četrtek, 4.november.2010 - 22:14

Tudi Pošta Slovenije sodeluje v Tednu Rdečega križa

Če smo še pred slabim tednom dni napisali kritičen članek, kjer smo izrazili nezadovoljstvo, da ponekod na poštah Slovenije nimajo prednatisnjenih položnic za prostovoljne prispevke za Rdeči Križ Slovenije in da imajo zgolj prispevke za Karitas, pa smo bili tokrat zadovoljni, da so v poslovalnicah Pošte Slovenija primerno in vidno označili s plakati, da je od 1.-7. novembra teden solidarnosti, teden Rdečega križa. To je teden, ko morajo vsi kupci znamk obvezno doplačati še 0,13 evra na znamko, ki gredo za humanitarno pomoč.

Plakat Tedna Rdečega križa

 

Nekaj besed o Tednu Rdečega križa.

Nekaj besed ob stoletnici smrti ustanovitelja Rdečega križa.

Direktor Rdečega križa je sicer povedal, da se mnogi želijo izogniti poštnim storitvam v tem tednu, da ne bi plačali humanitarnega dodatka. To se mu ne zdi prav, zato želi spodbuditi ljudi k pisanju pisem. Ljudem svetuje naslednje. Citiramo:

In še droben namig: od 1. do 7. novembra naredite tri dobra dela

– prvič: napišite kratko prijazno pismo skoraj pozabljenemu prijatelju. Vesel ga bo, čeravno ne bo vedel, da ga je dobil zaradi znamkice (letos jo, ob 100-letnici smrti, namenjamo Henryju Dunantu, ustanovitelju Rdečega križa, velikemu humanistu in človekoljubu) majhne vrednosti, a pomembne sporočilnosti: slovenska družba je solidarna družba.

In drugič dve dobri deli: z nakupom znamkice in doplačilne vozovnice boste obogatili Sklad solidarnosti RKS in ob tem morda le imeli majhno dobro zadoščenje, da ste, kot ugotavlja slovenski pregovor “Zrno na zrno pogača”, pomagali! Zbrana vsota bo znova dokaz, da je za številne sopotnike, ki so se znašli v nezavidljivem položaju, pomoč od majhnih znamkic in doplačilnih vozovnic prišla zelo prav.Značke prispevka:

Odgovorite