torek, 8.februar.2011 - 09:41

Tušev tovornjak usmrtil 49-letnega delavca DARS-a, Intereuropin tovornjak pa 36-letnika in njegovo 17-mesečno hčer

Darsovi delavci so na avtocesti v veliki nevarnosti. Zelo nevarni so predvsem tovornjaki, ki pogostokrat vozijo precej nepazljivo. Rezultati takšne vožnje znajo biti grozljivi.

 

Pred dnevi je dolenjsko in tudi slovensko javnost pretresla informacija o smrti Darsovega delavca v občini Škocjan, katero je povzročil voznik tovornjaka trgovskega podjetja TUŠ. Po določenih informacijah naj bi se delavec DARS-a ustavil na odstavnem pasu in izstopil iz avtomobila ravno v času, ko je mimo pripeljal voznik Tuševega tovornjaka. DARS-ovega delavca je stisnilo in zarolalo med obema voziloma, tovornjakom in njegovim DARS-ovim kombijem. Voznik je bil na mestu mrtev, njegovi sodelavci pa so doživeli šok.

Tušev tovornjak je usmrtil 49-letnega delavca DARS-a

Tovornjak naj bi vozil pravilno, a morda malo preblizu odstavnemu pasu.

No. Sedaj se je zgodila še ena podobna nesreča. Tokrat je bil udeležen tovornjak podjetja Intereuropa. Tovornjak je vozil po napačni strani avtoceste in zbil vozilo. V vozilu sta na kraju nesreče umrla 36-letnik in njegov 17-mesečni naraščaj, žena umrlega voznika in mati prav tako umrlega 17-mesečnega naraščaja pa je bila ranjena. Trenutno je v šoku, saj je izgubila svojo sekundarno družino. Voznik Intereuropinega tovornjaka naj bi bil vinjen.

Intereuropin tovornjak je povzročil hudo prometno nesrečo, v kateri je umrl 36-letnik in njegov 17-mesečni naraščaj.

No. Če na tem mestu omenimo še eno prometno nesrečo, ki se je zgodila pred petimi leti. Gre za znano prometno nesrečo, kjer je življenje izgubilo 8 ljudi, neka gorenjska družina in delavke podjetja Labod, ki so se vračale domov v Trebnje. Povezava je zgolj v tem, da je tudi tam bil v nesreči udeležen tovornjak, vendar ni povzročil nesreče sam tovornjak, temveč voznik kombija, ki je zaradi banalnega razloga zapeljal na nasprotno stran in povzročil nesrečo s tovornjakom, v katerega sta se nato zabili dve vozili in zagoreli. V enem vozilu je bila gorenjska družina, v drugem pa delavke Laboda.

Podobnost je še v eni zadevi. Povzročitelj nesreče na dolenjski hitri cesti pred petimi leti je bil voznik kombija Sašo Čurman. Bojda je pa tudi vozniku Tuševega tovornjaka, ki je povzročil nesrečo s smrtnim izidom, ime Sašo. Ali gre zgolj za slučajnost ali prekletstvo imena Sašo? Kaj je tako mističnega v imenu Sašo, da je to ime tako prisotno v morijah na slovenskih cestah?

Prekletstvo imena Sašo

No. Šalo na stran. Dejstvo je, da je bil voznik Tuševega tovornjaka zelo šokiran po nesreči, a uživa podporo bližnjih.

Tudi ta nesreča je opomin, kako je potrebno na cesti voziti previdno.

Naj povemo, da smo pred dnevi tudi sami zelo nazorno videli, kako so Darsovi delavci precej ogroženi na cesti. Videli smo namreč Darsovega delavca, ki je počasi vozil po odstavnem pasu, nakar je izstopil iz kombija, prečkal del avtoceste in na sredinskem delu pobral prazno pločevinko pijače, ki jo je na avtocesto odvrgel nevestni voznik. Zadeva je banalna, vendar nam se je sprva zdelo, kot da gre za nek bizaren poskus samomora. Rekli smo si. Kaj če bi nekdo pripeljal zraven z veliko hitrostjo? Človek bi bil na mestu mrtev. To se je zgodilo precej blizu mestu, kjer je DARS-ovega delavca do smrti povozil Tušev tovornjak.   



Značke prispevka: ,

Odgovorite