četrtek, 13.marec.2014 - 21:25

Krepitev ruske vojske ob meji z Ukrajino je pametna poteza Rusije. Angela Merkel deluje katastrofalno.

Kar počne Angela Merkel v zvezi z Rusijo, je čista sramota. Ženska bi morala vedeti, kako njeni pozivi k močnim sankcijam EU proti Rusiji lahko povzročijo največ škode ravno evropskim podjetjem. Zelo hinavsko pa je, da bo EU očitno nekaterim trgovskim središčem v EU kljub sankcijam omogočila prosto gospodarsko sodelovanje z Rusijo.

 Angela, get serious. Sanctions against Russia would be a great mistake.

Angela Merkel in Vladimir Putin

Vir: Wikipedia, Kremlin.ru

Ukrajina se očitno pripravlja na oborožen spopad z Rusijo, saj krepi vojaške sile na svojem področju.

Iz zanesljivih virov vemo, da so nekateri Ukrajinci že poiskali pomoč in pobegnili iz Ukrajine, saj obstaja nevarnost, da jih bo nova ukrajinska oblast vpoklicala v vojno, tega pa si ne želijo.

Problem Ukrajine je v tem, da nova ukrajinska oblast deluje po navodilih zahodnih držav, ki so Ukrajino pahnile na rob vojne s tem, ko so prek več kot očitno spornih novih ukrajinskih oblasti povzročile močan prepad med ruskim in ukrajinskim narodom znotraj same države.

Zelo negativno vlogo pri vsem tem igra Angela Merkel.

Pod Angelo Merkel je skoraj pol Evrope na robu gospodarskega propada, edino Nemčija kolikor toliko uspeva, čeprav tudi sama s pomočjo močne državne pomoči.

Kljub temu, da je Evropa sedaj v katastrofalnem položaju, se Angela Merkel gre igrati vojne in zaostrovanja razmer z Rusijo prek Ukrajine.

Angela Merkel se ne zaveda, da vse države EU niso za slabšanje odnosov z Rusijo, saj bi to povzročilo resne gospodarske težave v teh državah.

Kljub vsemu zahod podpira krepitev vojaških sil v Ukrajini za spopad z Rusijo.

Po drugi strani zahod Rusijo poziva, naj umakne svoje enote iz Krima in iz predelov poleg Ukrajine.

Kot da bi zahodne države imele Rusijo za neko nespametno državo, ki jih bo takoj poslušala in si poslabšala položaj v morebitni vojni z Ukrajino.

Praktično zahod pospešeno krepi moč ukrajinske vojske, po drugi strani pa Rusiji narekuje, naj se umakne iz položajev, ki jih Rusija trenutno ščiti pred morebitno ukrajinsko agresijo, ki bi se lahko zgodila nad ruskim prebivalstvom na vzhodu in jugu Ukrajine.

In vse to očitno podpira tudi Angela Merkel in s tem dodatno uničuje Evropsko unijo. Že to, da vedno naokoli špancira s Poljakom Tuskom pove veliko. Poljska je namreč ena največjih nasprotnic Rusije. Ni nam znano, zakaj se Merklova tako rada pušča prepričevati Poljakom, saj ji ti lahko samo polnijo glavo z natolcevanjem proti Rusom.

Če se vrnemo na Krim.

Rusija bo zagotovo zaščitila svoje interese v Ukrajini, predvsem pa na Krimu, na katerem bo kmalu prišlo do referenduma.

Glede na povečevanje ukrajinskih vojaških sil je za pričakovati, da bo Rusija močno okrepila vojaško prisotnost v neposredni bližini Ukrajine.

To je pravilna odločitev Rusije. Namreč. Če bo Rusija imela izrazito močno vojaško prisotnost na mejah z Ukrajino, bo to onemogočilo vojno večjih razsežnosti, saj bo lahko enostavno porazila ukrajinsko vojsko, v kolikor se bo ta odločila napasti rusko prebivalstvo na vzhodu Ukrajine, kar glede na dosedanje poteze nove ukrajinske vlade ne bi bilo nič nenavadnega.

Vsekakor je močna ruska vojaška prisotnost na vzhodnih in južnih mejah Ukrajine dobrodošla, ker onemogoča novo ukrajinsko oblast, da ta izvede agresijo na vzhodnem delu države, ki je večinsko proruski. Ravno zato so čisto nespametni pozivi Johna Kerry-ja, da Rusija umakne svoje vojaške sile iz tega področja.

Resnici je potrebno pogledati v oči. Ukrajina je država, ki je na robu razpada. Zagotovo bo izgubila Krim, vprašljiva pa so še nekatera področja na vzhodu in jugu Ukrajine.

To je več kot očitno dejstvo.

Tudi Srbija je izgubila Kosovo in nenazadnje je na podoben način razpadla tudi SFRJ (ali pa BIH uradno na dva dela, neuradno pa na tri – srbski, bosenski in hrvaški).

Angela Merkel bi morala obvezno prenehati s politiko zaostrovanja odnosov z Rusijo in naj ne grozi s sankcijami.

Poglejmo recimo primer City-ja v Londonu. Londonski City je kljub trdi retoriki premierja Velike Britanije Camerona, ohranil sodelovanje z Rusi, saj se zaveda, da bi imel ogromne finančne izgube, če bi poslušal evropske politike.

The Guardian: UK seeking to ensure Russia sanctions do not harm City of London

Torej. Določene države že sedaj iščejo načine, da sankcije, ki bi jih EU naložila Rusiji, ne bi prizadele njihovih gospodarskih centrov.

In kaj Angela Merkel misli? Da bodo sankcije Rusiji prizadele samo nekatere, privilegiranci pa se bodo sankcijam izognili, ker bi jim te sankcije pač prinesle gospodarsko škodo? To je čisto hinavsko.

Sami smo sicer proti vsakršnim sankcijam proti Rusiji.

Sicer pa. Ukrajina si je čisto sama kriva, kar zadeva izgubo njenega ozemlja.

Nova ukrajinska oblast je prišla na oblast s pučem, po nastopu na oblast je takoj ukinila ruski jezik kot eden od uradnih jezikov v Ukrajini in tako pokazala eno sovražno gesto do tam živečih Rusov.

Čisto sami so se zasrali (zaštrikali). Gre za čisto pobalinsko obnašanje.

Mar bi počakali na nove volitve in tako čisto elegantno izpeljali zamenjavo oblasti, ne pa s pučem, kateremu so sledila sovražna dejanja do tam živečih Rusov.

Edino države tipa ZDA, ki so zadnje čase itak precej čudne pri svojem delovanju, podpirajo to oblast, drugi so glede nove oblasti v Ukrajini precej bolj zadržani.

Tudi če pride do razpada Ukrajine, po našem mnenju zaradi vsega navedenega mednarodno pravo ne bo utrpelo večje škode.

Nenazadnje to ni edini primer podobnega reševanja problematike.

Čeprav Angela Merkel čisto neprepričljivo zanika, da primer ni podoben Kosovu, je ta primer čisto podoben Kosovu, kar smo sami (PRVI, pred vsemi) zapisali v našem prvem članku na temo Krim.

Če strnemo. Zadeve so sedaj šle že tako daleč, da ni več umika.

Krim bo imel referendum in praktično zagotovo bo prišel pod okrilje Rusije, to je že neizpodbitno dejstvo, Ukrajina bo torej razpadla (ali bo šel le Krim, ali še kakšno področje na vzhodu in jugu države, sicer še ni jasno, a Krim bo šel zagotovo).

Ampak Angela Merkel pa naj ne počne neumnosti, ker bo tako naredila samo še dodatno škodo Evropski uniji.

EU ima trenutno hude težave in res ni potrebno, da jih povečuje zaradi neke Ukrajine, v kateri so prišli na oblast pučisti.

Rusija ni država, ki bi imela popolnoma neopravičljive ozemeljske težnje, tako da ne predstavlja nobene nevarnosti za EU po našem mnenju, tudi če se bo Ukrajina razdelila na pol.

To godljo je prvenstveno zakuhala EU (oziroma zahod), ki je na tako pobalinski način izvedla zamenjavo oblasti v Ukrajini.

Kar je pa najhujše, je EU čisto nesposobna poskrbeti že za svoje države članice, tako da ni jasno, kaj se sedaj gre v Ukrajini. Kaj ji je tega treba ob toliko domačih problemih?

Angela Merkel je očitno zaslepljena z dejstvom, da je Nemčija trenutno še v relativno dobri gospodarski poziciji. Naj pogleda malo naokoli po EU in videla bo, da drugim državam EU ni do takšnega netenja sovraštva z Rusijo in jim niti pod razno ni v interesu, da zavoljo ukrajinskih peripetij trpijo njihovi odnosi z Rusijo.

Rusijo marsikakšna država v EU jemlje kot prijateljsko državo in ne kot sovražnico.

Angeli Merkel tudi svetujemo, da se odmakne od poljskih političnih kolegov, ker ji samo solijo pamet. Že zaradi zgodovine so čisto nesposobni nepristranskega mnenja o Rusiji.



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Zahod je očitno naredil veliko napako v Ukrajini, ko je s pučisti poskušal na silo pripojiti Ukrajino Evropski uniji.

    Če niso bili zadovoljni z Viktorjem Janukovičem, bi lahko počakali tudi na nove volitve v Ukrajini, ki bodo itak prišle dokaj kmalu, in bi tako veliko bolj legitimno dosegli kakšne svoje interese, tako so se pa vedli totalno nelegitimno.

    Ne le to, da je nova ukrajinska oblast nasilno sklatila Viktorja Janukoviča, ampak je še dodatno pokazala izrazito sovražnost do v Ukrajini živečih Rusov.

    Torej ni šlo le za sklatenje njim neljubega predsednika države, ampak tudi za sovražnost do enega od narodov znotraj Ukrajine.

    EU in ZDA so v Ukrajini naredile čisto neumnost, ki je čisto upravičeno vznejevoljila Rusijo.

    Krivda za ukrajinske nemire je v prvi vrsti na strani zahodnih držav.

    Še posebej smo sami razočarani nad delovanjem Angele Merkel. Očitno na njene odločitve vplivajo totalno pokvarjeni ljudje.

    Vse to, kar je storil zahod, daje Rusiji čisto legitimno pravico ukrepanja, oziroma daje ruskemu narodu v Ukrajini pravico do samoopredelitve, predvsem to velja za Krim, ki ima že itak rusko zgodovino in ne ukrajinske.

    Takšno pobalinsko obnašanje zahoda sproža upravičene strahove, kakšni ljudje imajo oblast v zahodnih državah.

    Čeprav oblasti v zahodnih državah kritizirajo Putina, bi bilo bolj upravičeno, da so sami deležni kritik, sploh Angela Merkel, ki je v odnosu do Rusije naredila ogromno napako.

    Če bo s takšnim obnašanjem nadaljevala, bi morale druge države EU resno razmisliti, ali je dobro, da Nemčiji pod Angelo Merkel še vedno dajejo vodilno vlogo pri zunanji politiki.

  2. admin pravi:

    Demokracija po evropsko.

    Evropski zeleni želeli zakonsko utišati Gerharda Schroederja, ker se je v ukrajinski krizi postavil na stran Rusov

    Gerhardu Schroederju so evropski Zeleni želeli z zakonskim amandmajem zapreti usta, ker se je glede ukrajinske krize postavil na stran Rusije in ne na stran nove ukrajinske oblasti.

    Hm. Demokracija pa takšna.

    Torej. Do svojega mnenja imajo po nekaterih pravico le tisti, katerih mnenje je “pravilno”, vsi drugi morajo molčati.

    No. Evropski parlament ni sprejel amandmaja, s katerim bi Gerharda Schroederja zakonsko utišali, da naj ta ne daje izjav v zvezi z Ukrajino, če so te proti novi ukrajinski vladi.

    Če bi Gerhard Schroeder govoril proti Rusiji in v prid novi ukrajinski oblasti, bi ga verjetno proglasili za junaka, tako pa so mu na usta želeli natakniti nagobčnik.

    Delo: Evropska (stran)pota: »Herr Schröder, jezik za zobe!«

  3. admin pravi:

    Slovenija bo morala v prihodnosti spremeniti svoje brezhrbtenično mnenje glede Krima in referenduma o pripojitvi Krima Rusiji

    Slovensko ministrstvo za zunanje zadeve je sporočilo, da referenduma na Krimu ne bo priznalo.

    Glede na situacijo v EU, kjer nobeno mnenje, kot tisto proti pripojitvi Krima Rusiji, ni zaželeno, je takšna odločitev Slovenije razumljiva.

    Slovenija se preprosto boji zamere znotraj EU.

    Vendar.

    Po referendumu in po tem, ko bo Krim dejansko postal del Rusije, bo pa Slovenija to svoje mnenje morala spremeniti.

    Sedanje precej brezhrbtenično mnenje Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije bo namreč postalo eno od odprtih vprašanj, ki jih bo imela Slovenija z Rusijo, ki ga bo pač morala Slovenija razrešiti, a pozneje.

    Slovenija je po zahodnem diplomatskem pritisku nanjo verjetno bila primorana dati klofuto Rusiji, vendar v prihodnosti bo morala to sanirati.

    To bi morala Rusija od Slovenije v prihodnosti tudi zahtevati.

    A to šele kasneje. Sedaj je namreč potrebno izvesti referendum, nato po izidu glasovanja izpeljati politične zadeve na Krimu in v Rusiji glede prihodnjega statusa Krima, nakar bo potrebno nekaj časa, da se zadeve normalizirajo.

    Ko se zadeve čez čas umirijo, pa bo Slovenija morala še enkrat premisliti o svoji odločitvi glede Krima.

    Roko na srce. Tudi Slovenija ni takoj dobila podpore v času osamosvajanja, ko se je prav tako samoopredelila o tem, kakšen staus želi imeti.

    A kasneje jo je dobila.

    Takšno priznanje se enako pričakuje tudi od Slovenije, kar zadeva njeno mnenje glede Krima.

    Krim je dejansko polotok z rusko zgodovino.

    Slovenija bo torej v prihodnosti morala spremeniti to svoje precej hinavsko mnenje glede polotoka Krim, ko je namerno spregledala svojo lastno nedavno zgodovino.

    Ampak v EU pač države niso ravno svobodne, kar zadeva njihovo zunanjepolitično mnenje, zato je Sloveniji zaenkrat potrebno odpustiti takšno nedoslednost z lastno zgodovino.

    Bo pa morala Slovenija v prihodnosti svoje zelo hinavsko mnenje spremeniti in se odločiti glede na realno stanje.

    Realno stanje je pa več kot očitno. To pa je, da je Krim praktičnno ruski in da si velika večina prebivalcev Krima tudi želi biti pod Rusijo in ne pod Ukrajino, da ne omenjamo zgodovine Krima, ki je ruska in ne ukrajinska.

    Dnevnik: MZZ: Slovenija izida referenduma na Krimu ne bo priznala

Odgovorite