torek, 21.april.2020 - 22:22

V Sloveniji prihaja do zlorabe koronavirusne krize za izvajanje izrednih razmer

Koronavirusna kriza je pokazala številne slabosti nekaterih sistemov v državi.

Janez Janša bi moral sneti svojo korona-krono z glave. Podaljševanje nekaterih nepotrebnih izrednih ukrepov je namreč preseglo vse meje vzdržnega. 

Fotomontaža: Dossier korupcija 

V času epidemije koronavirusa so vse države sprejele ukrepe, tako tudi Slovenija.

Ko je bila nevarnost večja, so bili ti ukrepi percepirani kot dobri, dasiravno sami nikoli nismo podpirali ukrepa omejevanja gibanja med občinami in še nekaterih drugih nepotrebnih represivnih ukrepov.

Podpirali smo zgolj ukrepe, kjer so možnosti za prenos virusa največje.

V Sloveniji se je žal zgodilo nekaj skrajno nenormalnega.

Slovenija sama po sebi ni imela veliko primerov koronavirusnih okužb in smrti.

Je pa dejstvo, da so koronavirus v Slovenijo v največji meri prinesli zdravniki, ki so bili na smučanju v Italiji in Avstriji, pa še kakšni drugi ljudje.

Pri zdravnikih je problem, da so virus prinesli v sredine, kjer so ljudje bolj ranljivi, to so bolnišnice in pa domovi za starejše občane.

Država, kljub temu, da so bile smrti najpogostejše v domovih za starejše občane, le tem ni dajala vse potrebne zaščite, ker so vse maske in zaščitno opremo prevzemale bolnišnice, čeprav so nekatere imele veliko manjšo pojavnost virusa pri sebi.

Določen segment časa se je torej prednost pri dobavi zaščitne opreme nepravično dajala ustanovam, ki so bile manj obremenjene z novim koronavirusom.

Država je najverjetneje kriva za marsikakšno smrt in okužbo predvsem v domovih za starejše občane, zato ker je raje poskrbela za snobovske zdravnike, kot pa da bi poskrbela za po njihovem mnenju očitno nebodijihtreba domove za starejše občane.

Ptujski primer lepo kaže, kako so zdravniki v Sloveniji problematični, ko nočejo prevzeti oziroma problematizirajo prevzem 40 okuženih s koronavirusom iz enega od domov za starejše občane v njihovo bolnišnico. Zaradi upora zdravstvenih delavcev, ki nočejo sprejeti okuženih iz ljutomerskega doma za starejše občane, ki kažejo blažje simptome bolezni, je ministrstvo na koncu popustilo in bo našlo druge rešitve.

Slovenski zdravstveni minister Gantar je sicer zelo razočaran nad dejstvom, da ptujski zdravniki niso pripravljeni pomagati bolnikom, okuženim z novim koronavirusom.

Za Slovenijo je znano, da zdravstveni delavci prejemajo le velike plače, delajo pa bolj malo oziroma zavračajo nekatere bolnike in jim ne ponujajo prave zdravstvene oskrbe.

Na Dossier korupcija smo o slovenskem zdravstvu sicer napisali zelo kritičen članek v angleščini:

Dossier korupcija: Slovenian doctors are murderers

To pomeni, da so tako država kot izrazito snobovski in pokvarjeni zdravniki zavestno sprejeli odločitev, da so starejši pogrešljivi in zato nimajo prednosti pri zaščiti pred koronavirusom, oziroma niti nimajo pravice do zdravljenja v nekaterih bolnišnicah, ker jih zdravniki enostavno nočejo sprejeti.

In kaj se je zgodilo zaradi slabe skrbi za domove za starejše občane?

Ljudje so umirali po domovih za starejše občane zaradi tega, ker oblast ni dobro poskrbela zanje, obenem je pa oblast ravno njihove smrti zlorabljala za ustvarjanje atmosfere strahu, s katerimi bi upravičila prekomerne ukrepe za preprečevanje okužb z novim koronavirusom (Sars-CoV-2).

Predvsem imamo v mislih ukrep omejevanja gibanja med občinami in pa ukrep omejevanja ukvarjanja z nekaterimi individualnimi športnimi dejavnostmi tipa kolesarjenje.

Sedaj so nekatere dejavnosti omiljene, ampak najbolj problematičen ukrep omejevanja gibanja med občinami je pa ostal, pa je ta najbolj problematičen.

Imamo občutek, da država zlorablja smrti v domovih za starejše občine, da bi lahko izvajala ostre ukrepe, skoraj izredne razmere, saj očitno ne zna delovati drugače kot le v izrednih ratmerah.

V tem članku ne mislimo govoriti o ukrepih za blažitev posledic koronakrize, lahko pa povemo zgolj to, da so po našem mnenju v veliki meri nepošteni, nekateri dobijo ogromno, nekateri pa nič ali drobtinice. To spominja na krdela zveri, kjer vlada hierarihija, kjer se nekatere zveri nažrejo, drugi dobijo pa drobtinice in slabše dele plena.

Preprosto se država hvali, kako je določenim ljudem pomagala, spet druge je skoraj čisto izpustila, da ne govorimo o tem, da bodo nekateri prejeli nenormalno visoke zneske, kar je za tiste, ki ne bodo dobili skoraj nič, pa so v bolj nezavidljivem položaju, čisto pokvarjeno.

Lahko rečemo, da je Slovenija zelo nepoštena.

Ukrepi za blaženje posledic zgolj dajejo videz poštenosti in videz zajema vseh ljudi, ampak podrobnejši pregled pa pokaže, kako zelo nepoštena je delitev, ki jo je sprejela oblast Janeza Janše. Nekateri bodo še obogateli, nekateri bodo pa skoraj čisto izpuščeni, kot da bi bili drugorazredni državljani.

Nabave zaščitne opreme so pa zgodba zase, ki je pokazala, da so nekateri koronakrizo zlorabili za vojno dobičkarstvo. To je znana slovenska folklora. V izrednih razmerah nekateri pač mislijo, da je dovoljeno vse, in to s pridom zlorabljajo.

Če strnemo. Čeprav je na začetku kazalo, da oblast morda želi pomagati pri koronakrizi, se je hitro pokazala velika mera nepoštenja, nesposobnosti, nečloveškosti in deljenja državljanov na bolj in manj vredne.

Najbolj problematično pa je, da se koronakriza zlorablja za uvajanje izrednih razmer, kjer izgleda kot da nekateri želijo narediti vse, da čim dlje ohranijo izredne razmere, pa ne nujno ali prvenstveno zato, ker bi želeli preprečiti nove okužbe, ampak predvsem zato, ker ne znajo vladati brez izrednih razmer.

Nekateri pa v izrednih razmerah vidijo tudi računico, ker čim dlje trajajo izredne razmere, tem več dodatkov bodo prejeli k njihovim plačam. Spet bodo najbolj profitirali slovenski zdravniki, ki so že itak močno preplačani, in še nekateri drugi poklici.

V Sloveniji se vedno vse obrne na nepoštenje, ker je Slovenija izrazito nepoštena in nepravna država.



Značke prispevka: ,

Odgovorite