ponedeljek, 13.december.2010 - 17:45

Dvorana v Drgančevju je bedarija, Bajnof je poleg velodroma boljša varianta

Franci Kek, ki se v Wikipediji opisuje tudi kot košarkar, vztraja pri svojem slabem predlogu, da bi bila športna dvorana v Novem mestu zgrajena na območju Drgančevja. Ta njegov predlog je slab in očitno tudi precej subjektiven, napadi na LDS pa nakazujejo tudi na elemente zdraharstva. Sami smo popolnoma razočarani nad tem poslancem državnega zbora in organizatorjem Rock Otočca, ki s svojim predlogom misli uničiti še praktično edini strnjen zeleni del Novega mesta zavoljo koristi peščice ljudi.

Novomeški Zares, ki v Novem mestu nastopa v opoziciji skupaj s stranko SDS, se zavzema za izgradnjo športne dvorane v Drgančevju. Ta ideja ni primerna. O tem smo že pisali tukaj in smo totalno razočarani nad Zaresom, ki je podal popolnoma beden predlog.

Naj pa povemo naslednje. Bajnof bi bila poleg velodroma v Češči vasi najboljša lokacija. Kakor vemo, je pomoč pri financiranju v primeru izbire Bajnofa ponudilo celo šolsko ministrstvo.

Zakaj vztrajati pri Drgančevju, če sta velodrom in Bajnof boljši varianti?

Zakaj Franci Kek tako zelo navija za Drgančevje, kaj ga tako vleče tam in kaj ga tako moti v Bajnofu ali v Češči vasi?

Kek je znal samo napasti veledromsko rešitev, ni pa znal povedati, zakaj bi bilo Drgančevje bolj primerno.

Kot smo pa že rekli, Bajnof je super lokacija. Če bi se ministrstvo za šolstvo zavzelo za to lokacijo, pa bi bilo vse skupaj še boljše in tudi dolgoročno bolj primerno, saj bi zagotavljajo večji izkoristek objekta.

No, tudi LDS-ov predlog o Portovalu ni slab, saj je tam že neke vrste športni center, ki bi se tako samo še nadgradil.

Sami pa menimo, da bi bilo dobro, da se o vsem ponovno vpraša tudi Jožeta Colariča, ki je sicer rekel, da bo podjetje Krka sofinanciralo katerokoli rešitev. Mnenja, da bi lahko podal tudi sam kakšno mnenje, že zato, ker je Drgančevje blizu podjetja Krka in bi lahko Krka ocenila prednosti in slabosti lokacije Drgančevje z vidika prometne vzdržnosti. Torej. Jožeta Colariča oziroma podjetje Krka bi bilo potrebno tudi povprašati o tem, kljub temu, da se na žalost podjetje Krka ne more pohvaliti s kakšnim posebnim čutom za infrastrukturo. Če pogledamo samo Lešnico in ceste ob gradu Otočec in golf igrišču Otočec (to so vse dovozne ceste do Krkinih objektov, ki jih ima ta bodisi v lasti, bodisi v upravljanju), pa tudi avtobusno postajo v Novem mestu, katero so “čistili” vodilni v Krki in bi si človek predstavljal, da bo po tej čistilni akciji tudi kaj narejenega in bo Krka prispevala za obnovo avtobusne postaje, pa ni bilo nič, se ve, koliko je ura. Ampak vseeno bi bilo dobro povprašati za mnenje tudi Jožeta Colariča, ki bi lahko tehtno premislil vsaj o tistem, kar gleda pred lastnim nosom svojega podjetja.

Res bi bilo dobro povprašati še koga. Zares je pač podal svoje mnenje, ki je po našem mnenju neprimerno in zgolj zasleduje mnenje košarkarjev iz Novega mesta, ki pa mislijo le na lastno korist, neozirajoč se na mnenja drugih. Naj poda svoje mnenje še kdo drug.  

Kek pa naj poda kakšno bolj resno mnenje. Njegova obrazložitev je nikakršna. Če je že tako vneto govoril o argumentih proti Bajnofu in velodromu v Češči vasi (oziroma na lokaciji Podbreznik – gre za novo urbano naselje – kompleks zgradb, poleg je tudi velodrom), naj poda še kakšne argumente za Drgančevje, pa tudi slabosti Drgančevja. Edino kar govori, je to, da bi v Drgančevju šlo za samostojen športni center, ki bi bil v dobrobit vseh športnikov za športe z žogo, ker bi bili pač sami, brez kolesarjev (v Češči vasi oziroma Podbrezniku) ali brez šolarjev (na Bajnofu). To je čisto egoističen pogled na stvari, ki ga od organizatorja Rock Otočca nismo pričakovali. Dodatno pa. Takšen samostojni športni objekt je lahko tudi kje drugje in ne nujno v Drgančevju.

Svoje mnenje pa naj vsekakor povejo tudi kakšni dobri urbanisti, poudarek na besedi dobri, ne pa kakšni, ki bi svojo “strokovnost” enostavno prodali zavoljo politike, ki naj ocenijo tudi infrastrukturne zmožnosti področja Drgančevje, ki so po našem mnenju slabe. Takšen objekt po našem mnenju namreč ne sodi v Drgančevje.

Upamo, da ne bodo zaradi lastnih koristi nekateri uničili celoten zeleni predel tistega dela Novega mesta.

Na koncu še to. Zelo neprimerno je, da Zares napada LDS, češ kako je na strani župana, prej ga je pa kritiziral. Očitno želijo v novomeškem Zaresu ustvariti nek razkol v LDS-u, kar je napak početje. To, da je LDS v Novem mestu v koaliciji, je dobra stvar. Biti nenehno v funkciji dežurnega kritika je tudi brez veze. Namesto, da napadajo LDS, ker je v koaliciji, bi se lahko v Zaresu zamislili, zakaj sami niso premogli toliko zmernosti in dobre volje, da se odpovejo opozicijski vlogi skupaj z novomeškim SDS-om. V volilni kampanji je pa itak znano, da so kritike močne, samo to ne pomeni, da po volitvah ne bi smelo biti sodelovanja. Zdrahe nikoli niso bile produktivne.

Dolenjski list: Zares za dvorano v Drgančevju



Značke prispevka:

Odgovorite