petek, 27.april.2012 - 18:32

Tuji mediji so v seksualno afero z Urško Čepin poleg Antona Ropa vmešali tudi Janeza Janšo

Aktualni premier Janez Janša se je nič kriv znašel v seks aferi z Urško Čepin, čeprav se njegova Urška piše Bačovnik. Tuji mediji so bili pri povzemanju člankov površni.

Janez Janša ima to smolo, da ga mnogi, predvsem prolevi mediji, radi postavljajo v raznorazne kombinacije, ko gre za kakšne, recimo temu nenavadne zgodbe.

Tako so ga tudi, dejansko nič krivega, povezali tudi z zadnjo afero masaže, kjer se je odkrila naveza med javnimi funkcionarji na visokih položajih ter visokimi politiki in finančniki in prostitucijo na Slovenskem.

V aferi zaradi objavljenega videoposnetka nastopa predvsem starleta Urška Čepin, ki je znana širši bivšejugoslovanski javnosti predvsem po sodelovanju v resničnostnem showu Dvor (nekaj v stilu Big Brother-ja).

Slovenski novinar Bojan Požar je premeteno napovedal, da se je v zgodbi o prostituciji, zapakirani v masažne salone, znašel tudi eden od slovenskih nekdanjih premierjev. Po tem njegovem namigu smo se sami prvi začeli spraševati, kateri nekdanji premier je vpleten v afero. Na podlagi izločanja smo prišli do najbolj verjetnega imena.

Drugi mediji so po tem našem članku šli malo dlje in celo objavili anketo z imeni nekaterih nekdanjih premierjev in tako bralce povprašali, kdo je bil po njihovem mnenju gost erotičnih masaž. V Slovenskih novicah so celo še živeče nekdanje premierje in aktualnega premierja, ki je tudi nekdanji premier, vprašali, ali so obiskovali masažne salone in ali so jih tam maserke tudi spolno zadovoljevale.

Tuji mediji so nekoliko površno povzeli te članke in nekateri v zgodbo vpletli praktično vse premierje, nekateri pa so pri tem eksplicitno omenjali Janeza Janšo.

Na razočaranje tujih medijev Janeza Janše ni zadovoljevala Urška Čepin, kar pa seveda ne pomeni, da ga ni zadovoljevala nobena Urška. Janez Janša je namreč poročen z Urško Bačovnik, s katero ima nekaj mesecev starega otroka Črtomirja.

Janez Janša je torej povezan z Urško, a z Urško Bačovnik in ne z Urško Čepin.

Kljub prvotnim napakam pa je afera masaže, morda tudi zaradi prvomajskih praznikov, prešla meje Slovenije, najprej v države nekdanje skupne države.

Če podamo nekaj člankov.

Telegraf.rs: SEKS AFERA: Urškina erotska masaža za Janeza Janšu!

CLS.rs: Seks afere Urške Čepin!

Kurir.rs: Političari kod Urške na seksu

Novi talas: Video, koji je potresao deželu: Političari kod Urške na seksu



Značke prispevka: ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Zgoraj smo omenili 4 članke. Čeprav se bo verjetno novica hitro razširila tudi po drugih tujih medijih s področja nekdanje SFRJ.

    Čeprav je informacija o sodelovanju Janeza Janše v aferi netočna, pa bodo zaradi te napačne informacije najbrž članki bolj popularni, saj je Janez Janša daleč najbolj prepoznaven politik izven Republike Slovenije in je dodatno aktualni premier.

    Sicer je zanimivo, da so vsi tuji članki z današnjim datumom, to pomeni da se je novica v tuje medije prenesla šele danes.

    Če podamo še nekaj člankov:

    Trojka: Starleta opsluživala bivše i aktuelnog premijera Slovenije? (FOTO)
    Doznajemo: SEKS SKANDAL TRESE SLOVENIJU: Kod Urške na erotskoj masaži bivši predsjednik i drugi političari
    Nezavisne novice: VIDEO skandal u Sloveniji: Političari Urški plaćali za seks i erotsku masažu!
    Pogled.ba: Erotska masaža u Sloveniji: Političari kod Urške na seksu

  2. admin pravi:

    Seksaulno afero v Sloveniji je povzel tudi najbolj prodajan časopis na Hrvaškem 24 sata, kjer pa so zapisali, da ime premierja, ki je zahajal na erotične masaže, ni znano.

    No. Ime premierja je znano, a ta je odločno zanikal, da bi šel na erotične masaže.

    Nekdanjega premierja je sicer v zgodbo vpletla neka druga ženska, ki ima v Sloveniji tudi agencijo za zasebne stike. On naj na erotične masaže ne bi hodil k Urški Čepin, ampak drugam. Če je pa kdo od premierjev hodil na te masaže tudi k znani slovenski estradnici, pa res še ni znano in se to niti ni omenjalo.

    Je pa zato znana identiteta moškega, ki je na posnetku skupaj z Urško Čepin, ki ga je najprej zadovoljila, ta pa naj bi ji za delo plačal 150 evrov. Gre za enega izmed vodilnih ljudi v Splošni bolnišnici Murska Sobota, ki je šel na erotično masažo v okviru službene poti v Ljubljano. Čeprav je poročen in ima odraslo hčer, si je zaželel sprememembe, zato je odšel na erotično masažo k znani slovenski starleti, a ni vedel, da se vse skupaj snema.

    Pravi naslov za iskanje informacij je seveda novinar Bojan Požar.

    24 sata: Seks u Deželi! Klijent joj je bio i premijer, ali ne zna se koji?

  3. admin pravi:

    Hrvaški mediji očitno niso sami krivi, da so pri aferi z Urško Čepin podali nekaj neresnic.

    Razlog je v tem, da so že slovenski mediji napačno povzemali Požarove članke. Nekateri mediji so rekli, da naj bi ravno gospodična Urška Čepin masirala nekdanjega premierja, kar seveda ne drži.

    Tudi Bojan Požar se je hudoval in povedal za podportal 24ur.com, Zadovoljna.si, da so si nekateri mediji kar domišljijsko izmislili, da je nekdanji premier šel na masaže k Urški in da on nikoli ni rekel, da je nekdanji premier hodil na masaže k Urški Čepin.

    Skratka. Nekateri mediji so očitno napačno povzemali članke. Seveda pa ne mi, ker sami skrbimo za pravilnost informacij.

    Tuji mediji so očitno povzemali napačne medije ali pa napačno povzemali medije (recimo vpletanje Janeza Janše in Boruta Pahorja v primer).

    Torej. Urška Čepin in nekdanji premier sicer nastopata v zgodbi o erotičnih masažah v Sloveniji, a oba ločeno.

    No. Bolj zanimivo pa je dejstvo, da ima Bojan Požar bojda še dva videoposnetka z erotično masažo, ki prikazujeta še dva slovenska pomembneža.

    V prvem je, kot je znano, nastopal starejši manager Splošne bolnišnice Murska Sobota.

    Kdo neki bo nastopal v drugih dveh videoposnetkih?

    Res bo zanimivo spremljati nadaljevanje te afere.

  4. admin pravi:

    V tujih medijih se je ustvarila neka fama, da je Anton Rop šel na erotične masaže k Urški Čepin, čeprav to nikoli ni bilo povedano.

    Tudi na hrvaški nacionalni televiziji so v tretjem dnevniku, ki je bil na sporedu včeraj ob 23:15, povedali, in v včerajšnji izdaji Jutarnjega lista zapisali, da naj bi Anton Rop zahajal k Urški Čepin, kar pa Bojan Požar ni zapisal. Antona Ropa je po besedah Bojana Požarja v afero masaže vpletla neka druga maserka Marjeta, ki deluje pod umetniškim imenom Jagoda.

    Celo nekateri slovenski mediji so napačno povzeli informacije iz Pozareporta, kar se je nato očitno preneslo tudi na tuje medije.

    Čudno.

    Jutarnji.hr: Sloveniju trese SEKSUALNI SKANDAL: I nekadašnji premijer Anton Rop na erotskoj masaži kod lijepe Urške?

    Najbolj verodostojen članek, na katerega bi se morali sklicevati tuji mediji, je naslednji.

    Pozareport: Afera masaže Čepin. Anton Rop zanika, maserka Jagoda pripoveduje drugače!

    To je glavni vir informacij, ne pa neki vprašljivi derivati, ki so nastali na podlagi površno povzetih člankov tabloidnih revij.

    Sami sicer imamo original, če pa nekateri hrvaški novinarji do originala zaradi sistema Piano ne morejo priti, pa si lahko preberejo članek na forumu časopisa Finance.

    Finance: http://www.finance.si/forumi/?m=1667985&single

    Prav šokantno je, kaj naredi napačno povzemanje člankov in opiranje na nezanesljive vire.

    V Jutarnjem listu pa so šli še dlje in Bojana Požarja označili kot človeka, ki je znan po objavljanju člankov s pogosto netočnimi informacijami, torej kot neverodostojnega novinarja.

    Neverodostojno je že v prvi vrsti to, da v Jutarnjem listu niso povzeli zgodbe po originalnem članku.

    V Jutarnjem listu so še zapisali, da ni res, da levi mediji zgodbe niso objavili zaradi političnih razlogov.

    Očitno hrvaški novinarji ne poznajo slovenske novinarske scene, ali pa imajo napačne informatorje.

    V Sloveniji so mediji razdeljeni na proleve in prodesne. Prodesni povečini pišejo o aferah levih, prolevi pa o aferah desnih politikov. Prava redkost bi bila, da bi prolevi mediji pisali o aferah levih politikov. Razloge za nepisanje pogosto zavijejo v celofan človekovih pravic ali celofan nepomembnosti teme in na ta način opravičijo nepisanje o nečem, ki pa ima v ozadju čisto politične razloge.

    Ker so levi mediji v Sloveniji v večini in tudi najbolj vplivni, so afere desnih politikov bolj na videlu, afere na politični levici pa se bolj prikrivajo, razen v primeru političnih trenj znotraj same levice.

    V Sloveniji se je namreč levica pogosto prepirala med seboj in koristila proleve medije za medsebojne politične obračune.

    Slovenske novice so še nekako najbolj politično neopredeljene in se lotevajo zgodb iz obeh političnih polov. Gre za časopis časopisne hiše Delo. Če je časopis Delo bolj resen časopis, ima časopisna hiša Delo še Slovenske novice, ki poleg resnih političnih obravnavajo tudi bolj rumene in estradniške tematike. Slovenske novice so sicer časopis z največjo tiražo v Republiki Sloveniji.

    Delo sicer slovi kot precej levi časopis, a ne tako kot časopis Dnevnik, ki slovi kot ultralevičarski časopis, najbolj zvesti služabnik leve politične opcije v Republiki Sloveniji. Časopis Dnevnik ima tudi največji vpliv na slovenski novinarski sceni, predvsem zaradi dejstva, ker je v Sloveniji dolgo časa vladala politična levica, tako da so novinarji časopisa Dnevnik precej neverodostojni sogovorniki, ko je govora o novinarski svobodi v Republiki Sloveniji, ker so preveč politično opredeljeni, pa če si to priznajo ali ne.

  5. admin pravi:

    Da ne bo pomote. Zgornjega komentarja nismo podali kot kritiko medijev, vsak medij ima namreč pravico do lastne uredniške politike, ampak kot prikaz stanja v slovenskih medijih, ki ga je bilo potrebno predstaviti za razumevanje, zakaj v Sloveniji vsi mediji ne poročajo o vsem, kar se dogaja v državi, ampak so novice precej selektivne glede na politični profil posameznega medija.

    V Sloveniji je žal premalo medijev, ki bi živeli za sam novinarski poklic, nevezan na politične stvari.

Odgovorite