četrtek, 27.avgust.2015 - 00:07

Madžari razmišljajo o tem, da bi na mejo s Srbijo poslali vojsko, da ustavijo begunce. Prevelik islamski fanatizem pri nekaterih beguncih.

Obnašanje beguncev v enem od madžarskih sprejemnih centrov junija tega leta vsekakor ni pripomoglo k dobremu mnenju madžarskih oblasti o beguncih in je v ljudi vneslo strah. Da bi bila zadeva še hujša, je do nemirov prišlo zaradi bizarnega dogodka v zvezi z muslimansko versko knjigo Koran, kar je spet pokazalo, kako so premnogi muslimani, ki prihajajo v Evropo kot begunci, preveč fanatično obremenjeni s svojo vero – islamom.

prrotesti_na_madzarskem

Zaskrbljujoče dogajanje v enem od madžarskih begunskih centrov, ki je izbruhnilo zaradi pretirane obremenjenosti muslimanskih beguncev z islamsko vero.

Madžari beguncem ne dovolijo prehoda čez mejo.

Madžarska se je že pred časom odločila izgraditi ograjo, da bi zajezila prihod vse večjega števila beguncev. Takrat, ko je začela razmišljati o ograditvi meje s Srbijo, je bila večina beguncev še Albancev in Romov iz Kosova, a kasneje so se jim v velikem številu pridružili še begunci iz Bližnjega vzhoda, Afrike in Afganistana, kar je protipriseljenski sentiment na Madžarskem še povečalo.

Takrat se je Madžarska dokončno odločila ograditi mejo s Srbijo.

Ker pa begunci še vedno najdejo pot čez mejo, se je po vzoru Bolgarije odločila okrepiti število mejnih policistov na meji s Srbijo. Razmišlja tudi o tem, da na mejo s Srbijo pošlje vojsko in tako še dodatno utrdi svojo mejo, da bi preprečila beguncem prost prehod.

Če bo Madžarska zelo dobro zaprla svojo mejo s Srbijo se lahko zgodi, da bodo begunci resnično ubrali novo pot. Del beguncev bi se utegnil preusmeriti tudi na Hrvaško in Slovenijo.

To sproža številna vprašanja, na katera nihče v Sloveniji še nima odgovora.

Stvari bi lahko postale problematične še posebej v primeru, da bi se prizori, kot je tisti v zgornjem posnetku, ki se je zgodil v enem od madžarskih sprejemnih centrov za begunce, začeli dogajati tudi v Sloveniji.

Razmere bi se lahko v tem primeru močno zaostrile, kar bi imelo za cilj tudi politične spremembe, ki bi vsekakor šle na roko bolj trdim strujam slovenske politike, predvsem pa tistim na desnici.

Pretirano zadrževanje beguncev na določenem mestu bo vodilo do neprijetnih situacij, zato bi bilo za Slovenijo boljše, da je fluktuacija beguncev skozi državo čim hitrejša, da se begunci izognejo nezadovoljstvu, ki bi se v njih pojavilo, če bi bili preveč časa na enem mestu.

Slovenija bi morala težiti k temu, da se begunce čim prej prepelje naprej proti zahodni Evropi.

Torej. Ne sme se gledati zgolj na humanitarni aspekt begunske krize, ampak tudi na varnostni vidik. Žal nekateri dogodki sprožajo strahove, da bi lahko nekateri begunci v državo prinesli nemire.

Zavedati se je potrebno, da mnogi begunci prihajajo v Evropo živeti boljše življenje. Ko bodo uvideli, da se to ne bo zgodilo in da Evropa le ni takšna obljubljena dežela, kot so mislili, lahko pride do uporov. In potem bo prišlo do kaotičnih razmer in nasilje se bo razraslo čez meje vzdržnega na obeh koncih. Pri beguncih in pri avtohtonih prebivalcih.

Fox News: Hungary government weighs using army to stop flood of migrants

RTV Slovenija: Madžarska razmišlja, da bi mejo s Srbijo zavarovala z vojsko

Vatican Radio: Hungarian police contain riot in overcrowded refugee camp



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Dogajanje v enem od madžarskih begunskih centrov, ki se je zgodilo ob koncu junija 2015, je precej podobno dogajanju v nemškem begunskem centru, ki se je zgodilo malo kasneje, julija 2015 in sicer v Dresdnu.

    V Dresdnu je prišlo do nemirov takrat, ko je nek Afganistanec iztrgal nekaj listov muslimanske svete knjige Koran in jih vrgel v straniščno školjko. To je spodbudilo bes nekaterih drugih muslimanov, ki so se ob eskalaciji nasilja znesli nad policisti, ki so varovali begunski center in nad inventar begunskega centra.

    Sicer dejanje Afganistanca, ki je poškodoval Koran, ni primerno, čeprav se ne ve, zakaj je ta to storil, ampak tudi reakcija, ki je temu sledila, je bila neprimerna, še posebej, ker so nekateri nato svoje nezadovoljstvo preusmerili na tiste, ki za incident niso bili krivi.

    Očitno v begunskih centrih po daljšem času prebivanja beguncev tam nastanejo čudne razmere, ki so žal značilne za obnašanje človeške vrste. Izoblikujejo se klani, ki ščitijo svoje ineterese in so jih sposobni uveljavljati tudi na nasilen način.

    Ker pa situacija v begunskih centrih očitno ni optimalna, niti v neki mogočni Nemčiji, katero mnogi jemljejo za zgled urejenosti, so čustva med temi ljudmi še večja, sploh pri takšnih, ki so že sicer obremenjeni z nekimi ideologijami ali religijo.

    Begunci v nemškem Dresdnu v nemirih razdejali begunski center

    Daily Mail: Riot breaks out at overcrowded refugee camp in Germany after resident tore pages out of the Koran and threw them in the toilet

Odgovorite