petek, 25.april.2014 - 05:21

Rusija bo z aneksacijo jugovzhoda Ukrajine le tega rešila pred jarmom EU in ZDA

Prebivalci jugovzhoda Ukrajine Rusijo in njenega predsednika Vladimirja Putina vse glasneje pozivajo, naj jim pomaga. Kdaj bodo njihovi klici na pomoč uslišani?

V Rusiji čedalje bolj dozoreva prepričanje, da se ukrajinska kriza več ne bo mogla rešiti brez vojaškega posredovanja Rusije na jugovzhodu Ukrajine.

Razlog je v tem, da ukrajinske oblasti s podporo zahodnih sil izvajajo vojaške akcije na vzhodu, s ciljem preprečiti proruskim aktivistom zavzetje tamkajšnjih oblastnih organov.

Ukrajina to počne zato, da prepreči scenarij, ki se je zgodil že na Krimu, ki je postal sedaj del ruskega ozemlja.

Kot je znano, je glavni cilj Ukrajine njeno integriranje v okvir Evropske unije, dolgoročno pa je njen skriti cilj (ki se ga v Ukrajini bojijo povedati na glas) tudi njeno povezovanje z zvezo NATO.

Ukrajinci živijo v nekem lažnem prepričanju, da se bodo z vstopom v EU rešili lastnih težav in da jim bo z vstopom v Evropsko unijo bolje.

Če podamo primer Slovenije.

Tudi Slovenci so pred desetimi leti zelo evforično vstopali v Evropsko unijo, češ v EU se bosta cedila med in mleko. Pustili so se prepričati  lažem.

Po začetni evforiji, se je razpoloženje v Sloveniji iz leta v leto slabšalo in doseglo trenutno raven apatije.

Slovenija se je po vstopu v EU od perspektivne države spremenila v problematično državo s propadajočim gospodarstvom, izropano državno blagajno, z močno skorumpiranim javnim sektorjem in z razrastom kriminalnih združb na njenem ozemlju, z drastičnim razrastom socialne neenakosti. V Sloveniji lahko po vstopu v EU uspevajo zgolj še totalno kriminalne in nemoralne osebe. Vstop Slovenije v Evropsko monetarno unijo leta 2007 pa je zadeve še poslabšal, saj je uničil njen bančni sistem. Dejstvo je namreč, da nadzor nad bančnim poslovanjem v EU ne deluje.

Slovenija je postala žrtev vstopa v Evropsko unijo.

Slovenci so povečini zgroženi, kako zanikrno je delovanje Evropske unije, ki je žal zgolj neka nedelujoča politična lupina iz Bruslja in nič več kot to.

Evropska unija pomeni za mnoge v Sloveniji totalno razočaranje, saj gre za skupnost, ki sploh ne deluje, ki je popolnoma defektna in ki vse bolj kaže elemente razpadanja.

Za razliko od takšne defektne skupnosti držav, je Rusija država, ki ima veliko bolj jasno strukturo delovanja. Zaenkrat je v svojem delovanju tudi zelo uspešna.

Nekateri vidijo prednost EU pred Rusijo v tem, da naj bi EU poskrbela bolj za človekove pravice kot Rusija. Na načelni ravni so človekove pravice res bolj spoštovane v EU kot v Rusiji. Vendar zgolj na načelni ravni.

Tudi v EU so ljudje, ki so marginalizirani, gre za metode izobčenja iz skupnosti posameznikov, za načrtno postavljanje teh posameznikov na družbeno margino, zelo močno pa je tudi socialno izključevanje, predvsem na podlagi izrazitih ustvarjanj socialnih razlik.

Zaskrbljujoče v EU je tudi to, da se krepi vpliv fašistoidnih skupin ljudi. Celo nekatere legitimne stranke v EU se vse bolj radikalizirajo.

Skratka. EU ima čisto enake probleme s kršitvami človekovih pravic kot Rusija.

Tudi mit o večjem spoštovanju človekovih pravic v Evropski uniji kot recimo v Rusiji, je zgolj nek mit, neka evropska laž, ki v realnosti ni potrjena.

Ne rečemo, da Rusija ne bi rabila poskrbeti za kakšne človekove pravice bolj kot do sedaj, ampak to se še da urediti, a dejstvo je, da na splošno kršitve človekovih pravic v Rusiji niso nič večje kot v državah EU, sploh v nekaterih državah EU, kjer so kršitve verjetno še dosti večje kot v Rusiji.

Lahko bi rekli, da je Evropska unija ena navadna laž, ki jo prodaja zahod državam zgolj zaradi iskanja lastnih koristi.

Ukrajina se v svoji nemoči rešiti se iz primeža težav, v katerih se je znašla, ne zaveda praznosti obljub EU in ZDA o boljšem jutri znotraj EU. Tega se ne zaveda sploh sedanja oblast v Ukrajini, ki je popolnoma nelegitimna.

Sami smo izrazitega mnenja, da bi Rusija naredila dolgoročno gledano izredno veliko uslugo jugovzhodu Ukrajine, če bi ga pripojila v svoj okvir Ruske federacije.

Perspektiva Rusije je trenutno boljša kot perspektiva EU, sploh pa Ukrajine znotraj EU.

Žal EU in ZDA državam prodajata lažno demokracijo, ki je zelo defektna in ne prinaša nobene pretirane koristi državam.

Slovenijo je recimo ta uvožena demokracija celo uničila, saj je v slovenski demokraciji na površje izplavalo vse tisto najslabše. Slovenci počasi ugotavljajo, da je bil prejšnji tip demokracije bolj demokratičen od te lažne demokracije, ki jo imamo danes in ki ne funkcionira in dolgoročno ne ustvarja nobene prosperitete.

To se lahko enostavno zgodi tudi v Ukrajini. Rusko prebivalstvo na vzhodu Ukrajine zagotovo ne bi imelo zadovoljivega statusa v okviru Ukrajine znotraj EU, ker bi bilo vseskozi dojeto kot element nestabilnosti za Ukrajino.

To je dejstvo.

Zato smo sami še vedno močno za razdelitev Ukrajine. S to razdelitvijo bi se vsaj jugovzhod Ukrajine rešil pred jarmom, ki ga predstavljata EU in tudi ZDA za Ukrajino s svojim prodajanjem lažne demokracije.

Najboljše bi bilo doseči razdelitev Ukrajine po mirni poti, vendar očitno to ne bo več mogoče. Prišlo bo do vojne.

Sami po delitvi Ukrajine na vzhod in zahod obžalujemo predvsem zahod Ukrajine, saj menimo, da se mu ne bo pisalo nič dobrega znotraj EU. Preprosto EU ni spospobna ponuditi nič dobrega. Primer Republike Slovenije je to več kot nazorno dokazal. Namesto, da bi z vstopom v EU postala boljša država, je začela propadati po dolgem in počez.

Lažna demokracija je namreč še dosti slabša kot nek umirjen, a nekoliko trši režim, če je ta seveda socialno pravičen in pošten.

Demokracija po zahodnem tipu se je žal izkazala za zelo slab sistem, ki dejansko onemogoča oziroma zavira normalen razvoj držav.



Značke prispevka:

Odgovorite