petek, 21.oktober.2011 - 20:23

Gregor Virant tudi formalno ustanovil stranko. Predsednik bo sam, podpredsednik pa Janez Šušteršič

Ustanovljena je Državaljanska lista Gregorja Viranta. Predsednik stranke je Gregor Virant, podpredsednik pa Janez Šuštaršič.

Predsednik stranke Državljanska lista Gregorja Viranta

Janez Šušteršič, podpredsednik Virantove liste

Z nekoliko zamude (zaradi obsežnejše tehnične nadgradnje strani, ki pa ni vidna) tudi sami sporočamo, da je Virantova ekipa tudi formalno ustanovila stranko na ustanovitvenem kongresu. Predsednik stranke je seveda Gregor Virant, podpredsednik pa Janez Šušteršič.

Stranka ima poleg formalno včlanjenih v stranko tudi nekaj pomembnih podpornikov.  Med njimi izstopa predvsem Ivo Boscarol, kateremu je tudi predsednik države pred dnevi podelil posebno državno odlikovanje zaradi že tretje zmage na uglednem tekmovanju, katerega (so)organizira NASA. Ivo Boscarol je povedal, da Slovenija potrebuje ljudi, ki se ne bodo ideološko delili na leve in desne, ampak takšne, ki bodo poskrbeli za blaginjo Slovencev v prihodnosti. Sam ne bo aktivno vstopil v stranko, jo bo pa podpiral in jo tudi kritiziral, če bo zašla s poti. Lahko rečemo, da gre že za drugega recimo temu nadzornika strankine integritete. Prvi je Rado Pezdir, ki pa je v predvolilnih aktivnostih stranke zelo dejaven, a ne kot član stranke.

Stranka Gregorja Viranta je na svoji spletni strani, katero je pred kratkim odprla že objavila tudi svoj program. Ogledate si ga lahko tukaj.

Virantova lista je skozi precejšnjo medijsko pokritostjo uspela pridobiti že precej članstva in podpornikov. Glede na javnomnenjske raziskave pa je pomembno, da je pritegnila (skupaj z listo Zorana Jankovića) tiste volivce, ki so bili neopredeljeni, saj je ljudi, ki ne bodo šli na volitve čedalje manj.

Virantovi listi zaenkrat zelo dobro kaže. Raziskava javnega mnenja, ki jo je izdelal Episcenter za Finance, je Virantovo listo postavil na drugo mesto, nova raziskava, objavljena na POP TV v oddaji 24 ur pa ga postavlja na tretje mesto, po Jankoviću, a listi sta precej izenačeni. Prva je še vedno stranka SDS, a ta stranka nima več tako visoke podpore, kot jo je imela prej. Rezultate ankete si oglejte tukaj.

Naj na koncu omenimo še to.

Na Dossier korupcija smo včeraj popoldan na stranskem stolpcu  objavili povezave do programov vseh strank in volilnih list. To smo storili zato, da imajo bralci vpogled v programska izhodišča vseh strank, ki narekujejo njihove prihodnje aktivnosti, v kolikor bodo sestavljale vlado. Nekatere stranke še niso objavile novih programov, zato smo (začasno) podali povezave do starih.

RTV Slovenija: Foto: Stranka ustanovljena, Virant predsednik, Šušteršič podpredsednik

24ur.com: Virantova lista postala stranka

Finance: Anketirancem Mladine najbolj všečna koalicija Janša- Virant

Finance: Virant: Proti kriminalu in korupciji bomo ukrepali z železno roko

Finance: Janševi stranki za ovratnik diha Virantova, tretja je Jankovićeva

Dnevnik: Gregor Virant postal predsednik stranke, Šušteršič podpredsednik



Značke prispevka: ,

Odgovorite