sreda, 1.september.2010 - 14:45

Izključitev primitivne skupine iz razprave o družinskem zakoniku je pametna poteza

Namesto, da se ukvarjajo z družinskim zakonikom, bi se morale nekatere primitivne, pretežno ruralne skupine raje posvetiti svojim vsakdanjim opravilom. Počnejo naj torej tisto, kar znajo.

V Sloveniji je znano, da obstaja del skrajno primitivne populacije, na katero ima vpliv nazadnjaška katoliška cerkev, ki čedalje bolj kaže vse elemente fašističnega delovanja, zaradi česar bi morala Slovenija začeti razmišljati o večjih omejitvah vpliva katoliške cerkve na slovensko državo in preučiti primernost sporazuma Slovenije s Svetim sedežem.

Primitivno populacijo v Sloveniji predstavlja predvsem stranka Nova Slovenija, ki v Slovenijo želi vnesti katoliški fundamentalizem in še nekatere druge procerkvene organizacije tipa Civilna družba Za družino in pravice otrok.

Omenjena civilna družba je znana po skrajno žaljivem nastopanju pri obravnavi družinskega zakonika, ki je pod nivojem najnižjih demokratičnih standardov, zato je čisto prav, da takšni skupini poslanci niso dali možnosti sodelovanja v razpravi. S tem so Državnemu zboru prihranili sramoto, ki bi jo sodelovanje tako nazadnjške skupine prineslo le temu.

To, da ima skupina 60.000 podpisnikov podpore proti novemu družinskemu zakoniku, je žalostno za Slovenijo in kaže na še vedno visoko stopnjo primitivizma v tej državi, zaradi česar te države še ni mogoče uvrščati med najbolj razvite evropske države.

Očitno pa so se k verbalni agresiji zatekli tudi predstavniki katoliške cerkve, recimo Tadej Strehovec. Tadej Strehovec je človek, ki bi ga sami po izgledu sodeč, če ne bi vedeli, da je proti družinskemu zakoniku, takoj uvrstili v skupino podpornikov homoseksualcev. Upali bi si trditi, da je njegov odpor do homoseksualnosti morebiti povezan s tem, da ga je morda kdo v mladosti povezoval z določenimi skupinami zaradi njegovega izgleda, zaradi česar to ta sedaj želi zatreti z izrazito homofobijo. Podobno kot v primeru SDS-ovega poslanca, ki je prav tako znan po homofobiji. Izrazita homofobija je ponavadi znak prikrite homoseksualnosti ali pa želje po tem, da nekdo zanika, da je homoseksualec, če to dejansko je ali ni, in tako potlači svoja prikrita nagnjenja. Iz določenih novih podatkov, do katerih so se dokopali nekateri raziskovalni novinarji, pa je znano, da je v duhovniških vrstah veliko homoseksualnih duhovnikov, celo v Vatikanu, ki vodijo maše, obenem pa vodijo skrivno homoseksualno življenje. Homofobija je torej v veliko primerih lahko krinka za lastno homoseksualnost.

Ravno zato sami Strehovca ne bi jemali kot kredibilno osebo pri razpravi o družinskem zakoniku, ker se nam zdi premalo objektiven, sicer pa že zato ne, ker so duhovniki v svojem bistvu precej podobni homoseksualcem, kar zadeva »nezmožnost« naravnega oblikovanja družine z otroci, zato je malo smešno, da o družini pridigajo ljudje, ki so se obvezali, da ne bodo ustvarili družine.

No, Tadej Strehovec je pokazal nekredibilnost s tem, ko je rekel, da se ustvarja z družinskim zakonikom nova nestrpnost, nestrpnost do matičarjev in učiteljev, ki bi delovali proti svoji vesti. V tej izjavi tega homofobnega slovenskega klerika smo sami našli celo elemente fašiszma. In sicer. Matičarji bi torej delovali proti svoji vesti, če bi morali poročati istospolne pare, kar kaže na dejstvo, da Strehovec poudarja, da morajo imeti matičarji pravico do nestrpnosti in diskriminacije, pri učiteljih pa gre verjetno za problem učiteljev, da poučujejo otroke iz istospolnih družinskih zvez. Torej po njegovem bi morali učitelji imeti pravico zavrniti šolanje otrok iz istospolnih zvez, ali je morda mislil na verouške učitelje, ni znano, je pa očitno, da je Strehovec podal fašitične opazke. Ta klerik se očitno ne zaveda, da je bistvo delovanja javnih uslužbencev nediskriminacija, torej obravnava vseh na enak način, ne glede na osebne okoliščine, tudi recimo sodnik se mora odločati v skladu z zakonom in pravico in ne nujno v skladu s svojimi prepričanji. Strehovec je s svojo izjavo pokazal, da je njegova miselnost zelo fašistična. Njegova kredibilnost je zato po našem mnenju nikakršna.

Sramotno je, da ima neka država, ki želi postati moderna, tako primitivno populacijo, ki se na lestvici razvitosti ni pomaknila kaj veliko več od prvotnih praskupnosti ljudi.

Tašni ljudje so zaviralo razvoja in bi jih bilo potrebno omejiti, sploh njihov vpliv, v kolikor bi Slovenija želela postati razvita država.

Z zadnjim nastopom homofobnega klerika Strehovca pa je postal očiten močno škodljiv vpliv slovenske katoliške cerkve na slovensko družbo.

Skrajno žalostno pa je, da tako nedemokratični ljudje, kot je primitivna skupina članov NSI in omenjene civilne iniciative, govorijo o pomanjkanju demokracije v Sloveniji. Takšna demokracija kot jo želijo oni, bi vodila v tretji rajh. Tudi v ZR Nemčiji, ki predstavlja sinonim za demokratično družbo, imajo zelo odklonilen odnos do recimo pronacističnih skupin in nihče ne nasprotuje omejitvam za te skupine.

NSI pa se lahko zamisli nad seboj, saj je nosilka nekega novega neonacizma v Sloveniji. Takšni ljudje so sramota za slovensko demokracijo, ne pa omejitev teh ljudi, kot želijo prikazati.

Pa še nekaj. Menimo, da je veliko večji odpor primitivnih skupin do nove opredelitve družine kot je neka velika želja istospolno usmerjenih osebkov za ustvaritev popolne družine. To pa menimo zato, ker že pri heteroseksualnih osebkih ustvaranje družine ni več glavna stvar in je veliko razvez, ter manj tradicionalnih družin. Pri družinskem zakoniku gre za nek princip in pravico vseh do enake obravnave in to je edino prav. Ne more ena primitivna, pretežno ruralna populacija, ne glede na to, kako je številčna, krojiti in narekovati življenja vsem. To ni pošteno. Ti ljudje naj lepo živijo svoje življenje, kidajo gnoj, hranijo svojo živino in uživajo v svojih njivah, na katerih naj se igra tudi ducat otrok, ki so jih naklepali, druge pa bi morali pustiti pri miru.

Slovenija moratežiti k liberalni in moderni družbi. V ta namen pa je potrebno zatreti vpliv primitivnih skupin.

Upamo, da bodo takšne skupine, kot je NSI ali omenjena civilna iniciativa, v prihodnosti postale ena žalostna in sramotna preteklost, čeprav nas kar skrbi, saj se primitivizem v Sloveniji povečuje, sploh z vse večjim vplivom nazadnjaške slovenske katoliške cerkve na slovensko državo, ki se mora po našem mnenju nemudoma zmanjšati. Slovenski katoliški cerkvi je potrebno bolj zategniti povodec, saj se je kot razjarjeni rotweiler preveč razpustila in postala nevarna za državo, kot vsem znani bulmastifi, ki so do smrti pogrizli svojega lastnika v znani zgodbi.

Upamo, da se ne bodo uresničile napovedi nekega človeka, ki smo ga slišali v enem poletnem lokalu, ki je bil mimogrede podoben Martinu Strelu, ki je govoril, da bo čez dve leti v parlament ponovno vstopila NSI, da bo levica zelo oslabljena, da bo stranka zares izpadla iz parlamenta in propadla in da se bo samo v primeru nadaljevanja krize zamenjala nova desna oblast.

Upamo, da Slovenija ne bo spet zdrsnila v nazadnjaštvo. S ponovnim vstopom NSI v parlament se bo to zagotovo zgodilo, sploh pa s sodelovanjem le te v kakšni prihodnji vladi.

Sami se čudimo, kako teh primitivnih ljudi ni sram, da počnejo to, kar počnejo. Njihovo obnašanje je nečloveško in necivilizacijsko. Takšno obnašanje je pripeljalo do totalitarizmov tipa nacizem, fašizem ali cerkvena inkvizicija ali pa komunizem (v določenem delu).

Žalostno je, da nekateri svoj politični kredo gradijo na fašističnih idejah. V tem so zelo podobni Adolfu Hitlerju ali Heinrichu Himmlerju.

RTV Slovenija: Družinski zakonik: seja spet do preklica prekinjena



Značke prispevka: , ,

Odgovorite