ponedeljek, 20.september.2010 - 20:02

Časar nezadovoljen z besedami Marjana Mikuža

Razširjen naslov: Časar nezadovoljen z besedami Marjana Mikuža. Obramba osumljenega in povezanih oseb temelji na predstavitvi kazenskega postopka kot policijskega konstrukta.

Zmago Jelinčič ni bil navdušen nad pričanjem njegove sodelavke Lare Mikuž, ki je zatrdila na sojenju, da ji je Srečko Prijatelj v parlamentu grozil s pištolo.

 

Sojenje Srečku Prijatelju je postreglo z novimi pričanji.

Tako je bil zaslišan Zmago Jelinčič, ki je izrazil svoje nestrinjanje z besedami Lare Mikuž, hčere Marjana Mikuža, zaposlene v poslanski skupini Slovenske nacionalne stranke v Državnem zboru Republike Slovenije , ki je povedala, da ji je Srečko Prijatelj v slovenskem parlamentu grozil s pištolo. Jelinčič je v sebi svojstvenem izrazoslovju spet označil proces kot politični konstrukt.

Jelinčič je rekel, da ga je zaradi grozilnih SMS-ov Srečka Prijatelja poklicala tudi pisateljica Klelija Potokar in mu rekla, naj pove Srečku Prijatelju, naj jo pusti pri miru.

Pričali so tudi policisti, ki so razjasnili preiskavo primera, tako dogodka primopredaje 323.000 evrov denarja kot preiskave v Mikuževem domu, kjer je bilo odkritih več kosov orožja in municije.

Zaslišan pa je bil tudi SDS-ov nekdanji direktor Luke Koper Robert Časar, katerega je Mikuž obremenil prejema podkupnine v vrednosti 90.000 evrov v povezavi s prodajo zemljišč na Orleški gmajni. Robert Časar ni zadovoljen z besedami Marjana Mikuža in meni, da ta vse to govori zato, ker je policijski sodelavec. Tudi Časar je vse označil kot policijski konstrukt, ki ga je celo povezal s povojnimi časi, kar ne preseneča, saj je stranka SDS naravnost obsedena s komunizmom in udbo in praktično vse povezuje s tem, v konkretnem primeru se želi narediti povezava v zvezi s “policijskim konstruktom”.

Srečka Prijatelja še ne bodo izpustili na prostost, saj obstaja ponovitvena nevarnost, zaradi česar je sodišče ocenilo, da je boljše, da Prijatelj ostane za rešetkami.



Značke prispevka: ,

Odgovorite