ponedeljek, 5.april.2010 - 14:01

Pred domom Katarine Kresal in Mira Senice narisali neonacistične simbole

Logo Anti anti fa organizacije

 

Pred elitnim blokom Katarine Kresal in njenega življenjskega sopotnika so neznanci narisali neonacistične znake.

Sicer porast neonacističnih idej v Sloveniji ne preseneča.

V zadnjem času je namreč prišlo do nekaj dejanj, ki so povezane s fašizmom, v teh dejanjih so sodelovale tudi nekatere politične stranke, in sicer stranka SDS, ki je znana po tem, da ima del fašističnega izrazoslovja.

Če podamo teh nekaj dogodkov. Eden bistvenih dogodkov je obravnava družinskega zakonika, ve se, da LDS, katerega predsednica je Katarina Kresal, se zavzema za novi družinski zakonik, ki bi istospolno usmerjenim osebam omogočil enake pravice, kot veljajo za raznospolno usmerjene osebe.

Znano je, da so nekateri desničarski politiki, predvsem iz vrst NSI in SDS močno proti temu. Nekateri desničarski politiki so se zavzemali za uvedbo novodobnih koncentracijskih taborišč, posebnih klinik za “zdravljenje” homoseksualcev. To so počeli v stranki SDS.

Stranka SDS je znana po profašističnih izjavah, ki jih vsake toliko časa izjavi predvsem eden izmed njihovih politikov, ki je bil mimogrede tudi predsednik Državnega zbora Republike Slovenije.

To je eno. Incident se je zgodil nedolgo zatem, ko je posebna civilna iniciativa, ki se bori proti pravicam istospolno usmerjenih, vložila pobudo za umik obravnave Družinskega zakonika  (pobuda je bila podana nekje 30.3.2010, torej malo pred neonacističnim incidentom pred domom Katarine Kresal), in je celo proglasila zmago,  ko so koalicijske stranke zaradi pomislekov pravne službe Državnega zbora umaknile drugo obravnavo predloga Družinskega zakonika. Homofobne skupine v državi so to dojele tako, da bodo iz Družinskega zakonika črtali člene, ki istospolno usmerjenim osebam dajejo enake pravice kot raznospolno usmerjenim skupinam. Ni odveč pripomniti, da homofobne skupine podpira tudi slovenska katoliška cerkev, ki se je ob nedavni zamenjavi vodstva močno radikalizirala v smeri zloveščega verskega fanatizma.

No, to je ena stvar. Druga stvar je v tem, da je sodišče pred kratkim obsodilo homofobne nasilneže na leto in pol zaporne kazni zaradi napada z gorečimi bakljami in granitnimi kockami na gejevskega aktivista, ki je pred nekim gejevskim lokalom pil kavo. Napadli so ga tako, da so ga začeli pretepati in z gorečo bakljo žgati njegove lase. O tem si lahko preberete tukaj. Reakcija na sodbo je bila ta, da se je pred ljubljanskim sodiščem zbrala množica neofašistične mladine, za katere se ne ve, ali so se organizirali sami ali s pomočjo kakšnih strank iz politične desnice.

Lahko, da gre torej pri zadnjem incidentu za nezadovoljstvo, ki so ga izkazali na način neonacističnih grafitov pred domom Katarine Kresal.

Ena izmed možnosti je tudi v tem, da je bil pred nekaj dnevi, 31.3.2010 bil mednarodni dan Romov. Morda je to zgolj še spodbudilo radikalne skrajno desničarske skupine k potrebi po izražanju sovraštva. Znano je, da stranka LDS med drugim podpira tudi Rome.

Možna je še ena razlaga. Pred časom smo recimo sami napisali članek o trpljenju Židov, to smo napisali kakšen teden dni nazaj, napisali smo ga brez kakšnega zunanjega motiva, preprosto zato, ker smo se spomnili informacije o deportaciji slovenskih Židov v Auschwitz in smo pri razmišljanju o tem prišli do prebliska glede datuma deportacije Židov, kar nas je precej zaintrigiralo, ko smo datum povezali z datumom branja domobranske prisege na bežigrajskem stadionu. O tem smo pisali tukaj.

Zanimivo je, da se je incident zgodil v času velikonočnih praznikov, kar kaže na možnost, da so bili storilci kaznivega dejanja katoliki, ki so pač izbrali verski praznik za izraz svojega sovraštva.

Dodatno je pa znano koketiranje katoliške cerkve z nacizmom. Če podamo sliko, ki dokazuje povezave med katoliškimi duhovniki v času tretjega rajha in pa Hitlerjevo oblastjo.

Katoliški duhovniki med znamenitim pozdravom Heil Hitler

Še več slik, ki dokazujejo sprego katoliške cerkve in Hitlerjevega režima si lahko ogledate tukaj.

Po navadi so skrajni desničarji odraščali v katoliškem okolju, ki jih je naredilo nestrpne. Ponavadi je struktura modernih neonacistov in neofašistov povezana s katoliško vzgojo v otroštvu, kar ni presenetljivo. Tudi sam nacizem ima svoje korenine v katoliških naukih. O tem smo pisali tukaj.

V tem času je zanimivo, da so nemški judje, o čemer so poročali tudi slovenski mediji, podali kritike zoper papeža zaradi prikrivanja pedofilskih škandalov v katoliški cerkvi.

Organizacija Anti Anti Fa pa je anti antifašistična organizacija, ki se med drugim bori proti sionizmu, to je proti Judom.

Več o organizaciji Anti anti Fa si preberite tukaj.  

Najpomembnejše pa je, da se zoper LDS in Katarino Kresal že praktično 3 mesece od afere Bulmastifi, zganjajo hudi pritiski in to je le še eden v nizu teh številnih pritiskov.

Po našem mnenju je za takšno stanje v veliki meri kriva stranka SDS, ki je s svojim neodgovornim obnašanjem povzročila miselnost, ki daje neko legitimnost vsem skupinam, da napadajo Katarino Kresal in LDS. Poglejmo samo komentarje na prodesnem portalu RTV Slovenija, kjer so pljuvanja po stranki LDS in Katarini Kresal praktično vsakodnevna. Gre za ustvarjanje atmosfere nestrpnosti proti neki osebi.

Stranka SDS je ustvarila atmosfero nestrpnosti proti Katarini Kresal, zato ne presenečajo niti takšni incidenti kot je zadnji

Ne smemo pozabiti, da so nekateri desničarski politiki iz SDS Pahorja pozivali k temu, da razreši Katarino Kresal. Gre torej za neko organizirano gonjo, v ozadju katere stojijo desne stranke. Sami smo prepričani, da je temu tako.

Verjetno je vse to botrovalo k temu. Očitno gre za pritiske zoper Katarino Kresal, ki je mimogrede tudi zaradi urada NPU postala tarča. Upamo, da zadeve ne bodo kulminirale do te mere, da bi ji nekateri celo začeli streči po življenju. No,  pri slovenski politični desnici je možno praktično vse. Ampak ok, to je že malo pretiravanja z naše strani. Upamo, da se politikom iz slovenske politične desnice še ni čisto utrgalo.

Ne smemo namreč pozabiti, da je slovenska politična desnica za to pomlad napovedovala različne proteste proti vladi. Ali gre torej za poskus izzivanja, kjer želijo sprovocirati neke ukrepe oblasti, s katerimi bi upravičili nasilno delovanje. Ne smemo pozabiti, da so recimo pri protestih pred sodiščem nekateri protestniki medijem glasno govorili, kako gre za neprijavljen shod, kot da bi želeli policiji reči, poglejte nas, mi smo tu neprijavljeno, ukrepajte, tako da bi izpadlo, kot da je policija izvedla nasilje, kar bi lahko bilo povod za kritike zoper policijo in nove proteste. Policija takrat ni reagirala. Verjetno je bila to pametna odločitev.

Nikakor ni prijetno, če se nekdo znajde v vlogi, da se pred njegovim domom pišejo sovražna gesla. To spominja na delovanje Ku klux klanov v ZDA.

Sicer Anti anti fa organizacija ni prisotna le v Sloveniji, ampak tudi drugod, recimo v Nemčiji.

Logo nemške Anti Anti fa organizacije

Če nič drugega, si je slovenska anti anti fa organizacija s tem svojim dejanjem priborila 5 minut slave v slovenskih medijih.

Sami se zaenkrat ne bi preveč obremenjevali s tem, kar se je zgodilo, ker gre za minorno dejanje. Pretirano poudarjanje tega dogodka bi namreč delovalo preveč paranoično. Čas bo pokazal, kako se bodo zadeve odvijale.



Značke prispevka: , , , , ,

Odgovorite