sreda, 7.april.2010 - 18:53

Slovenski neonacisti tokrat udrihnili po študentih ljubljanske filozofske fakultete

 

V Sloveniji se predvsem zaradi slabega vpliva desničarskih strank čedalje bolj prebuja nacionalizem in nacizem, ki se pozna v pogostejših incidentih neonacističnih skupin.

Pred letom so neonacisti z gorečo baklo žgali lase gejevskemu aktivistu. Zaradi tega so bili kaznovani. Zaradi kazni se je pred sodiščem zbrala neonacistična mladina, ki je sicer protestirala miroljubno, a je želela izzvati policijo s tem, ko je glasno omenjala, da je na neprijavljenem protestnem shodu. Policija ni reagirala, kar se je izkazalo verjetno za pametno potezo policije.

Nedolgo zatem so se pred domom slovenske notranje ministrice pojavili neonacistični simboli.

No, sedaj se je pa pojavil še en incident. Tokrat so neonacisti udarili po študentih Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, ki so prodajali časopis.

Sicer se je incident med študenti in neonacisti zgodil tudi pred letom dni, a ker so informacije, ki jih imamo o lanskem incidentu, dvojne, tega incidenta v tem primeru ne bomo upoštevali, ker v konkretnem incidentu ne vemo, na katero stran bi se postavili – govorimo o lanskem incidentu, o katerem smo obsežno pisali, ampak povezave za namene tega članka ne bomo podajali.

No, v sedanjem incidentu gre pa očitno za nasilje na bazi sovraštva in neonacistične ideologije, katero v Sloveniji promovirajo predvsem desničarske stranke.

Gre za nesprejemljivo vedenje proti neki skupini ljudi ali proti posameznikom.

V konkretnem incidentu so neonacisti uporabili solzivec in ga uporabili zoper 29-letnega študenta filozofske fakultete.

Neonacistični napad so že obsodili tudi na Študentski organizaciji Slovenije.

Več o incidentu si preberite spodaj:

Dnevnik: Skupina napadalcev je pred Filozofsko fakulteto s solzivcem napadla 29-letnika



Značke prispevka: , ,

Odgovorite