četrtek, 20.avgust.2015 - 00:36

PREMALO VAGONOV: Makedonija sosednje države prosi za dodatne vagone za prevoz beguncev

Makedonija je preplavljena z begunci, ki prek železnice želijo iti naprej proti zahodu, zato prosi druge države, naj ji posodijo vagone, da bi lahko naenkrat prepeljala več beguncev.

gevgelija_begunci_gredo_na_vlak

Makedonija pričakuje, da se bo stanje z begunci v prihodnjih dneh še poslabšalo

Zaradi izdatnega priliva beguncev, ki jih Makedonija z obstoječimi vlaki več ni zmožna prevažati naprej v Srbijo, je Makedonija začela za pomoč prositi sosednje države, saj ima sama premalo prevoznih sredstev in vagonov za prevoz enormne količine beguncev.

Makedonija je sosednje države zaprosila za dodatne vagone, s katerimi bi lahko v eni rundi prepeljala več beguncev, ki se zlivajo vanjo.

Makedonija pričakuje poslabšanje stanja, kar zadeva begunsko problematiko.

Kljub pozivom se sosednje države še niso odzvale na makedonske klice na pomoč.

Sicer se s preplavljanjem z begunci sooča čedalje več držav Evropske unije.

V Nemčiji recimo azilni domovi rastejo kot gobe po dežju in celo pregovorno organizirani in učinkoviti Nemci niso več sposobni prenašati močnega begunskega priliva, zaradi česar se nemški politiki vse bolj trudijo, da tudi druge države vpregnejo v reševanje begunske problematike.

Če je že neka mogočna Nemčija začela jecati pred količino beguncev, potem makedonski pozivi na pomoč ne presenečajo, če upoštevamo, da je Nemčija najmočnejša država EU, Makedonija pa ena najrevnejših držav v Evropi.

To, da druge države Makodoniji niso priskočile na pomoč pri dostavi potrebnih dodatnih vagonov za prevoz beguncev, je mogoče razumeti na način, da se želijo vse države čim bolj distancirati od begunske problematike, da se ne bi same rabile ukvarjati z begunci.

Jutarnji list: DRAMATIČNI RAZMJERI HUMANITARNE KRIZE Makedonija nema dovoljno vlakova za prijevoz migranata: ‘Susjedi, pomozite!’

Deutsche Welle: De Maiziere: Germany to receive up to 800,000 refugees. Interior Minister of Germany Thomas de Maiziere has urged EU partners to do more to help.



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    ZARADI BEGUNCEV IZREDNE RAZMERE V MAKEDONIJI

    Zaradi prevelike količine beguncev, ki prihajajo v Makedonijo iz Grčije, je Makedonija razglasila izredne razmere

    V Makedojini je prišlo do izrednih razmer. Na meji se zbira vse večja količina beguncev, ki hoče prek Makedonije na zahod Evrope, saj je Makedonija trenutno zaprla mejo z Grčijo.

    Makedonija je na mejno področje z Grčijo poslala posebne policijske enote in vojsko, na mejo pa je tudi Grčija poslala večje število mejnih policistov.

    RTV Srbija: Vanredna situacija u Makedoniji zbog migranata

  2. admin pravi:

    Makedonija je uvedla izredne razmere, mogočna Nemčija je kapitulirala zaradi velikega števila beguncev in je priznala svojo nemoč

    Deutsche Welle: Macedonia declares ‘state of emergency’ queues of migrants in no-man’s land
    Deutsche Welle: Germany ‘can’t cope’ with 800,000 refugees per year

Odgovorite