sobota, 18.december.2010 - 02:26

Zakaj novomeški CGP ne uredi ceste v okolici Romov pri GTC-ju Škocjan v Dobruški vasi?

CGP bi moral popraviti sramoto, ki si jo dela pri nadvozu nad avtocesto v Dobruški vasi

Na Dossier korupcija smo napisali članek, v katerem smo skritizirali dejstvo, da občina Škocjan ni poskrbela za dokončanje ceste Štrit Dobruška vas. Cesta (vzporedna cesta z avtocesto, ki je tudi oskrbovalna cesta za avtocesto) je sicer narejena (sicer je precej ozka, čeprav bi lahko bila širša – je bilo dovolj prostora za širšo izvedbo, a ta bi bila seveda dražja), vendar na obeh koncih manjka asfalt.

Tako na delu do Štrita, kjer je neasfaltiran precejšnji del ceste, kot na delu pri Romih pri avtocestnem priključku Dobruška vas (pri nadvozu).

Konec asfalta na cesti na vzhodnem delu (pri Štritu)


Konec asfalta na cesti pri Dobruški vasi

V zvezi s člankom smo dobili nekaj novih informacij. In sicer. Zemljišče na delu ceste pri Dobruški vasi naj bi bilo v lasti novomeškega podjetja CGP (oziroma njegove hčerinske družbe).

Podjetje CGP se nahaja tudi v škocjanskem gospodarsko-tehnološkem centru v Dobruški vasi

Če podamo komentar bralke na naš prejšnji članek o nedokončanju ceste Štrit – Dobruška vas:

veronika deseniška:

17.12.2010 ob 13:40

Ja, vprašajte lastnika zemljišča (to je CGP), kjer poteka ta del ceste, ki ni želel zadeve urediti, da je lahko Zupet kasiral negativne pike. Vse kar je CGP naredil je bilo proti sprejetim prostorskim dokumentom občine in dolguje tudi plačilo komunalnega prispevka. Ampak enim je pri nas več dopuščeno. In ti so podprli novega župana Kaplerja, da bi z nekom s podobno mentaliteto ropali občinski proračun, občino izsesali in jo potem naredili odvisno. Zupet je bil z njimi od vsega začetka na bojni nogi zato, ker ni hotel, da bi potopili občino z dodatnimi deli pri izgradnji šole. Organiziral je notranji nadzor del, da se ni kradlo in ta nadzor je bil volunterski.

Prav žalostno je, da neko mogočno podjetje, kot je novomeški CGP, pusti ravno na svojem zemljišču ali pri svojem zemljišču čisto klavrno podobo s tem, ko ne dokonča ceste na omenjenem delu.

Del ceste Štrit – Dobruška vas pri Romih in pri podjetju CGP (ptičja perspektiva) – kliknite na sliko za povečavo

Kakšna je to cesta, ki je neasfaltirana na obeh koncih? Gre res za pravo “mojstrovino”. S tem se CGP ne more ravno pohvaliti. Pustimo del pri Štritu, tam manjka asfalt res na velikem delu ceste in je “krivda” verjetno na strani občine, vendar na delu v Dobruški vasi pa tega opravičila CGP nima, sploh pa če je lastnik. Kar je pa najbolj žalostno. Povsod po Dolenjski CGP gradi hiše, objekte, ceste, na svojem zemljišču pa ne naredi asfalta in pušča zadeve neurejene. Še posebej neprimerno je, ker so tam Romi. Kot da nekdo zaradi tega ne bi dal asfalta na tisti del. To je podcenjevanje ljudi po našem mnenju. Če je nekdo že totalno deprivilegiran, pa naj še asfalta nima. Prosimo, to je sramotno.



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. veronika deseniška pravi:

    Mislim, da je absurdno tole vaše ukvarjanje z občino Škocjan. Sploh pa je delal in financiral to cesto DARS, in sicer za oskrbo AC in za dostop do kmetijskih zemljišč, ki jih je onemogočila izgradnja AC. Mislim, da se je dostopna pot na kmetijska zemljišča s tem bisveno prerangirala. In kdorkoli le malce pozna občinske finance, mu je jasno, da so sredstva omejena, prednost pa so imeli v času Zupeta projekti, ki so se sofinancirali iz EU, občina Škocjan pa je morala z veliko odgovornostjo zagotavljati sredstva za svojo soudeležbo pri njih. Tega, kar je bilo narejeno v zahodnem delu občine z izgradnjo ceste v Zagrad, Velike Poljane, Klenovik, se pa vsi spretno izogibajo in ignorirajo. Zupet je tudi še zagotovil pridobitev sredstev za obnove vodovov po občini v višini skoraj 1 mio €, kar bo moral Kapler še izvajati, zato bo vsaj zdaj na začetku težko uresničil želje svojih podpornikov, saj so prihranjena občinska sredstva v višini ca 400.000 € namenjena soudeležbi občine pri teh obnovah in niso bila porabljena za kupovanje volivcev s strani Zupeta, niti za nakup božično novoletne bleščave, za katero zdaj Kapler zapravlja občinski denar.

Odgovorite