sobota, 2.april.2011 - 03:44

Andrej Horvat bo poslej razvijal Belo krajino in Kočevje, Pomurja nič več zaradi suma korupcije. Bo spet podlegel korupciji?

Vlada bi morala pri Andreju Horvatu preprečiti možnosti nadaljnje korupcije, tokrat v primeru razvoja Bele krajine in Kočevja. Predvsem bi bilo potrebno paziti, da ne pride do povezav med Andrejem Horvatom in Darijem Južno, saj bi kombinacija teh dveh oseb po našem mnenju pomenila recept za korupcijo.

Kombinacija Andreja Horvata in Darija Južne bi utegnila postati recept za korupcijo v Beli krajini in na Kočevskem

Andrej Horvat je politik, ki je znan predvsem po skrajno vulgarnem obnašanju v zvezi z afero Piramida, kjer so ga v sklopu prisluškovanja Srečku Prijatelju in povezanim osebam v aferi Prijatelj kriminalisti zasačili pri opolzkem pogovoru s prvakom Slovenske nacionalne stranke Zmagom Jelinčičem, kjer sta se dogovarjala o izvajanju pritiskov na murskosoboškega župana Antona Štihca.

Dodatno ga bremeni še nekaj sumov korupcije v povezavi s projektom razvoja Pomurja. Namreč. Na Komisijo za preprečevanje korupcije Republike Slovenije je prišlo v zvezi z njim kar nekaj prijav koruptivnega ravnanja v povezavi s projektom razvoja Pomurja.

Ker bo razvijal Belo krajino in Kočevje po novem predlogu gospoda Boruta Pahorja, pa sami izražamo določeno skrb.

In sicer. Področje širše Dolenjske je precej nagnjeno h koruptivnem delovanju. Jedro vpliva na Dolenjskem predstavlja predvsem Dari Južna in z njim povezane gospodarske družbe.

Sami se sedaj upravičeno sprašujemo naslednje. Ali obstaja možnost, da bi tudi v projektih razvoja Kočevja in Bele krajine lahko prišlo do korupcije?

Namreč. Očitno bomo v primeru razvoja Bele krajine in Kočevja imeli politika, ki očitno ni imun na koruptivna dejanja, obenem pa ravno ta prostor obvladuje oseba, ki je znana predvsem po gospodarskem kriminalu in finančnih mahinacijah ter po močnem vplivu.

Torej. V primeru, da se združita Andrej Horvat in Dari Južna, bi nastala ena porazna politično-gospodarska kombinacija, ki bi kar klicala h korupciji.

Sami smo mnenja, da bi moral kabinet premierja Boruta Pahorja v primeru, da bo Andrej Horvat res postal zadolžen za področje Bele krajine in Kočevja, sestaviti seznam družb Darija Južne in povezanih podjetij (bodisi hčerinskih družb, bodisi številnih kooperantov, s katerimi ima predvsem skupina CGP sklenjene pogodbe o sodelovanju) in v primeru teh podjetij ravnati še posebej previdno. Namreč. Gre za ljudi, ki so znani po vplivu in vplivanju na osebe, Andrej Horvat pa je znan po tem, da je sposoben pasti pod vpliv korupcije. Ta kombinacija je izjemno nevarna. Lahko pride še do hujše škode kot v primeru delovanja Andreja Horvata v Pomurju.

24ur.com: Horvat se zdaj ukvarja z Belo krajino?



Značke prispevka: , ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Po selitvi proizvodnje Secopa iz Bele krajine na Slovaško bo kot kaže Andrej Horvat moral sodelovati z vsemi, če bo želel sanirati Belo krajino, tudi z Darijem Južno, ki je praktično ostal edini bogatin iz te pokrajine, ki bi lahko pomagal tej obubožani pokrajini, če le ne bo tako pohlepen po denarju, kot je bil doslej.

    Dejstvo je namreč, da bodo morali nekateri vlagati v Belo krajino svež kapital, ne pa zlorabljati države, da bi dobili projekte, ki bi jih plačevala država, ne pa oni sami in tu je bila bojazen, katero smo izrazili v zgornjem članku.

Odgovorite