torek, 4.december.2018 - 05:05

Umik članka Arbitražni sporazum je mrtev. Hrvaška in Slovenija bi morali spet na pogajanja.

V Sloveniji svoboda govora ni tako samoumevna, kot se morda zdi na prvi pogled, ker je Slovenija pač članica EU. Tudi v EU stanje demokracije ni povsod rožnato.

Odkar smo napisali članek z naslovom »Arbitražni sporazum je mrtev. Hrvaška in Slovenija bi morali spet na pogajanja«, se soočamo s povečanim policijskim nadlegovanjem in poskusi uvedbe postopkov zoper nas.

Zadeve so kulminirale do takšnih razsežnosti, da smo bili večkrat življenjsko ogroženi na cesti v več kot očitno namernih dejanjih s strani neznanih storilcev. To, kar smo nakazali na koncu tega članka, ko smo rekli, citiramo: “Sicer vemo, da bomo s tem komentarjem vzbudili hudo jezo pri Slovencih. Upamo le, da nas ne bo kdo ubil na cesti ali kje drugje, kar se v Sloveniji lahko zelo enostavno zgodi.”, se je na koncu začelo uresničevati.

V članku smo zavzeli stališče, kjer smo se postavili na stran Hrvaške, dodatno pa smo kritizirali Slovenijo in tudi nekatere državne ustanove v Sloveniji, zlasti Slovensko policijo.

Ravno v tem vidimo tudi razlog za to, kar se nam dogaja zadnje čase. Ne smemo pozabiti na dejstvo, da so slovenski policisti izrazito maščevalni in ne prezajo pred ničemer, če koga razglasijo za “državnega sovražnika” ali pa “njihovega” sovražnika. Po našem mnenju niti pred umorom ali namernimi povzročitvami nesreč. Slovenska policija se je namreč izoblikovala v precej specifično strukturo, ki žal preveč spominja na neke mafijske strukture. Preprosto se ti obesijo za vrat in te začnejo nadlegovati in blatiti po dolgem in počez ter izvajati nasilje nad teboj, celo takšno, ki lahko ogrozi tvoje zdravje in celo življenje.

Prejeli smo dobronameren nasvet, da je boljše, da zadeve opustimo, če nočemo imeti nadaljnjih nevšečnosti.

Zato smo se odločili, da članek umaknemo iz javnosti. V Sloveniji svoboda govora namreč ni zagotovljena. V Sloveniji se tiste, ki imajo drugačno mnenje od zaželenega, začne napadati in tudi življenjsko ogrožati in to celo s strani državnih inštitucij.

Slovenija očitno ni zrela demokracija.

Nam preprosto ni do tega, da bi zaradi enega članka imeli takšne probleme, kot jih imamo, še posebej, ker opažamo, da Hrvaška glede tega vprašanja sploh noče zavzeti ali podati nobenega stališča več in se izogiba odpirati to tematiko v hrvaški javnosti. Očitno je ta tematika postala neka tabu tema tudi na Hrvaškem.

V takšnih razmerah se pa sami sploh več ne mislimo izpostavljati in to nekemu takšnemu terorju in sovražnosti, kot smo ga deležni trenutno znotraj Slovenije s strani »zavednih« Slovencev.

Gospod Pahor bi po angleško rekel So what. Sami pa vsaj v tem primeru pravimo No way.

Čeprav se bojimo, da se niti z umikom omenjenega članka ne bomo (več) rešili nadlegovanja.

Sistem delovanja v Sloveniji je namreč brutalen, pa čeprav se na prvi pogled to ne zdi, sploh ne kakšnim zunanjim opazovalcem, ki ne poznajo »zakulisnih igric«, ki se odvijajo v tej državi.



Značke prispevka:

Odgovorite