sobota, 21.april.2012 - 06:09

Kateri nekdanji slovenski premier je povezan s prostitucijo?

Bojan Požar je ob odkritju pornografskih posnetkov v masažnem salonu, v katerem dela tudi znana slovenska starleta, ki so močno odmevali v slovenski javnosti, med drugim v drugem članku povedal še nekaj zanimivih informacij o prostituciji na Slovenskem.

In sicer je povedal, da naj bi bila prostitucija v Sloveniji zelo dobro organizirana in naj bi v njej sodelovali tudi najvišji predstavniki slovenske politike.

Prostitucija naj bi segala celo do enega od nekdanjih premierjev Republike Slovenije. Bojan Požar ni povedal eksplicitno, za katerega premierja gre.

V Sloveniji so doslej premierski položaj opravljali naslednji ljudje:

Premier

Mandat

Alojz Peterle

16. 5. 1990 – 22. 4. 1992

Janez Drnovšek

22. 4. 1992 – 7. 6. 2000

Andrej Bajuk

7. 6. 2000 – 30. 11. 2000

Janez Drnovšek

30. 11. 2000 – 19. 12. 2002

Anton Rop

19. 12. 2002 – 3. 12. 2004

Janez Janša

3. 12. 2004 – 21. 11. 2008

Borut Pahor

21. 11. 2008 – 10. 2. 2012

Po metodi izključevanja lahko najbrž precej enostavno pridemo do ožjega kroga imen.

In sicer. Alojza Peterleta, Andreja Bajuka in Boruta Pahorja lahko enostavno izločimo iz tega konteksta, saj si ne predstavljamo, da bi oni bili del tega.

Janeza Janšo lahko (kljub zgodbi o novinarki Predanovi, čeprav novinarka ni bila prostitutka, ampak je šlo za opis domnevnega intimnega razmerja med dvema običajnima človekoma v neki sobi, vsaj po besedah Mitje Kunstlja, bivšega pripadnika posebne enote slovenske vojske, katerega verodostojnost je sicer precej vprašljiva) tudi izločimo, saj Bojan Požar ne bi pisal proti politični stranki SDS in Janez Janša ni več le nekdanji premier, ampak tudi aktualni.

Tako se seznam morebitnih premierjev močno zoži.

Ko so mediji obravnavali primer domnevne prostitucije v masažnem salonu na Topniški ulici v Ljubljani, pa je prišlo do ene zanimive informacije.

In sicer. Na Slovenski policiji so javnost poučili, da sama prostitucija ni več kaznivo dejanje. Prostovoljna prostitucija je bila namreč legalizirana leta 2003, v mandatu takratnega premierja Antona Ropa.

Prostovoljno prostitucijo je legaliziral premier Anton Rop, ki je bil takrat predsednik vlade, Janez Drnovšek je bil takrat predsednik države.

Od leta 2003 je kaznivo le še siljenje v prostitucijo, medtem ko je prostovoljno ukvarjanje s prostitucijo dekriminalizirano.

Sicer informacije o prostituciji in slovenski politiki niso nič novega. O povezanosti slovenske politike s prostitucijo je svoj čas pisal Tone Fornezzi, ki je opisoval povezanost nekaterih poslancev Državnega zbora Republike Slovenije s prostitucijo. Ko je pisal o tem, naj bi prejel tudi nekaj groženj s smrtjo. Več o tem si preberite tukaj.

Obstoj povezav med prostitucijo in slovensko politiko pa je potrdil tudi nekdanji dolgoletni poslanec slovenskega parlamenta Zmago Jelinčič, ki je povedal, da krogi v visoki politiki in gospodarstvu pogosto kot del ponudbe, s katero želijo pridobiti koga na svojo stran, ponujajo storitve prostitutk, ki tam nastopajo v vlogi recimo hostes.

Prostovoljne prostitucije naj bi bilo v Sloveniji precej. Ta naj se ne bi odvijala zgolj v masažnih salonih.

Dosti bolj razširjena naj bi bila tako imenovala telefonska prostitucija, ko stranke pokličejo prostitutke po telefonu, da se dogovorijo za prostor in čas. To je lahko kakšno zasebno stanovanje ali pa hotelska soba.

Bojan Požar je napovedal, da je bila objava videoposnetkov znane slovenske starlete zgolj uvod v širše poročanje na temo povezanosti slovenske politike s prostitucijo. Rekel je, da bo v ponedeljek objavil podrobno zgodbo o vsem in da imajo na Pozareportu imena in priimke organizatorjev prostitucije, posameznih klientov in informacije o lokacijah, ki so povezane s prostitucijo v Sloveniji.

Informacije o povezanosti slovenske politike z organizirano prostitucijo naj bi imele tudi tuje obveščevalne službe, čeprav to ni neka skrivnost niti v Sloveniji.

Več o prostituciji v Sloveniji lahko izveste tudi iz spodnjega videoposnetka RTV Slovenija na You Tube. Prostitucija se v Sloveniji pravno označuje kot osebne storitve.

Prostitucija v Sloveniji

Ob celotni zgodbi smo se spomnili sveže zgodbe o najdbi nasada indijske konoplje na domačiji mirnske podžupanje, o čemer smo pisali tukaj.

Tudi pri vzgoji indijske konoplje v Sloveniji obstajajo določeni recimo temu strahovi.

Če obrazložimo.

Laboratoriji za proizvodnjo indijske konoplje naj bi v Sloveniji rasli kot gobe po dežju. Obstajajo indici, da naj bi nekatere politične stranke (tu gre prav tako za politično levico) razmišljale o legalizaciji marihuane.

Sicer potrebo po legalizaciji marihuane nekateri opravičujejo z drugimi razlogi, čeprav obstaja verjetnost, da imajo nekateri v ozadju čisto materialne interese. In sicer naj bi se na ta način legaliziralo tudi gojenje indijske konoplje, ki je zaenkrat kriminalno dejanje.

Obstaja torej strah, da je povečano ukvarjanje nekaterih Slovencev s proizvodnjo indijske konoplje povezano z namerami nekaterih, predvsem levih politikov, da se ta donosni posel skozi legalizacijo mehkih drog, legalizira, nekaj podobnega kot se je očitno zgodilo s prostitucijo na Slovenskem.

To seveda odpira še dodatna vprašanja, kolikšna je zlizanost slovenske politike, slovenskih organov pregona in slovenskega gospodarstva s kriminalnimi združbami. Da ne bo pomote. V mislih imamo predvsem trgovino z drogo.

Skratka. Zadeve so precej zanimive.



Značke prispevka: , ,

Odgovorite