petek, 23.april.2010 - 02:44

Zoper generalno državno tožilko Barbaro Brezigar uveden predkazenski postopek zaradi domnevne korupcije

Generalna državna tožilka se je na podlagi anonimne ovadbe znašla v predkazenskem postopku zaradi suma korupcije

 

V Sloveniji je trenutno močno pregreto ozračje. Stranka SDS se na vso moč trudi, da odstrani s položaja notranjo ministrico Katarino Kresal. Po propadu predloga za interpelacijo, kjer so poslanci večinsko zavrnili predlog interpelacije, se je pojavila še anonomna ovadba policiji, v kateri so po poročanju medijev podobni očitki, kot so se pojavljali pri besedah opozicijskih poslancev, zato je velika verjetnost, da za anonimno ovadbo stoji kar slovenska opozicija, ki kaže izrazito nestrpnost do Katarine Kresal.

Nestrpnost do Katarine Kresal s strani opozicije je že presegla meje zdravega razuma. Gre za nestrpnost do osebe na podlagi njenih čisto osebnih okoliščin, poleg dejstva, da se opozicija zelo boji funkcionalnosti NPU.

Na SDS so rekli, da če bo policija uvedla predkazenski postopek zoper Katarino Kresal, mora le ta nemudoma odstopiti s svojega položaja.

Poleg anonimne ovadbe zoper s strani opozicije napadano Katarino Kresal, pa policija preiskuje tudi generalno državno tožilko Barbaro Brezigar, ki jo mnogi povezujejo s stranko SDS.

Barbari Brezigar anonimka očita koruptivno ravnanje, natančneje nepotizem in kronizem, gre za koruptivno ravnanje v korist sorodnikov oziroma prijateljev. Po opisu očitkov sodeč gre v anonimki pravno gledano za očitanje domnevne zlorabe uradnega položaja. 

Natančneje. Barbari Brezigar anonimka očita, da je sinovemu prijatelju, ki opravlja funkcijo pomočnika tožilca, dodelila kar plačo vrhovnega državnega tožilca.

Zaradi omenjenega suma, ki sodi v element gospodarskega kriminala, se je policija odločila raziskati navedbe iz anonimke in tako generalno državno tožilko Barbaro Brezigar dala v predkazenski postopek.

Glede na dejstvo, da je Barbara Brezigar generalna državna tožilka, se pojavlja vprašanje, kako voditi predkazenski postopek zoper osebo, ki je glavna na tožilstvu in torej nadzira celoten tožilski aparat.

Ali bi torej v tem primeru bilo potrebno narediti tisto, kar je predlagala stranka SDS, to je razrešiti takšnega funkcionarja. V tem primeru bi bila zadeva še toliko pomembnejša, saj ima minister za notranje zadeve manjše pristojnosti za vpliv na policijo kot generalni državni tožilec glede na pravni red v Republiki Sloveniji.

Po logiki stranke SDS bi generalna državna tožilka Barbara Brezigar morala biti razrešena s položaja, saj je v predkazenskem postopku zaradi suma korupcije

Ali stranka SDS posredno pritrjuje dejstvu, da je potrebno razrešiti Barbaro Brezigar, ker se je na podlagi anonimke znašla v predkazenskem postopku zaradi suma korupcije

Torej. Po mnenju stranke SDS bi Barbara Brezigar morala biti razrešena. Želimo poudariti paralelo, ki je tu prisotna. Kako enostavno je nekoga spraviti v kazenski postopek in nato zahtevati njegovo razrešitev ali pa odstop. Spišeš anonimko in ko policija začne preiskovati navedbe v anonimki, zahtevaš odstop funkcionarja. Po možnosti so pa tisti, ki so spisali anonimko, in tisti ki zahtevajo odstop, iste osebe, oziroma osebe, ki so med seboj povezane. Ampak SDS je očitno stranka, ki deluje izrazito dvolično in sami verjamemo, da bi prihod stranke SDS na oblast močno povečal gospodarski kriminal in korupcijo, kar je nenazadnje pokazal tudi štiriletni mandat te stranke v obdobju od 2004 do 2008, pri čemer se marsikaj ni obravnavalo, kot da bi se preiskovanje nepravilnosti iz tega obdobja načrtno zaviralo.

Več o predkazenskem postopku zoper generalno državno tožilko Barbaro Brezigar si preberite v spodnjem članku časopisa Dnevnik.

Dnevnik: Policija na podlagi anonimnih ovadb preiskuje Brezigarjevo in Kresalovo

Odkritje informacije o predkazenskem postopku zoper Barbaro Brezigar zaradi domevnega nepotizma in kronizma pa je ponovno odprlo vprašanje, kaj je višja državna tožilka Branka Zobec Hrastar povedala v pogovoru med Borutom Pahorjem, Barbaro Brezigar, Alešem Zalarjem in Branko Zobec Hrastar. Njene besede so še vedno ostale zaupne. Besede so ostale zaupne tudi po izrecnem dovoljenju Branke Zobec Hrastar. Morda ne bi bilo slabo, da se objavi tudi zaenkrat še vedno skriti del magnetograma in se sprosti zaupnost tega dela magnetograma, ki je še vedno ostal skrit.



Značke prispevka: , , ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Tudi v stranki LDS očitno razmišljajo na enak način kot mi (čeprav smo sami pisali komentar nevede za konkretni tekst na spletni strani LDS, torej na podlagi lastnega razmišljanja), zato podajamo prispevek iz spletne strani LDS, kjer so že včeraj podali podobno mnenje glede anonimk kot smo ga podali sami. To sicer ni nič čudnega, saj je več kot očitno, kaj se dogaja v primeru Katarine Kresal. Gre za nek manever. Napišeš “anonimko” in potem zahtevaš odstop. To je manever, s katerim se želi potvoriti neko spontanost, čeprav je zadeva usklajena. Gre za podlost brez primere, ki pa je značilna za stranke desnice. Tam naključij skorajda ni, ampak je vse premišljeno narejeno s ciljem škodovanja. Sami smo naravnost razočarani, da ima ena tako škodoželjna politična struktura tako močan političen vpliv v državi. Ravno zaradi takšnih struktur država zaostaja v mentalnem razvoju.

    LDS: Vsak lahko vloži anonimno ovadbo in potem zahteva odstop

  2. admin pravi:

    BARBARA BREZIGAR NAJ NE BI STORILA NIČ NAROBE

    Na Vrhovnem tožilstvu so pojasnili, da novela zakona o tožilstvu omogoča tudi pomočniku tožilca, da v času, ko je pomočnik tožilca, ki deluje v posebni skupini za pregon organiziranega kriminala, prejema plačo v višini plače vrhovnega državnega tožilca.

    S tem pravijo, da višina plače Boštjana Jegliča, ki naj bi bil domnevno dober prijatelj sina Barbare Brezigar, ni sporna. Čeprav je pa zanimivo, da gre za tožilca, ki je šele na začetku kariere, pa prejema že tako visoko plačo.

    Več si preberite v članku RTV Slovenija.

    RTV Slovenija: Tožilstvo: Jegličeva plača v skladu z zakonodajo

Odgovorite