sreda, 28.oktober.2015 - 07:56

VEM, PA NE POVEM: Aleksandar Vučić: »Srbska vlada ve, katere sile si močno želijo destabilizirati Balkan«

ALI NEKDO ŽELI ZANETITI NOVO VOJNO NA BALKANU?

Srbski premier Aleksandar Vučić pravi, da ve, kdo si močno želi ponovno destabilizirati Balkan.

aleksandar_vucic

Ali ima Aleksandar Vučič v mislih ZDA in ameriško CIO?

CIA je že večkrat povzročila destabilizacijo razmer po svetu in posledične vojne. Je zaradi tega dejstva imel Aleksandar Vučič v mislih ravno ameriško obveščevalno službo, ki pa je ni želel javno omeniti zaradi strahu pred tem, da bi razjezil ZDA?

Logotip CIA

 

Aleksandar Vučič je povedal, da obstajajo sile, ki želijo destabilizacijo Balkana.

Rekel je, da gre za sile, ki želijo zanetiti nemire in vojno v Črni Gori, v Makedoniji, na Kosovu, kasneje pa tudi v Bosni in Hercegovini (na oba dela BIH) in Srbiji.

Zanimivo je, da je Aleksandar Vučić te besede izrekel v Moskvi, zatorej se postavlja vprašanje, na koga je mislil.

V igri je več možnosti.

Ena od možnosti so vsekakor ZDA, ki so že znane po tem, da rade zanetijo konflikte po svetu.

Druga možnost so zalivske države, predvodene s Savdsko Arabijo, ki ima v svojem bolestnem zasledovanju Korana, ki predvideva širitev vpliva islamske vere, željo pokoriti krščanstvo in zasidrati islam na področju Evrope, pri tem ji pa na poti stoji Balkan. To govorimo zato, ker so zalivske države precej prisotne pri investicijah na Balkanu.

Tretja možnost so voditelji Evropske unije, ki upajo, da bi nove napetosti na Balkanu imele za posledico to, da bi usahnila balkanska begunska pot. Zatorej bi lahko kaj takšnega morda želela tudi Madžarska z Viktorjem Orbanom na čelu.

Morda je imel v mislih Albanijo. Znano je, da so Albanci čedalje bolj militantno razpoloženi do Srbov. Morda Srbija meni, da si želi Albanija uresničiti načrt Velike Albanije. Z destabilizacijo Zahodnega Balkana in novo vojno na Balkanu Albanija želi ustvariti situacijo, po kateri bi prišlo do večje povezave med področji z večinskim albanskim prebivalstvom (ki se nahajajo v Črni Gori, potem skoraj celotno Kosovo in pa Makedonija).

Vse te besede smo podali postavljajoč se v položaj Srbije.

Verjetno se mnogi sprašujejo, koga je imel v mislih srbski premier Aleksandar Vučić, ki je besede o želji nekoga po destabilizaciji Balkana izrekel v glavnem mestu Rusije, Moskvi.

Sedaj pa je potrebno vedeti, kdo od omenjenih je tisti, ki ga Srbija smatra za tistega, ki želi ponovno destabilizirati Balkan.

Največjo moč in ogromno izkušenj, kar zadeva destabilizacijo držav, kar so že večkrat pokazale, imajo predvsem Združene države Amerike s svojo obveščevalno službo CIA. Vedeti je namreč potrebno, da Srbi še vedno niso pozabili bombardiranja na Srbijo, ki so ga izvedle sile zveze NATO pod vodstvom ZDA.

Sicer pa naj dodamo, da so izjave, vem pa ne povem, precej problematične za politike, saj takšne izjave povzročijo številne špekulacije in željo novinarjev, pa tudi drugih (politikov, tajnih služb) da izvejo, na kaj so politiki, ki so rekli, da nekaj vedo, pa ne povedo, mislili.

Jutarnji list: ZAGONETNI VUČIĆ U MOSKVI ‘Očito je da se netko jako trudi kako bi destabilizirao Balkan. Jasno je i tko je to, ali ja vam neću reći’

Al Jazeera Balkans: Vučić: Neko pokušava destabilizovati Balkan



Odgovorite