torek, 16.februar.2010 - 21:58

SDS napada Kresalovo z vso močjo, ta se brani pred napadi


Katarina Kresal, predsednica LDS in notranja ministrica, ki se trenutno sooča s hudimi napadi stranke SDS.

Stranka SDS že nekaj časa na vsak način želi zavreti začetek dela Nacionalnega preiskovalnega urada. SDS je prej zatrjevala, da je nacionalni preiskovalni urad ustanovljen nezakonito in brez pravne podlage, saj o njem ni bilo nobene razprave v državnem zboru. Mnenja o nezakonitosti NPU je stranka SDS podajala prek sebi močno naklonjene RTV Slovenija. 

Če podamo enega izmed člankov:

RTV Slovenija: SDS: Vlada DZ-ju vsiljuje nov preiskovalni urad 

Na to se je močno odzval državni sekretar MNZ (znan tudi kot desna roka Katarine Kresal – no državni sekretarji so že sicer desne roke svojih ministrov) 

RTV Slovenija: Slovenski FBI začel delo. Brez pravne podlage? 

Tokrat Slovenija napada Katarino Kresal zaradi steklene stavbe, v kateri je urad. 

SDS: Poziv Katarini Kresal naj takoj prekine najemno pogodbo za NPU – SDS 

Po tem pozivu, naj se urad takoj preseli iz steklene stavbe (s čemer bi se nedvomno zavrlo njegovo delovanje), so šli pri napadih na Katarino Kresal še dlje. Zagrozili so ji z interpelacijo. 

Finance: SDS Kresalovi grozi z interpelacijo 

Zanimivo je, da Katarini Kresal SDS pred nos vedno nastavlja njenega življenjskega partnerja Mira Senico in išče zveze prek njega. V zadnjem primeru zveze med Senico in lastnikom steklene stavbe Pogačarjem, bolj znanim, ko je bil prokurist ljubljanske energetike. 

SDS očitno na vsak način želi zavreti delovanje NPU, očitno zaradi strahu. Sami smo sicer enkrat že predlagali, da bi urad lahko temeljito raziskal afero Patria, da se enkrat končno ugotovi, kaj vse se je dogajalo. 

Preiskovanje v tej smeri bo počasi steklo. Napoveduje se recimo preiskovalna komisija Državnega zbora o brezplačnikih. Zgodba o brezplačnikih se je delno dotaknila afere Patria. Res bi bilo dobro, da se vidi, kaj vse se je dogajalo med to afero in se dobi spoznanja o politični hobotnici, ki so jo ustvarile predvsem stranke desnice. 

Zaradi problematičnosti obstoja človeka blizu SDS-u na čelu slovenske tajne službe, pa je pomembna poteza Boruta Pahorja, da bo kmalu predčasno zamenjal direktorja SOVE, katerega je nastavil leta 2007 Janez Janša. Najbrž je tej odločitvi delno prispeval tudi strah, da SDS prek agencije SOVA dobiva tajnoobveščevalne podatke. 

Dnevnik: Sova: Pripravlja se zamenjava prvega slovenskega vohuna 

Očitno pa bodo silnice, ki želijo zatreti to preiskavo še bolj pritiskale na levico. Trenutno je na tapeti Katarina Kresal, ki je zadnje dni obstreljevana do obnemoglosti. 

Katarina Kresal se zaenkrat še drži. 

Podala je tudi izjavo, s katero zavrača očitke SDS kot sprevržene.

Odziv Katarine Kresal na očitke SDS 



Značke prispevka: , , , , ,

Odgovorite