sreda, 13.april.2016 - 07:27

Evropa si beguncev ne želi več in jih dojema kot velik problem. To sporočilo do vseh beguncev, ki si želijo v Evropo, še ni prišlo.

EVROPA JE BEGUNCEM DALA JASNO VEDETI, DA JIH NE ŽELI VEČ.

PRI BEGUNCIH JE PROBLEMATIČNA PREDVSEM NJIHOVA ŠTEVILČNOST IN PRETIRANA OBREMENJENOST Z VERO V BOGA.

Begunci, ki prihajajo v Evropo, so po našem mnenju preveč obremenjeni z religijo in zato popolnoma neprimerni za trajno nastanitev v Evropi. Pretirano verovanje v Boga oziroma potenciranje lastne vere je ena najslabših značilnosti beguncev, zaradi katere jih večina ljudi v pretežno sekularni Evropi ne tolerira več.

Kljub temu, da Evropa daje jasno vedeti, da si beguncev ne želi več, pa tega sporočila Grčija beguncem očitno ni sposobna posredovati. Vlada grškega premierja Aleksisa Ciprasa bi morala beguncem dati bolj jasno vedeti, da jih Evropa ne želi več. Če bi to vedeli, potem ne bi po nepotrebnem upali, da se bo grško-makedonska meja odprla in zato po nepotrebnem vztrajali v Idomeniju.

Aleksis Cipras mora beguncem v Grčiji sporočiti, da je balkanska pot beguncev mrtva.

aleksis_cipras_polaga_roze_na_grob_Wikipedia

Evropska unija je po tem, ko se je Nemčija odločila močno zmanjšati sprejem beguncev, postala zelo zadržana do beguncev.

Balkanska begunska pot se je na meji med Grčijo in Makedonijo hermetično zaprla.

Čeprav begunci vsake toliko časa tudi nasilno želijo predreti grško-makedonsko mejo, jih Makedonci ne spustijo čez.

Posamezne države Evropske unije, predvsem pa države z balkanske begunske poti in dodatno države višjegrajske skupine, Makedoniji dajejo veliko politično podporo za njeno zadrževanje beguncev in si prizadevajo, da bi Makedonija za svoje početje dobila tudi večjo podporo Evropske unije.

V Evropski uniji se je očitno izoblikovalo mnenje, da so begunci po novem nezaželeni.

To sicer ne preseneča.

Problem beguncev je namreč v tem, da izvirajo iz držav, kjer je kultura preveč različna.

Ena zelo slabih stvari pri beguncih je tudi njihova pretirana obremenjenost z vero v Boga, ki za seboj potegne številne negativne stvari. To so recimo prevelik človeški primitivizem, prevelika rodnost, prevelika fanatičnost in zato potencialna radikaliziranost, ki lahko vodi v terorizem, pretirana izbirčnost na podlagi religije itd. Skratka. Negativnih stvari, ki jih s seboj prinašajo religijsko preveč obremenjene skupine ljudi, je izredno veliko.

To so vse stvari, ki jih Evropejci povečini ne marajo.

Evropa gradi svojo družbo na sekularnosti in zato si ne želi, da bi na njenem teritoriju bili prisotni kakšni hudi verski fanatiki.

Pri beguncih predvsem pri tistih muslimanske veroizpovedi pa je povezanost z vero prevelika.

Še fanatiki med evropskimi kristjani so problematični, kaj šele kakšni drugi, ki niso del evropske verske tradicije.

Preprosto se begunci, ki prihajajo v Evropo, ne zavedajo, da Evropa nad njihovim potenciranjem vere ni najbolj navdušena, še več, Evropa se njihove pretirane verske obremenjenosti celo boji.

Evropa je zatorej beguncem dala jasno vedeti, da jih več ne želi, preprosto zato, ker jih je preveč.

Iskreno povedano si Evropa nikoli ni preveč želela beguncev. Edino nekaj držav je izrazilo željo po tem, da bi jih sprejelo, Nemčija, Avstrija in Švedska, ravno zato je tudi prišlo do sprostitve begunskih poti. Države na balkanski begunski poti so namreč prepuščale begunce vse dokler so vedele, da jih je predvsem Nemčija pripravljena sprejeti. Ko tega zagotovila več ni bilo, so begunsko pot zaprle, saj same beguncev niso želele.

Problematično je predvsem dejstvo, da se nekateri begunci še vedno zadržujejo v grškem Idomeniju z upanjem, da se bo balkanska begunska pot vendarle spet odprla, a dejstvo je, da je njihovo upanje jalovo.

Evropske države so namreč še dodatno utrdile stališče, da je z balkansko begunsko potjo konec.

Ta pot je bila nekaj časa aktualna, sedaj pa temu več ni tako.

Zanimivo je, kako ves ta čas nihče v Idomeniju beguncem ni povedal, da Makedonija meje zanje več ne bo odprla in da je to le prva država na poti, ki jih ne mara, enako pa je z vsemi drugimi državami.

Nekdo jih očitno drži v lažnem upanju.

Tu sami del krivde vidimo na grškem premierju Aleksisu Ciprasu, ki očitno beguncem ni pripravljen jasno povedati, da je balkanska pot za begunce zaprta.

On bi moral po našem mnenju beguncem dati bolj jasno do znanja, da jih Evropa povečini ne želi, niti tiste države, ki so jih še pred kratkim sprejemale.

Kljub temu, da je Evropa dala jasno vedeti, da beguncev več ne želi, sploh pa ne na balkanski begunski poti, očitno Grčija tega vseevropskega mnenja beguncem v Grčiji še ni jasno sporočila.

Po našem mnenju je potrebno izvršiti pritisk na Aleksisa Ciprasa, da izvede obveščevalno kampanjo med begunci, da jim sporoči, da so poslej v Evropi nezaželeni.



Značke prispevka:

Odgovorite