sobota, 15.januar.2011 - 05:36

Je Gregor Golobič postal najšibkejši člen vladne koalicije?

Ali se stranka Zares pripravlja na uničenje vladne koalicije?

V Sloveniji prihaja do zelo zanimivega dogajanja. Ne vemo, kako, ampak očitno je stranki SDS uspelo prebiti oklep stranke Zares in jo privabiti k sebi.

O tem priča več dogodkov.

In sicer. Vse pogostejši pogovori Janeza Janše z Matejem Lahovnikom. Stranka SDS čedalje bolj v svoje vrste vleče “prilagodljivega” Mateja Lahovnika, ki rad vstopa v stranke, ki se jim obeta največ perspektive za oblast.

SDS snubi Mateja Lahovnika, ta snubitvam vse bolj podlega

Matej Lahovnik je, kot je znano, eden glavnih ustanoviteljev stranke Zares in ima precejšnji vpliv na posamezne člane stranke tudi po izstopu iz stranke, vpliv nanj pomeni tudi vpliv na tiste, na katere ima vpliv Lahovnik.

S stranko SDS začenja vse bolj koketirati tudi Gregor Golobič, ki je jasno povedal, da utegne sodelovati z Janezom Janšo. Še več, podprl bo celo njegovo idejo o korenitih spremembah ustave.

Gregor Golobič tudi javno oznanja, da utegne podpreti Janeza Janšo.

Pomembno je pa še nekaj.

V Novem mestu sta stranki SDS in Zares na istem političnem bregu – v opoziciji. Ta podatek ni tako zanemarljiv. Iz Novega mesta namreč izvirata tako Franci Kek, poslanec Zaresa in vplivni novomeški politik, ki se rad pohvali, da rad hodi v cerkev in je zatorej precej všečen tudi za desnico, in pa Gregor Golobič, ki po pričevanju sosedov redno prihaja domov v Novo mesto.

Franci Kek je pomemben politik Zaresa, ki prek soimenjaka v Novem mestu sodeluje s stranko SDS, ki je v novomeškem občinskem svetu v opoziciji. Franci Kek rad oznanja, da je povezan s katoliško cerkvijo, kar zbuja simpatije pri desnici.

Očitno je postala stranka Zares tisto politično jedro v štirijedrnem sistemu vlade, v katerega je uspela prodreti stranka SDS.

Karl Erjavec je povedal, da bo vladno koalicijo Zares zapustil prej kot Desus. Povedal je, da je Zares kot strgana cunja.

Karl Erjavec je rekel, da je stranka Zares kot strgana cunja in da bo Zares prej izstopil iz koalicije kot Desus. Njegove duhovite besede so očitno boleče dejstvo, ki se lahko uresniči, če se vladna koalicija ne popravi. Ali je za popravilo že konec in se je stranka SDS že preveč zažrla v Zares, ki bo pod vplivom SDS-a sprožila postopek uničenja vladne koalicije?

Gre za zanimivo opazko v stilu Karla Erjavca, ki je znan po svoji simpatični duhovitosti, vendar ta opazka ni zgolj neka šala, ampak skriva zelo resno dejstvo.

Stranka Zares je namreč očitno razklana. Najhujša razpoka je nastala po izstopu Lahovnika iz Zaresa, kot vemo, je po njegovem izstopu ogroženost začutila tudi Irma Pavlinič Krebs, prav tako je odstopila z mesta vodje poslanske skupine poslanka Cveta Zalokar Oražem, kam vleče Francija Keka pa nimamo pojma, ker je zelo pester človek.

Med razpoke je očitno kot nek parazit prilezla stranka SDS in začela opazovati stanje v stranki Zares.

Stranka SDS se je očitno kot nek parazit zažrla v stranko Zares.

Prikaz parazita v naravi

Po uspešni zasedbi Zaresove trdnjave je začela z akcijo.

Janez Janša je že nekaj časa govoril o predčasnih volitvah. Verjetno je vseskozi vedel, da bo to morda lahko tudi dosegel. In sicer skozi stranko Zares in ne stranko Desus.

Verjetno je Janez Janša zato tako suvereno govoril o predčasnih volitvah, saj se je Zares prek vpliva SDS na Mateja Lahovnika, ki sicer vedno govori, da v politiko ne bo šel, a je vseskozi na liniji s poglavarjem slovenske desnice, močno približala stranki SDS.

Očitno je stranka Zares tisto jedro slovenske vlade, ki bo uničilo to vlado, če ne pride do ponovne združitve levice.

No, sedaj Janez Janša Gregorja Golobiča poziva, naj ta začne z akcijo rušenja vlade. Janez Janša je rekel, da je ključ za predčasne volitve v rokah stranke Zares. Izstop te stranke iz koalicije bi namreč povzročil vladno krizo, ki bi dolgoročno vodila v razpustitev vlade.

Ali ima Gregor Golobič res ključ za predčasne volitve ali če se izrazimo drugače, ali je stranka SDS Gregorja Golobiča opasala z dinamitom, ki ga bo ta v samomorilski akciji sprožil v prostorih vlade?

To bo pokazal čas.

Dossier korupcija: Krhanje vladne koalicije?: Zares napoveduje podporo spremembam ustave, ki jih predlaga Janez Janša, in grozi z izstopom iz koalicije

Dossier korupcija: Po izstopu iz Zaresa se Matej Lahovnik vse bolj pogovarja z Janezom Janšo. Bo postal SDS-ov svetovalec?



Značke prispevka: , , , ,

Odgovorite