nedelja, 25.oktober.2015 - 08:42

MINSKA POLJA PROTI BEGUNCEM: Vzdušje proti beguncem v Sloveniji je vse bolj militantno. Ljudje zahtevajo zaprtje meja, saj so naveličani beguncev na svojem teritoriju.

Slovenci so po tednu dni naveličani beguncev.

OZNAČENA MINSKA POLJA NA HRVAŠKO-SLOVENSKI MEJI?

Slovenija namerava na mejo s Hrvaško postaviti tehnične ovire proti beguncem

Znak proti minam v slovenskem in angleškem jeziku

pazi_mine_DK

Slovenija namerava za zaščito slovensko-hrvaške meje uporabiti različna tehnična sredstva.

2 zemeljski mini

2_zemeljski_mini_Wikipedia

Vse več Slovencev se zavzema za zaprtje meja proti beguncem, nekateri pa so še za ostrejše ukrepe.

Tako se je znova oglasil znani slovenski novinar Sebastjan Erlah, bolj znan po izjavi, da bi morala Slovenija vsakega begunca, ki se slovenski meji približa na manj kot 500 metrov, ustreliti, ki se je v svojem novem tvitu spraševal, kako hudo mora biti stanje v zvezi z begunsko krizo, da policija uporabi strelno orožje.

Slovenski novinar Sebastjan Erlah je na Twitterju ponovno pozval slovensko policijo, da razmisli o uporabi strelnega orožja v povezavi z begunsko krizo.

sebastjan_erlah_policija_strelno_orozje_begunci_Twitter

Slovenija se je sicer odločila, da bo na mejo s Slovenijo po potrebi postavila tehnične ovire.

Ker je meja s Hrvaško predolga in znaša celo 670 kilometrov, je Slovenija trenutno v velikih dvomih, kako fizično zavarovati mejo. Tudi če bo postavila ograjo, bo namreč imela težavo, ker bo imela premajhno število policistov, ki bi lahko dodatno varovali ograjeno mejo, zato Slovenija išče alternativne možnosti, s katerimi bi zajezila tok beguncev.

Slovenija torej razmišlja o drugačnih tehničnih ovirah na svoji meji za preprečevanje pritoka beguncev.

Če se gleda vojaško strategijo, so ene od tehničnih ovir za preprečevanje prehoda tudi označena minska polja.

Torej. Država bi postavila ograjo, tik za njo pa postavila minska polja in table, ki označujejo, da je področje minirano.

Če bi Slovenija postavila kaj takšnega, bi bila to ena zelo učinkovitih tehničnih ovir za preprečitev nezakonitih migracij.

A te ovire bi morda bile problematične s stališča varnosti drugih ljudi, sploh pa živali.

Prav tako pa bi označena minska polja lahko koga navedla, da jih aktivira.

Zato so minska polja problematična.

Na dolgi rok Slovenija še vedno lahko uporabi bodečo žico. Slovenska politika je že poizvedovala v drugih državah, kje lahko nabavi bodeče žice oziroma žilet-žice, torej žice, ki jih je že postavila tudi Republika Madžarska.

Naj bi že dobili imena nekaj možnih dobaviteljev, eden naj bi bil iz Poljske.
Skratka. Begunska kriza je prešla na neko novo raven, saj živčnost vse bolj narašča.

Države Balkana, prek katerih poteka begunska pot sicer vse bolj pritiskajo na Evropsko unijo, naj zavaruje mejo med Grčijo in Turčijo, saj krivijo ravno odprto mejo med tema dvema državama kot glavni vir migrantov v Evropo.

Države urgirajo Evropsko unijo, da na tisto področje pošlje vojaške ladje in tako z vojaškimi sredstvi zavaruje zunanjo mejo Evropsko unijo.

Če tega Evropska unija ne bo storila, so države napovedale, da bodo tudi same postavile meje.

To so recimo pred kratkim na srečanju v glavnem mestu Bolgarije Sofija, povedali trije najvišji predstavniki izvršne oblasti treh držav, Bolgarije, Romunije in Srbije.

Očitno je, da Evropa vse bolj izgublja potrpežljivost do beguncev in da je varnostni vidik že začel prevladovati nad humanitarnim vidikom, kar pomeni, da bo begunska pot kmalu ustavljena, ali vsaj otežena, sploh v primeru, da bi Nemčija in Avstrija sami postavili restrikcije za sprejem beguncem.

Številne države so že napovedale, da bodo v primeru, da Nemčija in Avstrija zapreta svoje meje, naredile vse, da se zaščitijo pred valom beguncem, tudi z vojsko, če bo potrebno. Nekatere pa to nameravajo storiti že prej.

Slovenski predsednik Borut Pahor je namreč rekel, da če danes države ne bodo sprejele konkretnega dogovora na mini vrhu EU in balkanskih držav, da bo Slovenija sama sprejela ukrepe, s katerimi bo zaščitila svoje interese in pri tem ne bo čakala na zaprtje s strani Avstrije in Nemčije.

Dossier korupcija: Ali bo Evropska unija poslala vojaške ladje na morsko mejo med Turčijo in Grčijo?

Dossier korupcija: Izjava slovenskega novinarja, da je potrebno postreliti vse begunce, ki se približajo slovenski meji na manj kot 500 metrov, odmeva po Sloveniji.

Dnevnik.hr: Bugarska, Srbija i Rumunjska spremne zatvoriti granice

Primorske novice: Pahor: Mini vrh EU-Balkan odločilen za Slovenijo, sicer bo ukrepala sama



Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Slovenija je povečala pooblastila slovenski vojski v državi

    Slovenska vojska je dobila več pooblastil za obvladovanje begunske krize, predvsem na slovensko-hrvaški meji.

    RTV Slovenija: Vojski več pooblastil, zdaj pozorno spremljanje, kako jih bo uporabila

  2. admin pravi:

    Hudičevo število

     

    666

    Kot zanimivost.

    V Slovenijo je po zadnjih podatkih policije prišlo več kot 66.600 beguncev.

  3. admin pravi:

    Da ne bo pomote glede članka.

    NA Dossier korupcija se zavzemamo, da v kolikor bi Nemčija in Avstrija sprejemali begunce, da se te begunci čim prej transferira skozi Slovenijo.

    Kot smo že napisali v članku Slovenija se glede beguncev vede neprimerno, bi bilo najboljše, da se begunce iz Hrvaške neposredno z vlaki prepelje na severno mejo z Avstrijo.

    To je najboljša rešitev tako za Slovenijo, kot tudi za begunce. Begunci ne bodo rabili čakati, Slovenija pa jih na južni meji več ne bo rabila oskrbovati, kar bo razbremenilo tamkajšnja območja.

    Najboljše bi bilo, če begunci sploh ne bi prestopali na meji s Hrvaško, ampak bi ostali kar v vlakih, ki bi jih nato takoj odpeljali naprej, brez postanka in zatorej brez potrebe po dodatni logistiki na slovenski južni meji. Tako bi se razbremenilo vse. Policiste, prostovoljce, krajane in vse druge, ki morajo sedaj po nepotrebnem skrbeti za begunce zaradi tega, ker Slovenija ni sposobna zmeniti se s Hrvaško glede hitrega transferja beguncev s hrvaškimi vlaki.

    Še toliko boljše bi bilo, če bi begunci tudi na severni meji Slovenije, torej na meji z Avstrijo, šli kar naprej, tako da bi bila Slovenija čista tranzitna država, na katere trdna tla begunci sploh ne bi stopili. Takšen transfer beguncev bi bil po našem mnenju najbolj optimalna varianta seveda pod predpostavko, da bi Nemčija in Avstrija ne imeli zaprtih meja za begunce.

    Dodatno pa smo v primeru zapiranja meja, torej v primeru druge skrajnosti, za to, da se zapre meja med Turčijo in Grčijo. Če se tam zapre dotok beguncev, potem bo usahnila pot beguncev na celotni balkanski poti.

    To bi bila dosti boljša rešitev, kot postavljanje meja med notranjimi državami Evrope.

    Toliko v vednost.

  4. admin pravi:

    REFUGEES, WELCOME TO HELL!

    Begunce po prihodu v Avstrijo pozdravi napis The Hell

    Še ena zanimivost v znamenju satana.

    Novinarji Žurnala so zasledili, da begunce, ko pridejo v Avstrijo, pričaka napis The Hell, to je Pekel.

    Gre za napis na pročelju stavbe, v kateri je nekdaj bil nočni klub The Hell.

    Žurnal: Pot v novi Pekel?
    Žurnal: FOTO: Begunce ob prihodu v Avstrijo pričaka napis The Hell

  5. admin pravi:

    EU bo žrtvovala Grčijo

    Grčija postaja hot spot za begunce na balkanski poti. Beguncem bo oteženo prehajanje iz države v državo.

    Na summitu držav EU-Balkan 2015 na Dunaju je bil dosežen sporazum.

    Po sporazumu bo Grčija postala hot spot.

    Države se bodo obvezale, da v druge države več ne bodo puščale beguncev brez soglasja drugih držav. Oziroma bolje povedano, brez obvestitve drugih držav.

    Na zahodnem Balkanu bodo zrasli centri za begunce, da se prepreči, da bi begunci spali na prostem, saj prihaja zima.

    Sporazum si preberite tukaj.

    Sicer je sporazum le kos papirja. Papir pa prenese vse. Na papirju lahko revež napiše, da je bogat, pa bo v realnosti še vedno reven.

    Zato bo potrebno videti, ali bo sporazum dejansko zaživel.

  6. admin pravi:

    Ključne točke sporazuma z minivrha EU-Balkan 2015 na Dunaju si preberite v spodnjem članku.

    Delo: Bruseljski vrh: 100.000 mest za begunce na Balkanu

  7. admin pravi:

    Če ublažimo članek o tem, da bo EU žrtvovala Grčijo.

    To smo rekli preveč pompozno.

    Dejstvo je, da je Grčija prva v Evropi, ki čuti pritisk prebežnikov, pa še to težavo ima, da prebežniki vanjo prihajajo skozi morje, ki ga je brez uporabe vojaških ladij, katerih se pa EU očitno izogiba uporabiti, težko varovati.

    Torej. Grčija bi bila že itak preplavljena z begunci.

    Je p res, da bo Grčija od 100.000 mest za begunce zagotovila kar polovico, torej 50.000 mest, kar pomeni, da bo nosila največje breme beguncev. S tega stališča bi se lahko razumelo, da se bo Grčijo žrtvovalo kot hotspot, oziroma kot največji hotspot.

    Sicer begunci res gredo skozi trnovo pot v Evropo.

    Praktično gredo skozi pekel (od tod tudi naše besede Welcome to Hell, ki pa je predvsem posledica dejstva, da EU po eni strani spušča vse begunce v prvo državo Grčijo, po drugi strani pa dela vse, da se ti čim počasneje pomikajo proti Nemčiji.

    In ravno to povzroča pekel.

    V najbolj optimalni situaciji bi namreč lahko bila speljana železniška pot beguncev od Grćije vse do Nemčije naenkrat.

    V tem primeru ne bi noben begunec trpel, pa tudi noben policist v tranzitnih državah in drugi ljudje, ki oskrbujejo begunce, tako pa gredo begunski skozi pekel samo zato, ker zahodnoevropske države nočejo povedati, da beguncev ne želijo (jih ne želijo več), tako pa nalagajo tranzitnim državam, da te države te velike mase beguncev zadržujejo pri sebi.

    Rešitvi sta dve.

    Ali zahodnoevropske države priznajo, da nočejo beguncev in zaprejo mejo med Grčiijo in Turčijo, ali pa te države preprosto brez ovir spustijo begunce.

    Ta sredinska pot pa je najslabša in ta sredinska drža EU dela pekel tako beguncem kot vsem državam v tranzitu.

    Če pogledamo nekaj. Srbija in Hrvaška sta pred kratkim sprejela sporazum o usklajeni poti beguncev od Šida v Hrvaško.

    Tu se vidi, kako zadeve lahko lepo funkcionirajo, ko pa pridejo v Slovenijo, pa se begunce pusti čakati in tam doživijo katastrofo.

    Torej. Slovenija upravlja umazano delo za zahodnoevropske države s tem, ko beguncem ne dovoli hitrega tranzita skozi državo.

    To je dejstvo.

    Ko smo govorili o peklu, ker pač v Avstriji ob prihodu vanjo begunce pričaka napis The Hell, bi bilo morda bolj primerno, če bi ta napis bil na hrvaško-slovenski meji.

    Krivec pa je hočeš nočeš Slovenija, ker zadržuje begunce pri sebi, namesto, da jih hitro pošlje proti Avstriji.

    Zaradi tega ne trpijo samo begunci, ampak tudi ljudje, ki so dolžni ukvarjati se z njimi.

    To je neprimerno in nepošteno s strani Republike Slovenije po našem mnenju. Tako do beguncev, kot do ljudi, ki se morajo ukvarjati z njimi.

    Država dela probleme in sama ustvarja situacijo, po kateri je potrebno vložiti po nepotrebnem prevelik trud, dosti večji trud, kot bi ga bilo potrebno vložiti, v kolikor bi Slovenija delovala bolj pametno glede begunske krize.

    Pametno delovanje bi bilo po našem mnenju takšno, da se Slovenija zave, da je breme zanjo preveliko in da zato olajša ali celo opusti popis, ne glede na to, da to ni vse po pravilih.

    Če bi bilo vse po pravilih, večina beguncev sploh ne bi prišla dlje kot do Grčije, oziroma niti v samo Grčijo ne.

    Tako pa imamo države, ki se ne držijo pravil, Slovenija pa se tu gre neko državo, ki bi se želela držati pravil, pa čeprav sama ne slovi ravno kot država, v kateri bi ljudje delovali po pravilih, prej obratno.

    Tu se torej Slovenija vede čudno v škodo tako beguncev kot tudi ljudi, ki jih prisiljuje k temu, da se ukvarjajo z begunci.

Odgovorite