četrtek, 23.september.2010 - 14:57

VEGRAD – Spodleteli atentat na Hildo Tovšak: Atentator je bil pripadnik francoske tujske legije. Je plačani morilec.

Kot je znano, je zaradi izjemnih problemov podjetja Vegrad prišlo do poskusa atentata na nekdanjo direktorico Hildo Tovšak, katero mnogi obtožujejo, da je glavni krivec za težave v podjetju.

 

Propadajoče podjetje Vegrad, katerega je vodila prokatoliška direktorica, ki redno zahaja v katoliško cerkev v Mislinji, kjer berilo pogostokrat bere njen prav tako veren mož, je dolgo časa nazadovalo, nekateri delavci plač niso prejeli že od aprila letos, projekti so se ustavljali, podizvajalci niso dobivali plačil. Zadeve so postajale vse hujše, dokler Vegrad ni razglasil insolventnosti. Potem je skozi manever mimo nadzornega sveta Hilda Tovšak izposlovala prisilno poravnavo, v kateri bi bili upniki izplačani le 20 odstotno. Mnogi pa so bili raje za stečaj in odprodajo premoženja podjetja. Sicer stečaj podjetju še grozi. Namreč. Delavci Vegrada stavkajo. Prej so zahtevali le avgustovske plače, sedaj pa poplačilo vseh obveznosti. Novi direktor Vegrada je rekel, da bo, če do konca septembra poslovanje Vegrada ne bo začelo teči neovirano, razglasil stečaj podjetja. Vse kaže, da se bo to tudi zgodilo. Mnogi ekonomisti, delavci Vegrada in podizvajalci, pa tudi državna oblast si to tudi želijo, saj menijo, da je prisilna poravnava zgolj podaljševanje agonije podjetja, ki je zaradi slabih poslovnih odločitev prejšnje uprave obsojeno na propad.

V zadnjih dneh njenega direktorovanja, je nekdo na Hildo Tovšak poskušal izvesti atentat, s tem ko je nastavil eksplozivno telo na vrata, skozi katero je vstopala v svojo upravno zgradbo. Hilda Tovšak je po dogodku s solzami v očeh rekla, da ji je sodelavec, ki je opazil predmet, rešil življenje, saj ga sama ne bi prepoznala kot bombo in bi ga najverjetneje vzela v roke, ko pa bi ga vzela v roke, bi se bomba aktivirala in jo ubila.

Policija je potem sprožila preiskavo. Medijem je celo dala posnetek varnostnih kamer s prošnjo, da ga ti objavijo s ciljem, da kdo prepozna storilca. No. Policija je našla domnevnega storilca. Gre za starega znanca slovenske policije, ki nima nobene zveze z Vegradom. Bil je plačani morilec, dejanski naročnik atentata na procerkveno Hildo Tovšak, ki ima, mimogrede povedano, že od prej (pred atentatom) po svojem domu in posestvu “posejane” varnostne kamere, pa ni znan, po določenih špekulacijah naj bi bil eden od podizvajalcev Vegrada, ki mu to podjetje dolguje denar.

Plačani morilec, storilec spodletelega atentata na Hildo Tovšak, pa naj bi bil v preteklosti član znamenite francoske legije tujcev. Bomba pritrjena na vrata stavbe, v kateri je delala Hilda Tovšak naj bi bila tipa M75, njen smrtonosni domet pa je 12 m, torej dovolj velik, da bi bila Hilda Tovšak v primeru sprožitve bombe na mestu mrtva.

Sicer je ta bomba znana iz področja bivše SFRJ tudi pod imenom kašikara. Bomba ima sicer smrtonosni radij 12 m, a naj ne bi bila dovolj močna, da bi predrla vojaško čelado. V vojskah na področju bivše SFRJ naj bi se igrali posebne adrenalinske igre, kjer so postavili na tla čelado, pod njo so dali bombo M-75 in se nato usedli na čelado. Bomba je eksplodirala, a čelada jih je rešila pred poškodbami. 

Plačani morilec je sicer 50-letni državljan Nemčije (po imenu in priimku sodeč, identiteto so objavili na 24ur.com, naj bi bil po rodu Slovenec, torej ne Nemec), ki je živel v Sloveniji, v Celju. Po atentatu je za nekaj časa odpotoval v Nemčijo, nakar se je vrnil nazaj. Policisti so ga prijeli v Sloveniji.

Bombaškemu atentatorju grozi dolgoletna zaporna kazen.



Značke prispevka: , ,

Komentarji

 

  1. lIZA pravi:

    kAJ PA ,ČE GA JE KDO POSLAL IZ VRSTE BELIH OVRATNIKOV, KI SE JE BAL, DA BO hILDA OBELODANILA, KOMU JE VSE ZASTONJ POSTAVLJALA VILE IN STANOVANJA ? zATO JE TUDI ODPEKETALA ENA IZMED TAKŠNIH KORISTNIC USLUG..

Odgovorite