med nekdanjo ženo slovenskega narkokralja Kristijana Kamenika in Patrickom Vlačičem naj ne bi bilo posledica povezav znotraj slovenske narkomafije, temveč posledica dejstva, da je Maša Medik prijateljevala s pevcem Janom Plestenjakom, Patrick Vlačič pa naj bi Jana poznal prek svojih prijateljev. Od tod povezava. Gre za neke vrste primorsko navezo (oglejte si bizaren reklamni videospot za Portorož), neke vrste primorski jet set, v katerega očitno sodita tako Jan Plestenjak kot prometni minister.


    Jan Plestenjak – Ona sanja o Ljubljani

  5. admin pravi:

    ZASKRBLJUJOČE: Kokainski mafijski združbi je pomagal kriminalen policist

    Policijska preiskava, katero je usmerjal tožilec iz skupine tožilcev za pregon organiziranega kriminala, je pripeljala do zanimivega odkritja. Eden od ujetih v kriminalni združbi je bil policist iz Cerknice, ki je službo opravljal v Postojni. Policist je tihotapcem kokaina svetoval, kako se izogibati policijskim kontrolam in kdaj je najbolj primeren čas za sklenitev posla, ne da bi to odkrila policija.

    Delo: Preprodajalcem kokaina menda svetoval kar policist

  6. admin pravi:

    Še en policist prekupčeval z mamili in sodeloval s kriminalno združbo
    Na območju Policijske uprave Koper so odkrili kriminalno združbo, ki je tihotapila prepovedana mamila. V kriminalni združbi je sodeloval tudi policije PU Koper.

    Radio Krka: S kriminalnimi združbami sodeloval policist
    24ur.com: Policist sodeloval s kriminalno združbo
    Slovenske novice: V priporu: pokvarjeni policist je služil s kriminalci

  7. admin pravi:

    Zadnja odkrita kriminalna združba je imela svoj bistven del v Novem mestu oziroma v zloglasnem romskem naselju Žabjak-Brezje v Novem mestu.

    Obstoj kriminalnih združb na področju Dolenjske, ki so med seboj povezane in dejstvo, da gre predvsem za naselja, ki so pod zaščito Urada varuha človekovih pravic Republike Slovenije, močno znižuje nivo varnosti v tej slovenski pokrajini. Dejansko je Dolenjska zaradi razmaha posameznih s strani Urada varuha človekovih pravic zaščitenih kriminalnih združb, se varnost rapidno slabša.

    Po našem mnenju ni razbita celotna družba, ki deluje na tem področju. Žal Urad varuha človekovih pravic ščiti določena področja, ki so jedro mafijskih združb. Takšno politiko varuha je potrebno spremeniti, saj se varnostne razmere vse bolj slabšajo.

    V Dolenjskem listu so sicer povedali tudi to, da je na področju Novega mesta okoli 500 zasvojencev z mamili, ki po razbitju družbe iščejo nove poti za pridobitev droge.

    S to policijsko akcijo po našem mnenju delo policije še ni končano. Še vedno je potrebno biti na preži, predvsem pa bo potrebno preprečiti maščevalne aktivnosti narkomafijske združbe na Dolenjskem, dodatno pa preprečiti aktivnosti te družbe znotraj novomeških zaporov. Obstaja namreč resna bojazen, da se aktivnosti kriminalnih združb v Novem mestu odvijajo tudi znotraj novomeških zaporov.

    Policija je naredila veliko, vendar glede na razvejanost kriminalnih združb na Dolenjskem, ki so po pravilu na območjih zaščite s strani Urada varuha človekovih pravic Republike Slovenije, še vedno premalo.

    Slovenija ne sme dovoliti, da na njenem področju pride do razsežnosti, ki so prisotne v Mehiki. Področje širše Dolenjske je še najbližje takšnemu scenariju.

    Policijsko prisotnost bi bilo zato potrebno na področju Dolenjske povečati.

    Najbolj bistveno pa je zmanjšati negativen vpliv Urada varuha človekovih pravic, ki je naredil res katastrofalno škodo na področju varnosti, kar zadeva območje širše Dolenjske. Še posebej po dogodkih v Ambrusu, katerih posledica je bila neaktivnost policije (ki je trajala nekaj časa) zaradi strahu pred varuhom. Posledično se je močno razbohotil organizirani kriminal.

    Prav žalostno je, da je zaradi nespametne politike, katero so vodili nekateri politiki in pa Urad varuha človekovih pravic tako lepa pokrajina kot je Dolenjska postala gnezdišče in ujetnica mafijskih združb.

    Seveda se ne more reči, da so, kar zadeva mafijske dejavnosti problem zgolj romska naselja. Je pa res, da so mafijske združbe uporabile romska naselja, ker so zaradi Urada varuha človekovih pravic Republike Slovenije postala sive cone, na katerih pravna država ne obstaja in ne deluje, zato so imeli neke vrste zaščito pri kriminalnem udejstvovanju, dodatno pa je populacija v romskih naseljih močno nagnjena h kriminalu. Ni se jim težko ukvarjati s kriminalnimi dejanji. Z razvojem tehnologije pa so postala romska naselja med seboj tudi zelo povezana.

    Še enkrat pravimo, da bi morala slovenska policija še povečati prisotnost na področju Dolenjske in skrbno spremljati predvsem stanje v romskih naseljih, ki so glavno jedro kriminala na Dolenjskem. To je potrebno spremeniti. Upamo, da se Zdenka Čebašek Travnik tega zaveda. Tu ni več bistveno vprašanje varovanja človekovih pravic, tu je postalo najpomembnejše vprašanje varnosti družbe, ki se je močno zmanjšala. Varnost je pa ena temeljnih človekovih pravic.

    Po našem mnenju je vsaj 80 % populacije v romskem naselju Žabjak – Brezje kriminalne, kriminalni Romi se naokoli vozijo v avtomobilih in iščejo priložnost za krajo ali obračune z ljudmi. Novomeška policija ves ta kriminal, ki se je zaredil v romskih naseljih po Dolenjskem, dopušča. Zaradi koga? Zaradi Zdenke Čebašek Travnik? Če je res, da Zdenka Čebašek Travnik ščiti ta kriminal, jo je potrebno zamenjati. Noben ne potrebuje varuha človekovih pravic, ki je dejansko varuh organiziranega kriminala. Tega Slovenija ne potrebuje, če ne želi postati država, kjer vlada kriminal in ne pravna država.

    V Novem mestu je eno celotno naselje postalo leglo kriminala, ne samo leglo, ampak središče tudi organiziranega kriminala, ki zlorablja tudi narkomane, ki se zatečejo v to naselje, za izvajanje kriminalnih dejanj.

    Ta kriminal se je rapidno razžiril po celotnem Novem mestu. Romski kriminalci patruljirajo v svojih vozilih naokoli po Dolenjskem. Poleg policijskih patrulj, ki so zaželene, obstajajo tudi “romske kriminalne patrulje”, ki nadzirajo celo policiste. To je sramotno. Upamo, da bo novomeška policija vsaj 70 odstotkov kriminalnih Romov odstranila z dolenjskih cest in preprečila nastanek divjega zahoda v tem delu države.

    Potrebno bi bilo tudi razbiti romske naveze med različnimi romskimi naselji. Čeprav Romi za potrebe lastnih interesov, govorijo, kako so skregani z drugimi Romi v drugih naselji, to ne drži. Ravno organizirani romski kriminal je spletel zelo močne kriminalne vezi med Romi iz različnimi romskimi naselji.

    Slovenija se mora zavedati, da ima stotnijo kriminalcev na prostosti, kriminalcev, ki bi morali biti za zapahi. To močno znižuje varnostne razmere predvsem na jugovzhodu države.

    Dolenjski list: Studio D: Zaseg drog v Žabjaku šok tudi za odjemalce

  8. admin pravi:

    Na Dossier korupcija smo že v preteklosti pisali o tem, da so se v določenih naseljih, ki jih ščiti Urad varuha človekovih pravic Republike Slovenije, izoblikovali centri narkomafij (ki mimogrede povedano močno spominjajo na mehiške narkokartele ali pa na brazilske favele). O tem smo pisali v članku, kjer smo govorili o tem, da se kriminalne združbe infiltrirajo tudi v slovenski pravosodni sistem, kjer zbirajo informacije o policijskih akcijah zoper organizirano kriminalne združbe.

    Še vedno smo mnenja, da bi morala slovenska policija manj zaupati sodiščem, kar zadeva ščitenje zaupnih podatkov. Sodišča namreč so neka varnostna luknja v sistemu predvsem zaradi tega, ker kadrovske službe na sodiščih zaposlujejo tudi ljudi, ki prihajajo iz kriminalnega miljeja ali z njim sodelujejo. To je pokazalo že več primerov. Sami zato menimo, da bi morala korespondenca med policijo in sodiščem v primerih organiziranega kriminala biti bolj varovana, neke direktne poti posredovanja pošte, ki bi šle mimo vložišč na sodiščih.

    Slovensko policijo lahko res pohvalimo, da je začela intenzivno razbijati organizirano kriminalne združbe v državi, čeprav delo še ni končano, saj so predvsem na jugovzhodu Slovenije s strani države zaščitena romska naselja še vedno leglo mafije, kriminala in so tam tudi največji zasebni arsenali nelegalnega orožja v Republiki Sloveniji. Ravno zaradi teh šokantnih dejstev bi bilo potrebno pod lupo vzeti tudi Urad varuha človekovih pravic Republike Slovenije oziroma organizacije, ki sodelujejo z njim s ciljem preprečevanja, da bi se narkokarteli prek tega urada infiltrirali v samo državo pod pretvezo ščitenja človekovih pravic. Žal je potrebno reči, da je Urad varuha človekovih pravic eden glavnih krivcev za razrast organiziranega kriminala v Sloveniji. Na to opozarjamo že dalj časa in to je potrebno spremeniti.

    Dossier korupcija: Nekateri člani slovenske narkomafije so bili zaposleni na ljubljanskem sodišču

  9. admin pravi:

    Kristjanu Kameniku je Vrhovno sodišče Republike Hrvaške potrdilo zaporno kazen osmih let zapora.

    Delo: Hrvaško vrhovno sodišče potrdilo osem let zapora za Kamenika

Odgovorite