petek, 9.oktober.2015 - 08:33

BAVARSKA PROTI ANGELI MERKEL: Bavarska razmišlja, da sama zapre nemške meje in tako prekrši zakone Nemčije in EU.

BAVARSKA NAPOVEDUJE DRŽAVLJANSKO NEPOKORŠČINO VLADI ANGELE MERKEL. ZAHTEVA TAKOJŠNJE ZAPRTJE MEJA ZA BEGUNCE S STRANI NEMČIJE, SICER BO MEJE ZAPRLA SAMA.

Angela Merkel postaja zaradi beguncev vse bolj nepriljubljena v Nemčiji. Po robu se ji je postavila tudi ena od 16 nemških dežel – Bavarska, ki bo sama zaprla meje za begunce, če tega ne bodo storile zvezne nemške oblasti z Angelo Merkel kot kanclerko na čelu.

bavarska_proti_angeli_merkel_DK

Čeprav je med begunsko krizo bilo ves čas slišati ravno jamranje držav, čez katere so begunci samo šli mimo, torej so bile zgolj države koridorji do želene destinacije beguncev, so sedaj svoj glas povzdignili tudi tam, kjer ti begunci dejansko pridejo.

To je Bavarska, nemška zvezna dežela, v katero begunci najprej pridejo, ko pridejo v Nemčijo in dežela, na kateri stoji tisti del nemške meje, čez katero begunci pridejo v državo.

Bavarci, ki so še pred tedni s transparenti Welcome Refugees izkazovali dobrodošlico beguncem, so spremenili ploščo in se sedaj hočejo beguncev otresti.

Bavarska ni bila nič kaj diplomatska, ko je govorila o begunski krizi.

Bavarci so namreč napovedali, da če Nemčija ne bo zaprla svojih meja za begunce, bo to storila Bavarska sama, pa četudi bo s tem kršila tako nemške zakone kot tudi zakone Evropske unije. Natančneje. Bavarska bo začela sama vračati begunce nazaj v Avstrijo, kar pa je isto, kot da bi zaprla meje zanje.

Zaradi velike količine beguncev v Nemčiji so postale razmere v tej državi vse bolj napete, ne samo zaradi napadov na begunske centre, ampak tudi zaradi spopadov med begunci samimi, saj je znano, da se begunci v zbirnih centrih formirajo v skupine glede na versko in narodnostno pripadnost in te skupine se med seboj vse pogosteje spopadajo.

Da bi Nemčija vsaj delno zmanjšala napetosti, se je odločila, da bo iz države deportirala nekdanje prosilce za azil, to so pretežno Romi in Albanci z Balkana, ki jih Nemčija namerava po hitrem postopku izseliti in jih vrniti nazaj, od koder so prišli (predvsem v Srbijo, na Kosovo in v Albanijo. Takšna rešitev je v Nemčiji prisotna že dalj časa.

Več o tem si preberite v našem članku “NEMCI NAD PRISELJENCE Z BALKANA: Zigeuner vom Balkan, RAUS!!! Deutschland braucht euch nicht.”, katerega smo napisali že avgusta in ki se nahaja tukaj.

Nemčija torej želi narediti prostor za sirske begunce, pri tem pa bo izselila tiste prosilce za azil, ki jih smatra za neuporabne.

Če oziroma ko Nemčija zapre svoje meje, bo to zagotovo povzročilo domino efekt. Madžarska je povedala, da ima tudi mejo s Hrvaško že skoraj v celoti ograjeno in bo v primeru, da Nemčija zapre svoje meje, tudi sama zaprla mejo s Hrvaško, to pa zato, ker se zaveda, da zaprtju nemške meje sledila tudi Avstrija, ki ne bi mogla prenesti dejstva, da postane glavna sprejemnica beguncev.

Domino efekt bi povzročil zapiranje evropskih meja po celotnem Balkanu. Madžarski bi sledila tudi Hrvaška. Hrvaški minister Ranko Ostojić je namreč napovedal, da bo v primeru zaprtja nemških in avstrijskih meja za begunce, sama storila enako, najprej z mejo s Srbijo, potem pa še z Bosno in Hercegovino, že prej pa je povedal, da Hrvaška ne bo dovolila prestopa beguncev čez črnogorsko – hrvaško mejo, saj noče prizadeti hrvaškega turizma, ki predstavlja najpomembnejšo gospodarsko panogo na Hrvaškem.

Tudi Slovenija se že pripravlja na morebiten domino efekt zaprtja meja, sploh v primeru, da Madžarska zapre tudi mejo s Hrvaško (Sicer je po obisku hrvaške predsednice Kolinde Grabar Kitarović na Madžarskem, Madžarka bojda rekla, da pred hrvaškimi volitvami ne bo zaprla meja, pa se tega Madžarska ne bo držala, če bosta že pred tem za begunce zaprli svoje meje najprej Nemčija in po domino efektu še Avstrija). Slovenija se za zaprtje madžarske meje pripravlja s postavitvijo velikega begunskega centra pri Šentilju ob avstrijski meji, tako da beguncem omogoči čim lažjo pot do Avstrije, če bo to potrebno. To je sicer vznemirilo prebivalce v Šentilju, ki s strahom gledajo nastajanje novega begunskega centra pri njih.

Če Nemčija zapre svoje meje, lahko pride do hudega pritiska na druge države, ki so tranzitne države za begunce, zato bi moralo biti nemško zaprtje meja usklajeno z vojaško akcijo Evropske unije, s katero bi ta zaščitila svoje zunanje meje, predvsem mejo med Turčijo in Grčijo, ki je glavni vir dotoka beguncev v Evropo.

Zelo težko je namreč pričakovati, da bi druge države, ki so veliko manjše in gospodarsko šibkejše, lahko prenesle pritisk beguncev, če tega ne more prenesti niti država, ki je najbogatejša v Evropi in ima največ prebivalcev.

Prav tako bi sami begunci bili nezadovoljni. Begunci namreč že sedaj šotorijo v Turčiji, Jordaniji in v Libanonu, če bi druge države, ker tega ne bi mogle narediti drugače, postavile enaka šotorišča pri sebi, se tem beguncem stanje ne bi praktično nič spremenilo, oziroma bi bilo še slabše, saj je Evropa veliko hladnejša od toplega (toplejšega) Bližnjega vzhoda in Turčije.

Begunci bi prišli z dežja pod kap.

Moramo vedeti, da begunci želijo iti v boljše življenje in predvsem Nemčijo, Skandinavijo in druge zahodnoevropske države vidijo kot možnost za boljše življenje, v drugih državah pa ne vidijo perspektive.

Saj je celo Turčija gospodarsko boljša od kakšnih vzhodnoevropskih držav.

Skratka. Begunska kriza je v Evropo obvladljiva zgolj zato, ker jih sprejema Nemčija.

Če Nemčija spremeni politiko, je to konec sreče za begunce.

Nemčija bo torej tisti zgled, po kateri se bodo ravnale vse druge države.

Nemčija je torej ključna država za begunsko krizo.

Vendar. Strašljivo je dejstvo, da so razpoke v sami nemški družbi vse večje.

Tudi v Nemčiji se krepijo skrajno desne stranke, ki so za bolj strogo politiko do beguncev, medtem ko podpora Angeli Merkel vztrajno pada. Sedaj pada še malo, ampak če se bo to nadaljevalo, bo padec vse bolj strm. Lahko se zgodi, da bo desna opcija izgubila volivce zaradi tega, ker se bodo nekateri priklonili bolj skrajnim desnim strankam. Kdo ve, morda pa lahko pride tudi do razkola v koaliciji CDU – CSU.

Skratka. Nemčija vse manj obvladuje begunsko krizo, dasiravno Angela Merkel vseskozi zagotavlja, da bo Nemčija zmogla.

Po našem mnenju bo Nemčija poskušala narediti čim več za svoje koristi v begunski krizi.

Sedaj že dela zamenjavo.

Rome in Albance, ki jih dojema zgolj kot ljudi, ki vlečejo nemško socialno podporo, niso pa pripravljeni za kakšno večje delo, bo očitno zamenjala s Sirci, ki so bolj izobraženi, bolj kvalificirani, bolj delavni in jih bo lažje vključila v delovni proces v Nemčiji (kar pa je tudi eden izmed ciljev in motivov, zakaj Nemčija pripušča begunce k sebi).

Verjetno bo Nemčija naredila samo še to zamenjavo slabših za boljše begunce, potem pa bo zaprla meje in vse ostalo prepustila že tako in tako nemirnemu Balkanu.

Torej. Tudi Nemčija, kljub temu, da se je izkazala kot najbolj humanitarna država pri begunski krizi, ima neke svoje oprijemljive interese, ki so daleč od nekega altruizma.

Nemci so namreč znani kot narod, ki skrbi za lastno gospodarstvo in je to glavna stvar v njihovem življenju, zaradi česar je nenazadnje Nemčija tudi tako uspešna država, a vprašanje je seveda, koliko časa še, glede na hitro spreminjanje kulturnega okolja tudi v sami Nemčiji, predvsem priseljevanja ljudi, ki niso nujno najbolj blagodejni za nemško gospodarstvo (Ravno zato Nemčija tudi želi narediti zamenjavo beguncev, ker meni, da bodo Sirci gospodarsko bolj uporabni in bodo lažje zapolnili manjko delovne sile v Nemčiji kot drugi, če bi jih pa slučajno bilo preveč, pa Nemčija itak upa, da bodo tudi sami lahko šli nazaj, enkrat ko bo v Siriji vzpostavljeno kolikor toliko mirno stanje – na čemer, mimogrede povedano, pospešeno dela Rusija, čeprav je deležna napadov zahoda, ki se preprosto ne more sprijazniti s tem, da ni več glaven garant miru v svetu in zato napada Rusijo in bi želel, da ruska vojaška akcija v Siriji propade.).

Če se vrnemo na začetek članka.

Nemčija bo verjetno lahko prepričala druge države EU, ki se bolj kot ne vedejo kot ovce ali bolje povedano kokoši (pa tu ni referenca na izgled Slovenije, da ne bo pomote), ki jih kljub raztrešenosti večjim državam bolj ali manj uspe miriti v evropskem kurniku (kokošnjaku).

Vendar Nemčija se bo verjetno dosti bolj morala bati lastne opozicije, torej opozicije v lastni državi.

Kajti če se Nemci postavijo po robu Angeli Merkel, takrat bo prišlo do sprememb, ki bodo nato po domino efektu zajele vso Evropo.

Evropo lahko reši le še uspešna vojaška akcija v Siriji in dobrohotnost turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana, kar zadeva držanje beguncev pri sebi, poleg seveda dejstva, da bi EU bolj zaščitila svoje meje, z vojaškimi ladjami, ki bi patruljirale na zunanjih morskih mejah Evrope in z ograjami na teritorialnih mejah Evrope. Torej. EU bi se morala odločiti za to, da postane neka zaprta trdnjava, ki bi močno nadzorovala svoje zunanje meje in pripuščala vase samo izbrane ljudi.

Jutarnji list: STEŽE SE OBRUČ Bavarska protiv Merkel: Zatvaramo granicu!; Mađari: Gotovo je 99 posto ograde prema Hrvatskoj

Jutarnji list: NOVI AKCIJSKI PLAN EUROPSKE UNIJE Albanci, Srbi i Kosovari po hitnom postupku deportiraju se u svoje države



Značke prispevka:

Odgovorite