sobota, 20.marec.2010 - 08:10

Ali želi stranka SDS zrušiti Pahorjevo vlado?

Borut Pahor mora konsenz iskati v svoji koaliciji. Ob vsej svoji konsenzualnosti do drugih je pozabil na konsenz in iskanje miru znotraj lastne koalicije.

 

Na spletnem portalu Pozareport so objavili zelo zanimivo informacijo.

Sicer je znano, da si SDS na vse pretege prizadeva odstraniti stranko LDS s političnega prizorišča. Gre za močno delovanje proti tej stranki s strani SDS-a z neverjetnimi političnimi vplivi. Recimo tudi vplivi v aferi bulmastifi, kjer se želi skozi tožilstvo in policijo podaljševati afero. Znano je, da SDS policiji nenehno očita, da želi afero bulmastifi pomesti pod preprogo, čeprav policija zaradi smrti domnevnega storilca neprimernega dejanja itak nima več kaj za preiskovati, kar SDS-u ni povšeči, zato išče načine, kako afero podaljševati, zadnje čase pa se pojavljajo informacijo, da je morda šlo tudi za zlorabo tožilstva, ki je prek določenih ljudi politično povezano s stranko SDS. Gre za zadevo, zaradi katere poleg afere Patria, je pravosodni minister zahteval zamenjave na tožilstvu.

Ob teh informacijah, ki smo jih podali mi v tem in še v prejšnjem članku, pa so zanimive informacije spletnega portala Pozareport.

Na Pozareportu so podali dve zanimivi informaciji, ki so verjetno spet maslo politične desnice, ki je znana po intrigah.

In sicer so na Pozareportu opozorili na anonimko, ki je malo pred obiskom Brezigarjeve, Zalarja in  Branke Zobec Hrastar prišla v javnost. In sicer je znano, da je Branka Zobec Hrastar odstopila zaradi spora z Barbaro Brezigar, ki je blizu stranki SDS. Očitno so nekateri, si predstavljamo pristaši katere stranke so, spisali anonimko, v kateri so očitali Branki Zobec Hrastar, da je lena, da sploh ne hodi več v službo in več ne opravlja svojega dela, čeprav je zaposlena na tožilstvu. Ta anonimka je zanimiva, saj je imela očiten namen diskreditacije te višje državne tožilke in to pred njenim pogovorom z Borutom Pahorjem. Kot da bi se nekdo bal, da bo ona povedala kaj proti Barbari Brezigar, ki je blizu stranki SDS, zato jo je bilo potrebno prikazati kot neverodostojno in problematično osebo. No, navedbe v anonimki zoper Branko Zobec Hrastar ne držijo, ta tožilka še vedno hodi v službo in tudi dela, tudi na primeru Patria. Še pred kratkim je po navedbah Pozareporta šla na sestanek v tujino (Haag) v povezavi z afero Patria. Je pa ta anonimka pokazala vso bedo nekaterih političnih silnic, ki delujejo z najbolj pokvarjenimi in umazanimi stvarmi, celo z lažmi. Kar je zanimivo je to, da so te stranke procerkvene. Izpade kot da katoliška cerkev v Sloveniji promovira kulturo laganja. Res je zanimivo, da vsaj v Sloveniji največji človeški zmazki in izmečki promovirajo svojo katoliško vero. To je sramotno za samo katoliško cerkev, da so njeni verniki tako nemoralni ljudje, ampak ok, to je v Sloveniji že splošno znano dejstvo. Na srečo ima katoliška cerkev tudi dobre vernike, niso vsi slabi.

Skratka. Zanimivo je, kako se v Sloveniji obračunava z ljudmi. Anonimka zoper Branko Zobec Hrastar je zagotovo prišla iz desnice, levica preprosto ni imela motiva za pisanje anonimke zoper Branko Zobec Hrastar.

Ampak to ni tisto, kar smo rekli na začetku, da bomo rekli. To ni tista informacija, čeprav je tudi ta podana v članku Pozareporta.

Tista informacija je ta, da so nekateri politiki iz vrst stranke SDS bojda Pahorju pošiljali SMS  sporočila, naj ta nemudoma odstrani stranki Zares in LDS iz koalicije, nakar bo SDS podprla SD pri sestavi tehnokratske vlade.

Očitno je Borut Pahor v stranki SDS še vedno zapisan kot človek, ki nima svojega jaza in na katerega je moč enostavno vplivati. Mogoče so bili vplivi tudi v smeri, češ glejte SD, v LDS so vam uničili enega ministra (Milana Pogačnika, ki je mimogrede precej škode naredil sam sebi s tem, ko se je pečal s skrajno nesprejemljivimi ljudmi (afera Prijatelj)).

Takšne stvari so grozljive in zelo podcenjevalne do samega premierja.

Še nekaj bomo rekli Borutu Pahorju.

Navzven deluje zelo neprimerno, če je oblast v tako hudih sporih z nekaterimi javnimi uslužbenci. To več ne deluje normalno. Pahor bo moral začeti sprejemati odločitve, ker mu sedaj zaradi njegovega obnašanja vse visi. Vse je fiktivno v redu, v resnici pa ni. Ni moč voditi države, če ni kompatibilnosti pri vodstvenih kadrih. In velika napaka Boruta Pahorja je, da je dovolil, da mu SDS toliko zastrupi njegovo glavo z očitki o političnem kadrovanju, da ni mogel postaviti svojih ljudi, ki niso pod vplivom SDS-a, na pomembne položaje v državi, zato prihaja do sporov, ki močno krnijo ugled njegove vlade. To, kar se dogaja, več ne deluje demokratično, ampak anarhično.

Recimo, očitno so uspeli Pahorja zastrupiti tudi kar zadeva Franca Križanića, spet zaradi ideoloških zadev, podobnih kot pri Tomažu Ertlu. Češ Franc Križanič ima Isajlovića, ki je sodeloval pri aretacijah JBTZ pred dvajsetimi leti. Človek je dober prijatelj Franca Križaniča in ta mu zaupa kot svetovalcu. Ali bo ta človek sporen samo zaradi tega, kar se je zgodilo pred 20-imi leti, ker so nekateri pač užaljeni zaradi tega, kar se je zgodilo takrat?

Upamo, da Pahor ne bo uničil celotne koalicije, ker ni sposoben sprejeti odločitev, ki bi vnesle mir v koalicijo. Raje ruši samo koalicijo in oblast, kot da bi naredil stvari tako, da bi koalicija lahko normalno delovala.

Po pravici povedano nam je žal, da ni tudi v Sloveniji tako kot v ZDA, kjer sta praktično samo dve stranki. Levica in desnica. Desnica v Sloveniji je že blizu temu. SDS je uspešno požrla stranko NSI, podobno bo pa naredila še s stranko SLS.

Na levici pa je preveč medstrankarskih bojev, ki so slabi za levico, dogaja se podobno kot pri vladajoči koaliciji na Hrvaškem, kjer so se prepirale stranke levice in jih je to na koncu stalo oblasti.

Desnica to vidi in zato napada. Najšibkejši člen pa vidi ravno v Borutu Pahorju, kateremu daje nasvete, češ naj odstrani LDS in Zares in ustanovi tehnokratsko vlado, ki jo bo podprla tudi SDS. S tem bi Pahor priznal svoj poraz.

Pahor je sedaj na razpotju.

Odločiti se mora, ali bo šel na pot, ki bo polna nesoglasij, kjer bo sporazum zgolj fiktiven in bo to vodilo v propad, ali na pot večje odločnosti in večje skrbi za harmonijo znotraj koalicije, kar pa pomeni, da bo moral biti malo bolj odločen, da drži skupaj koalicijo.  

Vedno poudarja sporazum in konsenz kot nekaj pomembnega, ampak to je očitno najmanj sposoben narediti znotraj lastne koalicije samo zato, ker hoče biti konsenzualen izven koalicije in je prej pripravljen doseči konsenz s sovražniki kot s partnerji.

Pahor se ne zaveda, da želi opozicija samo eno, oblast. Očitno ji gre najbolj v nos ravno LDS in tudi Zares.

Sami se sprašujemo ali je konsenzualni Borut Pahor sposoben doseči konsenz znotraj lastne koalicije. Upamo, da je za dobro Slovenije in demokracije v njej, ker si ne predstavljamo nič dobrega, če bo na oblasti desnica, ki ima elemente fašističnega delovanja. To bo katastrofa za Slovenijo.

Za konec še nekaj. Bližnje osebe, bodisi prijatelji, bodisi domači, lahko pretrpijo več kregov, tudi hudih, vendar v pristnih partnerskih odnosih se zadeve zgladijo, ko se stvari poležejo. Kljub temu je za zdrav odnos potrebno iskati mir in soglasje tudi znotraj skupine bližnjih ljudi. Pahor naj najde mir znotraj svoje koalicije, naj se zaveda, da je potrebno negovati mir in skladnost odnosov znotraj same koalicije. Preveč je pozabil na koalicijo. To nam ni všeč. Ljudje, ki so si blizu, se torej lahko več skregajo, ampak znati se morajo tudi pomiriti in graditi svojo zvezo. Borut Pahor naj izgradi močne vezi znotraj svoje koalicije in naj ne dovoli, da zdraharji od zunaj preveč vplivajo nanj in na celotno koalicijo. Če ne bo gradil pristnih vezi v koaliciji, jo bo izgubil in potem bo ostal na prepihu. S tem želimo povedati, da večjo prioriteto da Pahor ohranjanju trdnosti koalicije. Le tako bo njegova oblast močna in tudi možnosti za napredek pod njegovo oblastjo. Naj ne zanemarja koalicije in želja znotraj koalicije. Enako velja tudi za druge koalicijske partnerje.

Opažamo, da se desnica poslužuje zanimivega pristopa, s katerim želi priti na oblast. Pristopa deli in vladaj. Želi povzročiti razdor znotraj vladajoče koalicije in jo tako uničiti, da bi lahko prišla na oblast. Vladajoča koalicija bi morala poskrbeti, da do tega ne pride in bi lahko začela počasi spregledati delovanje desnice, sploh pa Borut Pahor, ki se premalo zaveda zdraharstva in pokvarjenosti znotraj slovenske politične desnice. Toliko zlobe in pokvarjenosti, zlaganosti in škodoželjnosti, kot jo premorejo desničarji (so tudi izjeme, ampak bolj redke) v slovenskem političnem prostoru, je zelo težko dobiti na enem mestu. In sami smo zelo razočarani nad tem, da je v Sloveniji situacija tako slaba v določenih populacijah, sicer precej primitivnih populacijah ljudi.



Značke prispevka: , , ,

Odgovorite