četrtek, 1.avgust.2013 - 10:48

Anton Stres je plačal za svoje grehe, povezane z mariborsko nadškofijo

Anton Stres je plačal za svoje grehe, povezane z mariborsko nadškofijo

Slovenska cerkev je v času od leta 2004 – 2008 (takrat je Sloveniji vladala desna struja – naveza strank SDS – NSI), ko je bila v Sloveniji navidezna konjunktura v sklopu mariborske nadškofije s ciljem postati pomemben gospodarski subjekt v državi, počela številna tvegana dejanja, ki so na koncu mariborsko nadškofijo pahnila v prepad in skoraj tudi v propad. Marsikakšna dejanja niso bila le tvegana, ampak so celo mejila na kriminal.

Mariborska nadškofija je pri mahinacijah pogosto sodelovala s podjetji, katerih vodilni so sedaj zaradi gospodarskega kriminala večkratno obsojeni na domačih in tujih sodiščih. Ti ljudje so (ali so bili) politično povezani s stranko Nova Slovenija, stranko, ki predstavlja eno od jeder totalitarizma v državi in tudi stranko, ki ji gospodarski kriminal ni tuj, torej lahko bi rekli kleromafijsko stranko. Ravno Nova Slovenija je v svoji popolni zlaganosti želela pomesti pod preprogo nepravilnosti v slovenski cerkvi, kar zadeva mariborsko nadškofijo, a Ljudmili Novak takšen nemoralen manever ni uspel. Nova Slovenija je sicer znana po tem, da načrtno prikriva nepravilnosti, ki izvirajo iz njene politične opcije, ter potencira nepravilnosti nasprotne politične opcije, zato ta stranka ni vredna zaupanja. Očitno ji ni zaupal niti Vatikan.

Vatikan je namreč izvedel samostojno preiskavo in se ni pustil, da ga zlagane in kriminalne stranke desnice zavedejo pri prikrivanju nepravilnosti mariborske nadškofije. Te stranke so želele primer pomesti pod preprogo in vse zvaliti na zgolj enega grešnega kozla, Krašovca.

Katoliška cerkev se z novim papežem Frančiškom želi prečistiti vseh, ki ji s svojimi dejanji povzročajo škodo, predvsem tistih, ki so se predali greu materializma.

Zato se je odločila narediti red tudi v slovenski katoliški cerkvi, ki z Antonom Stresom zagotovo ni prispevala k dvigu ugleda te inštitucije.

Vatikan je tako ljubljanskega kot mariborskega naškofa pozval k odstopu zaradi malverzacij v mariborski nadškofiji. Ta dva sta poziv k odstopu sprejela in odstopila. Vatikan je pod papežem (morda tudi pod starim, saj preiskava poteka že dalj časa) torej opravil tisto, česar ni bila sposobna storiti slovenska katoliška cerkev, še manj pa totalno skorumpirane stranke na slovenski desnici, pri čemer je NSI odigrala še najslabšo vlogo sprenevedavega prikrivanja odgovornosti, v skladu svojo siceršnjo nemoralnostjo (ta stranka zelo rada moralizira, a sama je totalno nemoralna v svojem početju).

Papež torej želi, da bi v Sloveniji zavladala neka bolj poštena struktura slovenskega klera, ki ne bo podvržena nemorali in pohlepu, pogosto v povezavi s skorumpiranimi strankami tipa NSI, katere kriminalni gospodarstveniki so dejansko katoliško cerkev pahnili v kremplje posvetnega materializma (Vegrad, SCT in pd.).

Vatikan je torej pokazal, da ne misli več tolerirati malverzacij znotraj katoliške cerkve in skrivanje nekaterih za moralnim ugledom cerkve, ampak je odgovorne pozval k odgovornosti.

Za konec. Na Dossier korupcija smo sicer že prej pisali o tej zadevi, ko je bila aktualna.

Spodaj si lahko ogledate nekaj povezav na nove članke o omenjenem primeru

Povezave na nove članke:

Odstop Antona Stresa in Matjaža Turnška



Značke prispevka:

Odgovorite