nedelja, 30.avgust.2015 - 18:55

VAL BEGUNCEV V SLOVENIJO?: Madžarska je končala s postavitvijo bodeče žice, nadaljuje pa še s postavitvijo trše ograje. Se bo begunski val preselil v Slovenijo?

 Na začetku podajamo karikaturo, ponavljamo, karikaturo, ki se nanaša na ponesrečeno izjavo na Twitterju s strani slovenskega novinarja Sebastijana Erlaha. Sicer v članku obravnavamo temo zaprtja madžarske meje in nevarnosti za Slovenijo, ki ji grozi, da se bo begunski val preselil k njej.

Karikatura: Begunci, če ste za ples, vam bo zaigral Erlah na puškomitraljez.

erlah_puskomitraljez_karikatura_DK

Izdelava karikature: Dossier korupcija

Madžari so sporočili, da so dokončali postavitev bodeče žice proti ilegalnim prebežnikom, nadaljujejo pa s postavitvijo trše ograje, katere namen bo v popolnosti ustaviti prehod beguncev skozi madžarsko-srbsko mejo.

Madžari so ob postavitvi ograje povedali, da ne ščitijo le svoje države pred navalom beguncev, ampak celotno Evropsko unijo.

Madžarska poteza je pri nekaterih ljudeh požela neodobravanje, pri drugih pa tudi odobravanje. Celo nekateri Slovenci občudujejo Viktorja Orbana na njegovi trdi drži.

A za Slovence je lahko takšna poteza Madžarske tudi slaba, saj se lahko tok beguncev preseli v Slovenijo.

Če se to res zgodi, bi lahko Slovenija kmalu imela enak naval beguncev kot pred njo države tipa Makedonija, Srbija ali Madžarska.

Slovenci sicer pravijo, da so pripravljeni sprejeti več tisoč beguncev, a to je še potrebno videti.

Ali bo Slovenija deležna večjega navala beguncev in kako bo ta val beguncev vplival na Slovenijo in njeno oblast, se bo še videlo, lahko tudi zelo kmalu, v roku enega tedna.

Sicer se precej beguncev izogiba Sloveniji, ker se bojijo, da bi v Sloveniji lahko bili zaprti za pol leta, če jih ujamejo, tega si pa ne želijo.

Če se na tem mestu navežemo na karikaturo, ki smo jo podali na začetku članka. Če bi slišali za idejo, ki jo je prek Twitterja podal slovenski novinar Sebastjan Erlah, bi se begunci najbrž še bolj bali iti skozi Slovenijo.

Kakorkoli že. Potrebno bo počakati na to, kaj se bo po zaprtju meje z Madžarsko dejansko zgodilo (če bo to zaprtje meje res tako zelo učinkovito, kot je napovedala Madžarska, seveda).

Slovenske novice: Zajezitev migracij, kaj je naredila Madžarska?

Slovenske novice: V Sloveniji utegne ostati na tisoče beguncev

Dossier korupcija: Izjava slovenskega novinarja, da je potrebno postreliti vse begunce, ki se približajo slovenski meji na manj kot 500 metrov, odmeva po Sloveniji.



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Glede begunske krize se je oglasil tudi Zmago Jelinčič Plemeniti, ki je posvaril pred valom beguncev, ki bi utegnil priti v Slovenijo.

    Sicer je ta novica prišla kot naročena, saj smo, ko smo delali karikaturo, uporabili predelano verzijo sedaj že skoraj znamenitega stavka, namenjenega izbrisanim, ki se glasi “Izbrisani, pridite na ples, Jelinčič vam bo zaigral na puškomitraljez” (pa takrat še nismo vedeli za to novico).

    Slovenske novice: Jelinčič udriha po beguncih: Po novem zakonu jih boste morali sprejeti v domove

Odgovorite