torek, 18.januar.2011 - 10:58

Sprenevedanje župana Mirne Peči glede razpisa za novega direktorja Komunale Novo mesto

Novomeški župan Alojzij Muhič doživlja pritiske Zvoneta Laha iz Mirne Peči,…

…ker Lah ne želi na mestu direktorja Komunale Novo mesto Rafka Križmana, ampak želi obdržati Bojana Kekca, ki je tako kot on SDS-ovec.

Komunala Novo mesto je javno podjetje, ki opravlja komunalne storitve v občini Novo mesto in nekaterih sosednjih občinah. Podjetje je v zadnjem mandatu vodil Bojan Kekec, bolj znan po tem, da je kandidiral v okviru stranke SDS za župana občine Novo mesto. Sedaj je SDS-ov občinski svetnik MONM.

Zvone Lah, župan Mirne Peči, ki je za las premagal protikandidata na zadnjih lokalnih volitvah, župan pa je bil tudi prej, novomeškemu županu Muhiču očita tiho lobiranje za zamenjavo direktorja Komunalne Novo mesto. Sedaj je direktor Bojan Kekec, ki se je na javnem razpisu ponovno prijavil kot kandidat za mesto direktorja Komunale Novo mesto, prijavil se je pa še kandidat Rafko Križman, dosedanji direktor novomeške Agencije za šport. Oba kandidata v popolnosti izpolnjujeta razpisne pogoje.

Smešno je, da Zvone Lah očita Alojziju Muhiču neko lobiranje za Križmana, a sam s svojim pismom odkrito lobira za Bojana Kekca, ki je še dodatno član njegove stranke.

Skratka. Smešno. Sami to pismo Zvoneta Laha dojemamo kot politični pritisk enega od SDS-ovih županov na novomeškega župana, s ciljem vplivati na Muhiča tako, da bi ta začel razmišljati na način, da ne bi kdo rekel, da je lobiral, bo pa spet potrjen Bojan Kekec. To je bedno obnašanje, ki je sicer znano za stranko SDS, ko hoče za dosego svojih ciljev pri drugih zabrenkati na čisto vest, a sama deluje umazano oziroma zelo interesno. To je znana taktika SDS-a, katero so večkrat želeli uporabiti tudi pri Borutu Pahorju.

Najbolj žalostno pa je, da Zvone Lah pogojuje ustvarjanje dolenjskega lobija na način, da pa mora Alojzij Muhič sprejeti ponovno Bojana Kekca na mesto direktorja Komunale Novo mesto. Torej. Če ga ne sprejme, po njegovem očitno ne bo lobija.

Zvone Lah je sam sebi protisloven. Ne vemo, kakšen je to interesni lobi, kjer člani tega lobija grozijo z neformiranjem le tega, če ne bo po njihovem. Lahko se res vprašamo, kakšen bi bil potem ta lobi, če bi res zaživel. Takoj, če se s čem ne bi strinjali, bi odšli.

Sicer pa je čudno, zakaj ima stranka SDS takšen interes, da ostane Bojan Kekec, kandidat te stranke za novomeškega župana, v Komunali Novo mesto.

Glede na obnašanje SDS-a v novem občinskem svetu  MONM, pa res ne vemo, zakaj bi Bojan Kekec sploh še moral uživati zaupanje novomeškega župana. A ni bilo s strani SDS-a vrženih malo preveč polen sedanjemu županu. Res ne vemo.

Zvone Lah je SDS-ovec tako kot Bojan Kekec, tako da njegovo navijanje za Kekca ni ravno merodajno, ampak je čisto politične narave.

Dolenjski list: Zvone Lah opozoril na lobiranje MO Novo mesto za menjavo Bojana Kekca



Značke prispevka: ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    ALOJZIJ MUHIČ PRAVI, DA PRITISKE IZVAJA SDS IN NE ON:

    Dolenjski list: Muhič: Politične pritiske izvaja SDS in ne jaz

Odgovorite