četrtek, 10.februar.2011 - 20:14

Mafijski skesanec italijanske Kamore: “Slovenija je pravi raj za mafijo, saj je večina državnih inštitucij podkupljenih”

Knjiga Gomora je pretresla tudi Slovenijo. Italijanski mafijski skesanec je namreč povedal, da je Slovenija raj za mafijo, saj da so slovenske državne inštiutucije povečini skorumpirane, zaradi česar se mafijci v Sloveniji lahko prosto gibljejo. Slovenske državne uradnike naj bi podkupovale številne mafijske združbe

V Italiji obstaja znan mafijski skesanec Maurizio Prestieri, ki je bil svoj čas visoko v vrhu italijanske mafije Kamora, nakar se je po policijskih akcijah po kesanju “preobrazil” v mafijskega skesanca, ki je sodeloval z italijanskimi sodniki in jim pomagal pri posredovanju informacij o delovanju italijanske mafije.

Njegovo pričanje je zanimivo tudi za Slovenijo. To pa zato, ker je ta italijanski skesanec rekel, da je Slovenija pravi raj za mafijo, da v Sloveniji pravil skorajda ni, da so slovenske državne inštitucije povečini podkupljene, do takšne mere, da so lahko na ozemlju Slovenije prosto hodili, celo brez ponarejenih dokumentov, saj so se počutili varne pred inštitucijami.

Povedal je, da naj bi državne ustanove in državne uslužbence v Sloveniji podkupovale vse mafije, ne zgolj italijanska. Tako naj bi uslužbence podkupovale poleg italijanske tudi albanska, srbska, črnogorska, turška in ruska mafija.

V slovenski policiji so zelo jezni nad besedami mafijskega skesanca in pravijo, da vsake toliko časa razbijejo kakšno mafijsko združbo. Morda res, a vprašanje je, ali se lotevajo najhujših mafijskih vezi v državi, ki pa so spletene tudi s strani nekaterih znanih gospodarstvenikov in politikov v Sloveniji.

Za konec še kanček zabavnega, a poučnega pridiha. Ob tej zgodbi se bomo vrnili kar nekaj časa nazaj, v čas SFRJ, ko je bilo kljub vsemu več poštenja med ljudmi. Takrat je bila zanimiva risanka Toffsy in pojoča travica. Pojoča travica je zaigrala, ko je skesanec pihnil vanjo, če se je iskreno pokesal. Pa podajmo eno izmed risank.

Toffsy, Toffsy in pojoča travica

V Sloveniji bi moralo biti teh pojočih travic malo morje, da bi se vrnilo vsaj toliko poštenja v državo, kot ga je bilo poprej.

Dnevnik: Italijanski mafijski skesanec: Ustanove v Sloveniji so na plačilnih listah različnih mafij



Značke prispevka: , ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    NEKDANJI IN SEDANJI SLOVENSKI POLICISTI OSTRO NAD IZJAVE MAFIJSKEGA SKESANCA. TRDIJO, DA SLOVENIJA NI RAJ ZA MAFIJO. ŠE VEČ. PRAVIJO, DA SO NEKEMU RUSKEMU MAFIJCU TAKO GRENILI ŽIVLJENJE, DA SE JE ODLOČIL POBRATI ŠILA IN KOPITA IN POBEGNITI IZ SLOVENIJE.

    Drago Kos, nekdanji predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Republike Slovenije in nekdanji kriminalist slovenske policije, pravi, da Slovenija ni raj za mafijo zaradi slovenskih organov pregona, ampak zaradi italijanskih. In sicer pojasnjuje, da slovenski organi pregona proti mafijcem, ki pridejo v Slovenijo in se gibljejo po njej, ne morejo ukrepati, v kolikor ni mednarodne tiralice proti njim.

    To pomeni, da so mafijci v Sloveniji varni zgolj zato, ker matične države mafijcev niso vložile mednarodnih tiralic, ki bi bile pravna podlaga za pregon mafijcev v Sloveniji.

    Boj proti mafiji je ponazorili s primerom nekega ruskega mafijca, za katerega je rekel, da so mu v Sloveniji policisti tako zagrenili življenje z ukrepi zoper njega, da se je silno prestrašil in pobegnil iz Slovenije.

    Dnevnik: Trhle trditve o raju za mafijo v Sloveniji

  2. admin pravi:

    MAURIZIRO PRESTIERI JE BIL EDEN POMEMBNEJŠIH ČLANOV ITALIJANSKE MAFIJE. ROBERTO SAVIANO JE REKEL, DA JE BIL EDEN GLAVNIH LJUDI, KI SO MAFIJSKA VLAGANJA IZ HEROINA PRENESLI NA KOKAIN.

    Rekel je, da so se mafijci v Sloveniji skrivali predvsem med letoma 2005 in 2007.

    RTV Slovenija: “Slovenski organi so morali vedeti, da je italijanska mafija v državi”

    KOKAINSKA MAFIJA JE SICER POVEZANA TUDI Z NEKATERIMI SLOVENCI.

    Dossier korupcija: Lovke balkanske kokainske mafije sežejo vse do Slovenije, do podjetja, katerega vodi stric žene belokranjskega mogotca Darija Južne

Odgovorite