torek, 6.september.2011 - 19:27

Vesna Južna, soproga razvpitega Darija Južne, je ostala precej neznana slovenski javnosti. Kdaj se bo razgalila?

Dari Južna je znan predvsem po lastništvu podjetja CGP, katerega je kupil s pomočjo Milana M. Cvikla in podjetji, ki so povezana s to skupino (recimo IGM Strešnik). Vendar Južna ima v lasti še nekaj podjetij.

Eno bolj znanih je podjetje Lisca d.d., ki izdeluje predvsem modno spodnje perilo za ženske.

Če je gradbena panoga moška panoga, je tekstilna industrija povečini ženska panoga, zato pozornost preusmerjamo na boljšo polovico Darija Južne, to je Vesna Južna.

Tudi Vesna Južna je (so)lastnica Lisce, kot tudi drugih podjetij imperija Južna.

 

Lisca je sicer podjetje iz Sevnice, kar ne preseneča, saj je vplivno polje družine Južna, če odštejemo Petrol, katerega delnice po malem kupuje belokranjski tajkun, predvsem področje jugovzhodne Slovenije. Lisca je dobila ime po vrhu, ki se nahaja severno od kraja Sevnica. No. Podjetje Lisca pa je bolj osredotočeno na drugačne vrhove, ženske obline, ki jih promovira precej drzno in erotično.

Lisca je v rokah vplivne družine Južna

 

Niti Dari Južna, niti njegova zakonska partnerica Vesna Južna se sicer ne pojavljata veliko v javnosti, razen morda na kakšnih prireditvah za slovensko elito. Če se Dari Južna še pojavlja v medijih, bodisi v vlogi aretiranca ali pa vsaj v vlogi nadzornika kakšnega podjetja (recimo Petrola), pa je pojavljanje njegove žene sila omejeno. Pojavlja se predvsem na prireditvah povezanih s podjetjem Lisca (od tod tudi naša ideja za fotomontažo).

Kljub skritosti za javnost pa Vesna Južna ni tako nepomemben faktor, ni zgolj neka gospodinja ali pa všečna starleta, ki spremlja svojega uspešnega moža. Vesna Južna je namreč  prokuristka podjetja Perspektiva, ki prek lastniškim povezav obvladuje imperij belokranjske družine Južna. No, predsednik uprave je njen mož.

 Vesna Južna je prokuristka podjetja Perspektiva

No. Ime Vesne Južna se je bolj mimogrede pojavilo v okviru akcije Balkanski bojevnik, ko so policije več držav razbile mamilarsko organizirano združbo. Stric Vesne Južna, ki stanuje v Beli krajini in je praktično sosed družine Južna, se namreč pojavlja v podjetju, katerega lastnik je eden najožjih sodelavcev balkanskega kokainskega kralja Darka Šarića. Več o tem si preberite tukaj.

Sicer pa je o Vesni Južna znano zelo malo. Mogoče bi jo slovenski mediji morali izbezati iz luksuzne “mišje luknje” in jo vsaj malce bolj predstaviti slovenskemu občestvu. Kot ena najbogatejših Slovenk bi bila lahko zanimiv predmet zanimanja javnosti.

Več o družini si preberete lahko le na Financah v članku, ki se nahaja tukaj.



Značke prispevka: , ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    AKTIVNA VESNA JUŽNA

    Vesna Južna je to poletje aktivno sodelovala s soprogom Darijem Južno na modni reviji kopalk v Portorožu (v organizaciji podjetja Lisca). Med manekenkami je bilo bolj malo znanih, med njimi tudi povzpetniška manekenka Samanta Škrjanec, ki je bolj znana po tem, da je v Moravčah (Moravče so edini večji kraj v podeželski občini Moravče na Gorenjskem. Iz Moravč izhaja tudi ultrakonservativna in versko fanatična političarka Ljudmila Novak) želela odpreti lokal, a da je to tako razjezilo domačine, ki svoje sokrajanke očitno ne marajo preveč, da so se začeli dogovarjati, da ji, če Samanta res odpre lokal, le tega razbijejo. Zato je prestrašena manekenka Samanta opustila idejo o lastnem lokalu v Moravčah.

    Oglejte si obsežno fotogalerijo na Lokalno.si.

    Lokalno.si: Lisca: Nedrček za dvakratno povečanje dekolteja

Odgovorite