petek, 24.september.2010 - 09:32

Zaradi stresa umrl predsednik uprave podjetja Merkur. Merkur se dalj časa sooča s hudimi finančnimi težavami.

Slovensko javnost je šokirala informacija o smrti Bojana Knupleža, ki je umrl zaradi srčnega infarkta, ki je bil najverjetneje posledica stresa zaradi mučnih razmer v propadajočem podjetju Merkur. Knuplež je umrl nedolgo po sestanku z gospodarsko ministrico Darjo Radič.

V času največje odmevnosti zgodbe o propadanju družbe Merkur, v kateri je bil eden najbolj izpostavljenih novi direktor družbe Merkur Bojan Knuplež, kateremu je bila naložena odgovornost, da iz krize reši propadlega giganta, katerega je z željo po managerskem prevzemu uničilo nekdanje vodstvo (ki si sedaj gradi luksuzne vile).

Bojan Knuplež je rekel, da je Merkur šiba božja za uprave, saj iz meseca v mesec posluje z izgubo, ki se tako kopiči. Zaradi vsega tega je Knuplež oznanil, da je Merkur insolventen. Začel se je postopek prisilne poravnave. Prav tako pa je nova uprava sprožila kazenske postopke zoper nekdanjega direktorja Bineta Kordeža.

Bojan Knuplež naj bi umrl zaradi infarkta. Njegovi bližnji sodelavci so rekli, da njegovo srce ni moglo zdržati tako velikega stresa, ki ga je prinašalo reševanje propadajočega Merkurja.

Knuplež je sicer umrl nedolgo po tem, ko se je z njim pogovorila aktualna gospodarska ministrica Darja Radič.

Več o Bojanu Knupležu si preberite tukaj in tukaj.



Značke prispevka: ,

Odgovorite