ponedeljek, 15.november.2010 - 02:14

Sindikaliste TEŠ bi morali v primeru stavke zaradi zamenjave Rotnika močno kaznovati

Delavci v TEŠ-u bi po našem mnenju v primeru stavke v podporo Urošu Rotniku, izvedli nezakonito dejanje, zaradi katerega bi jih bilo potrebno tudi kaznovati, organizatorje tovrstne stavke tudi z odpovedjo delovnega razmerja. Zelo nam je žal, da se je Pahor šel pogajati s takšnimi ljudmi.

 

Stavka je legitimno sredstvo delavca v primeru, da ta zahteva določene svoje pravice, vendar to ne pomeni, da se lahko stavka zaradi česarkoli.

To, kar so želeli uprizoriti delavci Termoelektrarne Šoštanj, v kateri se je izvršila zamenjava vodstva, po našem mnenju več ni legitimna stavka, temveč politično in nezakonito delovanje.

V primeru, da bi delavci res začeli stavkati zaradi zamenjave Uroša Rotnika, bi bilo potrebno uvesti rigorozne postopke zoper organizatorje takšne stavke, prenehanje delovnega razmerja in odškodninska tožba zaradi povzročene gospodarske škode. Očitno se delavci TEŠ-a ne zavedajo, da nismo več v socialističnem samoupravljanju in da delavci nimajo pravice izbirati vodstva, nenazadnje tudi v socializmu tega ni bilo.

Da so grožnje s stavko resnično politične in neutemeljene, dokazuje tudi dejstvo, ki se okoli TEŠ-a dogaja ravnokar. Stranko Zares se želi obtožiti, da je zamenjala vodstvo zato, ker Ultra, ki jo vedno povezujejo z Gregorjem Golobičem (nam je že bedno, da se Ultra vedno pojavlja kot priročen izgovor, ko se govori o Golobiču, to je zelo pokvarjeno do Golobiča in do podjetja Ultra, povsod se krivi Golobiča, kot da bi bil največji negativec v državi, to nas zelo spominja na dogajanje v zvezi z afero bulmastifi, kjer je bila pa na udaru LDS), naj ne bi prejela določenih poslov in naj bi bil zaradi jeze Zaresa zato zamenjan Uroš Rotnik.

Takšno utemeljevanje zadev so za nas, tako kot je rekel tudi Janez Kopač, grobe insinuacije.

Sami smo bili razočarani nad dejstvom, da je premier Pahor šel v TEŠ mirit delavce.

Znana je doktrina zahodnih sil do teroristov. In sicer. S teroristi se ne pogaja.

TEŠ-evi delavci niso teroristi, vendar pa so njihove grožnje s stavko neutemeljene in s takšnimi ljudmi pogajanj ne bi smelo biti.

Energetski posli so eni najbolj donosnih v državi, zato ne preseneča, da so interesi zelo veliki, da se pa v te interese vključujejo tudi sindikati in to neutemeljeno, je pa neprimerno.

Sami v konkretni zgodbi damo prav Gregorju Golobiču, v primeru, da bi v TEŠ-u res prišlo do stavke, pa menimo, da bi zaradi neutemeljenosti stavke obstajali vsi zakonski pogoji za ukrepe zoper delavce TEŠ-a, sploh organizatorje več kot evidentno politične stavke.

Vse stavke delavcev niso utemeljene. Neutemeljene stavke, sploh politično motivirane stavke bi bilo potrebno močno sankcionirati, sploh v državnih podjetjih.

Delavcev v vseh primerih ni moč gledati kot na žrtve, v primeru TEŠ-a je delovanje delavcev zelo negativno in neprimerno.

Nekaj člankov:

RTV Slovenija: Golobič: Zavajajo in skrivajo napake pri projektu TEŠ 6

RTV Slovenija: Kopač glede Ultre: To je podla insinuacija

Delo: Odstavitev Rotnika razburila delavce

Delo: Delavci grozijo z odklopom elektrike

Dnevnik: Premier Borut Pahor je na sestanek povabil predstavnike sindikata v Termoelektrarni Šoštanj

Dossier korupcija: Na pragu še ena mednarodna korupcijska afera: Ali je povezana s HSE in TEŠ in vplivneži iz SDS?



Značke prispevka:

Odgovorite